SAÜ’den Orhan Okay’a vefa... Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlýðý Öðretim Görevlisi ve öðrencileri; hocalarýn hocasý olan ünlü Edebiyatçý Prof. Dr. M. Orhan Okay’a vefa örneði göstererek, dershanenin ismini onun adýný verdi.
80. YILINDA PROF. DR. M. ORHAN OKAY
Sakarya Büyükþehir Belediyesi’nin Þubat 2011 Kültür&Sanat Etkinlikleri kapsamýnda düzenlenen “80. Yýlýnda Prof. Dr. M. Orhan Okay” konulu panele katýlmak için Sakarya’ya gelen Türk edebiyatýnýn yaþayan ünlü ve deðerli isimlerinden Prof. Dr. M. Orhan Okay; panel öncesinde daha önce görev yaptýðý Sakarya Üniversitesi’ni ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile görüþtü.
MUZAFFER ELMAS’A “HAYIRLI OLSUN”
Ziyaretini; Edebiyatçý-Yazar KTÜ Fatih Eðitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Eðitimi Bölümü Öðretim Görevlisi Prof. Dr. Nazan Bekiroðlu, Atatürk Üniversitesi (A.Ü) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümü Öðretim Üyesi Doç. Dr. Erdoðan Erbay, Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümü Araþtýrma Görevlisi Doç. Dr. Yýlmaz Daþçýoðlu ve Ýl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ile birlikte gerçekleþtiren ünlü Edebiyatçý Prof. Dr. M. Orhan Okay; SAÜ Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a “Hayýrlý olsun” dileklerinde bulundu.
PROF. DR. M. ORHAN OKAY DERSLÝÐÝ
Ardýndan beraberindeki öðretim görevlileriyle birlikte SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümü’ne geçen Edebiyatçý Prof. Dr. M. Orhan Okay; burada kendi isminin verildiði fakültenin en büyük dersliðinin açýlýþýný yaptý. Kendisine gösterilen yakýn ilgiden dolayý duygulu anlar yaþayan Prof. Dr. Okay; kürsüye geçerek, kendisine dinleyen öðretim görevlileri, öðretmen adaylarý ve öðrencilere; okul anýlarýný anlatarak, nasihatlerde bulundu.
ÖÐRETMENLÝK KUTSAL BÝR MESLEKTÝR
Ýlk kürsüye 1955 yýlýnda çýkarak, öðretmenlik mesleðine baþladýðýný ifade eden Prof. Okay; asýl mesleðine 1951 yýlýnda Cerrahpaþa Týp Fakültesi’ne giren 7 öðrenciden bir olduðunu, burada da lise öðrencilerine ders vererek, ilk olarak öðretmenlik görevine orada baþlayarak, ilk tatbikat okulunun orasý olduðunu söyledi. Öðretmenliðin güzelliðinden bahseden Prof. Okay; “Mesleðin en güzeli, öðretmenliktir. Çünkü, öðretmenlik kutsal bir meslektir. Mesleði öðretmenlik olmayan, öðretmenliðin tadýný anlayamaz. Okulda azarlanan, hatta sýnýfta býrakýlan öðrencilerin, yýllar sonra karþýnýza gelerek, elinizi öpmesi, duygusunu hiçbir kelimeyle tarif edilemez” dedi. (Levent CANDAN)

Kültür Yaþam Haberleri hakkýndaki diðer yazýlar
|