Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Dorukkent'te kuzuların sessizliği sona eriyor!
Cuma, 09 Nisan 2010

Dorukkent'ten konut alan vatandaşların isyanını Şubat ayında dile getirdiğimde konutların Mart ayında teslim edileceği belirtilmişti…
Geçenlerde de Büyükşehir kaynaklı bir haberde konutların teslimine başlandığı belirtilmişti…
Oysa Kasım 2009'da teslim edilmesi gereken konutlar hala teslim edilmiyor…
Bugün size bir Dorukkent mağdurunun mektubunu aktarıyorum…
Yazımın başlığı da okurumun mektubunun başlığı…
İşte adı bende saklı okurumun isyan dolu satırları;
Bildiğiniz üzere Büyükşehir Belediyesi, Nazar ve Gül-İş İnşaat Adi Ortaklığı ile birlikte Haziran 2008 tarihinde, Kasım 2009'da çevre düzenlemesi dahil olmak üzere anahtar teslim bir konut projesi başlatıldı…
Kasım 2009'da bitmesi gereken bu proje, yerel seçimlere kadar hızla ilerlemiş ancak seçimlerden sonra her ne olduysa duraklama dönemine girmişti.
Büyük umutlar ile ekonomik krize rağmen, tüm şartlarını zorlayarak bu projeye giren aileleri ile birlikte sayıları 1000'i bulan Sakaryalılar gerçekten çok zor durumda.
Türk inşaat tarihinde müteahhit faciaların fazlalığı dikkate alındığında Dorukkent mağdurlarının bu zamana kadar sessizliğine tanık olan Büyükşehir Belediyesi ve inşaat firmasının yetkilileri artık sessizliğin sona erdiğinden emin olmalıdırlar…
Olaya tüm taraflar açısından bakıldığında her zaman olduğu gibi vatandaşın nasıl mağdur edildiği açık olarak görülmektedir.
Bu çıkarsamayı yapmak için satış sözleşmelerini incelemek yeterli olmaktadır. 2008'de imzalanırken "oldukça anlamsız gelen detaylı sözleşme maddelerinin" aslında vatandaşı yolun başında "yok olmanın eşiğine taşındığının kanıtıdır." Söz konusu maddeler şu şekildedir (sözleşmedeki madde numaraları birebir verilmiştir):
"3.1. SATICILAR, konutu, mücbir nedenler ve mevsime bağlı gecikmeler dışında en geç 25/11/2009 tarihine kadar tamamlayarak "Anahtar Teslimi" olarak ALICI'ya teslim edecektir. …
3.2. Ancak SATICILAR'ın kusuru olmaksızın mücbir sebepler olağanüstü hal ve resmi kurum ve kuruluşlara bağlı nedenlerin söz konusu olması halinde bu nedenlerin ortandan kalktığı tarihe kadar teslimle mükellef değildir.
3.3. SATICILAR, iş bu sözleşmenin yapılmasından sonra Belediye tarafından öngörülen teknik zorunluluklar nedeni ile ve/veya SATICILAR'ın kararı ile sözleşme konusu Mahal Listesi'nde ve Vaziyet Planı'nda değişiklik yapma yetkisine sahiptir.
3.4. 3.2. maddesinde belirtilen haller dışında SATICILAR'DAN kaynaklanan problemlerden dolayı 3 ayı geçen gecikmelerde 4. aydan itibaren 250 YTL kira bedeli ödenecektir."
4.4. ALICI tarafından dairenin teslim tarihinden itibaren 30 gün içinde teslim alınmaması halinde konutun korunması hizmeti karşılığı olarak aylık 1000 YTL bedeli SATICI'ya ödemekle yükümlüdür.
5.3. ALICI, SATICILAR'ın daireyi teslim için yazılı olarak davet etmesini müteakip 15 gün içinde bilfiil veya noterden vereceği vekalete binaen bir vekil aracılığı ile konutu iş bu Sözleşmeye uygun olduğunu kontrol ederek almak zorundadır."
Şimdi dilerseniz bu maddeleri içinde bulunulan duruma göre yorumlayalım.
Büyükşehir Belediyesi ve ilgili inşaat firmaları zannediyoruz ki 3.3. maddesine dayanarak 1000 konutluk projeyi 1160'a çıkartmıştır. Nisan 2010'da kira yardımı talebi için gidilen satış ofisinde "yardım yapılmayacak çünkü gecikme diğer kurum ve kuruluşlardan kaynaklanmaktadır. Bizden 160 konut daha yapmamızı istediler. Gecikme bundan kaynaklandı." şeklinde bir açıklama yapılmıştır.
Böylece 3.1. maddesinin yanında 3.4. maddesi de Dorukkent mağdurları için geçerliliğini yitirmiştir.
Satış ofisine giden mağdurlar bilirler gecikmenin bir nedeni de Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmemesi gösterilmektedir.
İlgili inşaat firmasına göre Büyükşehir Belediyesi'nin yol, su, elektrik ve gaz gibi insan olmaktan kaynaklanan en temel ihtiyaçların karşılanması için tek çaba sarf etmedikleri ve inşaat firmasının bunları da yapmak zorunda bırakıldığıdır.
Bu açıklamanın ucu da sözleşmede 4.4 ve 5.3 maddelerine değmektedir.
Şöyle ki daireler bitse bile Dorukkent mağdurlarına zorla da olsa teslim edilecek ve kendilerinin ortağı olduğu halde ikna edemedikleri Büyükşehir Belediyesi'ni mağdurların ikna etmesi beklenecek.
Bu duruma inşaat firması muhtaç çünkü ellerinde henüz satılmamış 350 daire bulunmaktadır.
Yukarıda da belirttiğim gibi sözleşmenin maddeleri 2008'de imzalanırken sadece birer formalite iken 2010 Nisan ayında alıcılara karşı ileri sürülebilecek birer "bahane" haline gelmiştir.
Sayın Zeki Toçoğlu, anlaşılamayan nedenlerden dolayı selefinin projesi Dorukkent'i yeterince sahiplenmemiştir.
Bir "Dorukkent mağduru" olarak, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu olmak üzere projeyle ilgili tüm yetkilileri, ben ve benim gibi maddi-manevi her şeyini bu projeye adamış olanların haklı çığlıklarını duymaya ve verilen sözleri tutmaya davet ediyorum.
İmza: Her şeyini bu projeye bağlayan bir Dorukkent mağduru…


Sezai Matur hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım