Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Güç birliği şart
Çarşamba, 09 Haziran 2010

Sakaryaspor'un kongreleri hep sancılı olmak durumunda. Ertelenen ardından iptal olan kongre sürecinden sonra yönetim için arayışlar ve görüşmeler sürüyor. Yeni Vali Büyük, küçük büyük belediye başkanlarının kapısı çalınıyor. Ve dert anlatılıyor.

Neden bunlar yapılır. Şartmıdır yönetimde görev alacaklar adına birilerinin kapı kapı dolaşması. Elbette bu şehir için şart. Bizim şehrimizde bir iki kişi isterse takım alınır satılır veya yönetimlere darbe yapılır. Ama kesinlikle kimse bu beylere " siz kim oluyorsunuz" diyemez. Dememeli. Aksi takdirde tü kaka olursunuz.

Neyse ki; Çok bilen bir iki kişinin sağlık nedenleriyle kenara çekileceklerini açıklamaları şehrin takımının geleceği çok için iyi adım ama, sağlık sorunları olanlar boş durmazlar. Muhakkak kuklaları aracılığıyla karıştırırlar ortalığı, boş durmayı pek sevmezler.

Yönetimde görev almak isteyenler kendilerine verilecek desteği bekliyor. Aralarında toplayacakları paralarla bütçeyi oluşturup yola koyulacaklar gibi görünüyor. Emin olun destek verirmisiniz diye kapılarına gidilenlerden somut sonuç alınmayacak. Dün olduğu gibi.

Vali Mustafa Büyük atanmış bir isim. Yapacakları kendisini bu şehre gönderenlerin istekleriyle sınırlı olacaktır. Fazlasını yapması mümkün görünmüyor. Belki geliş şekliyle değerlendirilip, vekillere nispet olsun diye fazlasını yapmasını bekleyenler var ama bunun olması imkansız. Vekillerin Sakaryaspor'a bakışı ortada. Vali Büyük'ün maceracı bir ruhla ortaya çıkmasını beklemiyorum.

Gelelim Büyükşehir'e. Aday adayı olacak cesareti olmayan başkan bilindiği gibi atama yoluyla orada bulunuyor. Takıma vereceği destek belli. Otoparkları gösterecek. Fazlasını yapması mümkün, ama gücünü göstermek için anahtarı beklediği gelen hab erler arasında. Sakaryaspor'un kendisine getirilmesini bekliyor. Sebebi belli. Güç gösterisi yapacak. Aksi olsaydı, tgakıma çok daha fazla destek verirdi. Yalandan borç ağlaması yapmazdı. İktidarın belediyesi borç için ağlarsa muhalafetin ki ne yapmaz ki.

Adapazarı Belediyesi de bir diğer ziyaret yeri olarak dikkat çekiyor. Merkezin belediye başkanı olması sebebiyle hep gündemde. Ancak Dişli'nin siyasi çıkarı olmadan takıma katkı sağlamsı zor. Başrol oyuncuları, takımın yön vericileri kendi adamlarının başrol oynamasını hedefliyor. Dolayısıyla Dişli kerhen söz vermekten öteye gitmiyor.

Sürekli kurtarıcı aramak zorunda mı bu şehrin insanları diye kendi kendime soruyorum. Cevabı her seferinde "EVET" oluyor. Yahu tabandan başlayacak kenetlenmen in önünde ne Vali, ne vekiller ne de belediye başkanları durabilir. Önce halkın kendi gücünün farkında olması şart. Gerisi zaten gelecektir. Sakaryaspor'un 20 Haziran'da yapacağı kongreye üye olan olmayan binlerce insan gelsin ve bakın ilgisiz ilgililer nasıl destek oluyor. NAsıl olayın içinde yer almak için çaba harcıyor. Atanmış vali, belediye başkanları ve diğerleri mecburiyetten takıma destek olacaklar.

Şehir için gerçekten birşeyler yapmak isteyenler varsa, buyursun güçlerini birleştirsin. Bakın gerisi nasıl geliyor. 20 Haziran'da belli bir noktada toplanıp yürüyerek gidelim kongrenin yapılacağı yere. Omuz omuza yürüyerek.

Takımın kurtuluşu kurtarıcı aramakla değil, güç birliği yapılarak mümkün görünüyor. Bunu görmek istemezsek, daha çok kurtarıcı ararız. Daha çok böyle sıkıntılı süreç yaşarız. Bir iki kişiye muhtaç değil bu şehrin sporu ve geleceği.


Güven Hasbaş hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım