Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
GİDEN GİTTİ!
Salı, 29 Haziran 2010

GİDEN GİTTİ!

     Sakaryaspor'un alınıp satılması gündemden bir türlü düşmüyor. Sabri Küçük'ün giderayak "biraz daha gündemde kalayım" telaşıyla yaptığı açıklamalara tepkiler gelince haklı olarak kalemşör dostları savunma mekanizmasını çalıştırdılar.

     Madem derdiniz kamuoyunu derinden bilgilendirmek. Madem derdiniz Sabri Küçük'ün avukatlığını yapmak değil gerçekten tarafsız bir şekilde halkı bilgilendirmek. Gerçekleri yazalım o halde.

Mepaş'a satış
     Sakaryapor MEPAŞ'a satılırken savunulan değerler kadrodaydı. Hemde daha genç ve taliplileri fazlayken. Mohammed Ali Kurtuluş, Yasin Çelik, Timuçin ve diğerleri. Takım satıldı. Görüntüde ticaret var ama para yine kulübün kasasında kaldı. Eğer aradan birileri indirmediyse. Dolayısıyla Erol AKSOY sağ cebinden alıp sol cebine para transferi yaptı. Sakaryaspopr A.Ş'nin yönetimi AKSOY'un atadığı kişiler tarafından yapılıyordu. Takım şimdi ki adıyla Süper Lig o zamanki adıyla 1. Lig'de satıldı. 2. Ligde geri alındı. Değerli savunucu dostlar hatırlatırım.

     Aziz Duran döneminin çok başarılı olduğu ya da çok düzgün işlerin yapıldığı söylenmiyor. Ancak Sabri Küçük ve sizler her 10 yılda bir çıkıp takımı hem satan hemde alan konumunda olunca işin rengi değişiyor. Belediyenin ödediği paraytı küçümsemek hatta "bunda ne var canım" der gibi taksitle ödeme yapıldığına vurgu yapılıyor ama MEPAŞ'ın kendi cebine yaptığı ödeme ne hikmetse abartılıyor. Hayırdır beyler. Hangi gerçek...

     Sayın savunucular! Çok uzaklara gitmenize gerek yok. Takımın şehre kazandırılması operasyonunda Sabri Küçük'ün yaptığı açıklamalarla sizin savunduklarınız arasında dağlar kadar fark olduğu ortada. Savunduğunuz adamın o dönem söyledikleri bile sizleri tekzip ediyor aslında. Takımın derneğe devri esnasında kendi ağzından duyulan rakamlar ve söylenen sözler yazılarınızın gerçekleri yansıtmadığının göstergesidir. Çok net olarak ortaya koyduğunuz rakamların hangi tarihte ne kadar olduğunu açıklayında gerçekleri kamuoyu bilsin.

     Mesela takımın yönetilemez hale gelmesinin sebebi nedir? 2 yılda alınıp kovulan 40 küsür oyuncumu yoksa Maliye'ye yapılandırılan ancak Bülent Yılmaz tarafından bozulan vergi borçları olduğunu neden yazmıyorsunuz. Sakaryaspasor şu anda mali açıdan yönetilemez durumda. Sebebi yeniden yapılandırılması güç vergi borçları. Maliye sözünde durmayan şirketlere ikinci şansı tanımak istemez. Ancak takımın sahaya çıkacak oyuncuları bulmasına tek engel savunulan insanların kafalarına göre "HAİN" ilan ettiği topçulara olan borçlardır.

     Elbette Sakaryaspor şehrin malı olmalı. Buna kimsenin itirazı olamaz. Ancak hem şov yapacaksın elini cebine atmadan. Ardından sana destek verilmedi diye söveceksin. Aziz Duran'ı şehre yatırım yapması gereken parayı takıma aktardığı için sövenler başkalarımıydı yoksa. Gönüllü olacaksın, takımı şehre kazandıran adam olarak kahraman ilan edileceksin. Ama sorunların çözümünü başkalarından bekleyeceksin. Böyle de bir dünya yok.

     Değerli savunucular! Sabri Küçük gittiği için kendisine teşekkür yazısı yazdım. Sanırım giden arkadaşınızın ardından yazılanlar hoşunuza gitmediği için türlü kıvırma pozisyonları alarak, laf ebeliği (ki ustalık alanınız) ve kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz.  Köşelerinizden avukat olmadığınızı beyan ediyorsunuz. Savunmaya çalıştığınız kişinin avukat olduğunu düşünürsek, başka bir şekilde anılmalısınız ama onu söylemeyeceğim. Bu şehirde yaşayan insanlar kimin ne olduğunu buyurduğunuz gibi biliyor. Dolayısıyla kendinden başka hiç kimseyi düşünmeyen dostunuzu savunmak yerine şehrin simgesine sahip çıkın. Kişiler kurumların önüne geçmesin. Bırakın küçük işlerle uğraşmayı.

     Aslında sizler haklısınız. Sabri Küçük gidince ardından iyi ve hoş şeyler yazılmalıydı. Sanırım öylede olacaktı. Ama gereksiz açıklamalar yapılınca birçok yazar hak yerini bulsun mantığıyla hareket etti. Yoksa gidenin arkasından atıp tutmak kimse istemezdi.

     İyi ki varsın Sabri Küçük ve iyi ki takımın yakasını bıraktın. İyi ki seni savunacak kalemşörlerin var. Yoksa kamuoyu seni mazlum ilan edecekti.

Giden gitti.  Ne güzel söylemişler atalarımız. "Kel ölür sırma saçlı, kör ölür badem gözlü olur" diye.              
                
              


Güven Hasbaş hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım