Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Geç kalmayalım!
Pazar, 17 Ekim 2010

Sakaryaspor sezona şampiyonluk parolasıyla başladı. Çok gerçekçi bir hedef olmadığı ta başından belliydi. Ama alınan bir iki galibiyetle, herkesin gönlünde takımın başarısı olduğu için hayaller şampiyonluk yönünde kurulmaya başlandı. Gerçekler tüm çıplaklığıyla ortada dururken şampiyonluk hayali kurmak büyük beceri ister doğrusu.
Kendimize sormamız gereken soruları unutmak daha kolay gelmiş olmalı ki sorgulama yapamadan hayalle gerçeği karıştırdık. Nereye kadar gazla gidilebilir? Sözde destek veriyoruz diye ortaya çıkan insanlar ödeme yapmamak için türlü bahanelere sığınırken hangi şampiyonluk türküsünü düşlememiz gerekir.
Durumumuz ortada. En iyi ihtimalle sezon sonunda play-off oynayabiliriz. Play-off oynamak için sahadaki oyuncuların "bu takım bize mahkum" düşüncesinden arınması gerekmekte. Hocanın ben bilirim sevdası ve sürekli haklı olma çabası sona ermeli. Futbolda benim inandığım tek doğru ve gerçek 90 dakika sonunda kimin kazandığı. Gerisi hikaye..
Batuboylu önderliğindeki ekip öyle ya da böyle gidebilecekleri yere kadar gidecekler. Çok sıkışırlarsa "Bizden buraya kadar. Kayyuma gitmesin diye takım görev aldık" edebiyatı yapmak olacaktır.
Durum böyle iken takımın resmi ortağı Büyükşehir Belediyesi ve kongre üyelerinin ciddi bir çalışma yapmaları gerekmez mi? Ocak ayına kadar görev yönetimde görev almak isteyenler tespit edilemez mi? Ve en önemlisi kimin ne kadar katkı sağlayacağı belirlenemez mi? Elbette bunlar belli olur.
Bu çalışma şimdi den yapılmaz ise, başımız daha çok ağrıyacak. Meseleye ortaklar ve üyeler olarak dar çerçeveden bakmamak lazım. Meseleyi şehrin meselesi haline getiremezsek ve çözümü şehirde aramazsak, kurtarıcı aramak durumunda kalacağız. Kurtarıcıların tavrını şimdiden görür gibiyim. Dün kurtarıcı olarak ortaya çıkanlardan birisinin ilk işi kum ocağı alabilmek için cafcaflı projelerini kabul ettirmeye çalıştı. Birisi siyaseten istediği olmayınca alternatif takım kurdu. Ötekiler zaten onların eteklerinden tutuyordu.
Yapılacaklar ortada. Öyle ya da böyle... Zor dönemde ateşten gömlek giyen Batuboylu ekibine verilebilecek maksimum destek verilmeli ve takımın ilk yarıyı iyi bir yerde bitirmesi sağlanmalı. İkinci ve en önemlisi yeni bir oluşum için harekete geçilmeli.
Yeni oluşumun nasıl olacağını tartışmayalım bile. Kamuoyu baskısını Büyükşehir'e yöneltip işin yükünü Zeki Toçoğlu'na vermeliyiz. Ekip kurmakta güçlük çeken ve beklenen hizmetleri yapamayan Toçoğlu'nun kurtuluşu olacak Sakaryaspor projesi için uğraş vermesi sağlanmalı. Ardından söz verip yapmayan Süleyman Dişli'ye Sakaryaspor'a gelince bulamadığı kaynağı Adapazarıspor için nasıl oluşturduğu sorusuyla beraber olayın içine çekmeli. Ardından diğer belediyelerin ismen ve madden destek olması sağlanmalı.
Şehrin Valisi bir şekilde olayın içinde yer alacaktır. Vali Büyük bu konuda büyük bir adım atarsa sorun çözülme noktasına gelir. Aksi takdirde işimiz çok ama çok zor.


Güven Hasbaş hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım