Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Toçoğlu öncü olmalı
Cumartesi, 30 Ekim 2010

             Toçoğlu öncü olmalı
             Sakaryaspor ile ilgili gazetelerde çıkan haberleri yakından takip edenler bilirler. Maç haberleri dışında yazılanların yarısı ödemelerle ilgilidir. Ya ödemeler aksamıştır, ya kaynak aranıyordur ya da söz verenler sözlerinde durmamıştır. Arada sırada da ödemeler yapıldı  haberlerini okumaktayız . İşler plansız, programsız yapıldığı için  farklı olmasını beklemekte hayalcilik olurdu sanırım.
             Görevdeki yöneticiler ne bütçe ne de yarınlarla ilgili proje çalışması yapmazlar, yapamzlar. Onlar saha sonuçları ile günü kurtarmaya çalışırlar. Oysa Sakaryaspor zorla şirketleştirilirken  yarınlarıyla ilgili planlamasının olacağı hayali satılmıştı. Neyse konumuz takımın nasıl şirketleştiği veya şirketleştirildiği değil.
            Bizim gazeteden Özgür ağabey Sakaryaspor'un içinde bulunduğu zor durumdan kurtulması için çözüm önerileriyle ilgili yazılarımdan özellikle Zeki Toçoğlu'nu hedef alanlarına katılmadığını yazdı.
              Siyasetin spora müdahale etmediği ülkede yaşıyor olsak, Özgür ağabey  yerden göğe kadar haklı olurdu. Ki öyle bir ülkede olsak bende belediye başkanını eleştirmek zorunda kalmazdım.  Ama bizim ülkemizde hatta Sakarya'da durum farklı. Bir kere Sakaryaspor'un sahiplerinden BELPAŞ, Zeki Toçoğlu'nun kontrolünde olan bir şirket. İkincisi kulübün borçlanmasında belediyede suçlu. "Toçoğlu'nun suçu ne" demesin kimse. Büyükşehir'e başkan olmak için çaba harcadığı dönemde takımın hatta şehrin sorunlarını ve borçlarını bilmekteydi.
                  Kaldı ki ben Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun kulübü yönetmesini hatta dümene geçmesini hiç istemiyorum. Hatta yönetimde görev alacakları seçmesini de istemiyorum. Şehri yönetmek için oluşturduğu ekibi referans kabul edecek olursak bu hiç iyi olmaz. Sadece yeni dönemde güçlü bir yönetimin oluşmasına ön ayak olmasını bekliyorum. Borçların yapılanmasında belediyenin (Belediyenin şirketi BELPAŞ hali hazırda Sakaryaspor A.Ş'nin ortaklarından) taşın altına elini koymasını istiyorum.  Bu şehirde iş yapan hiç kimse belediyenin olurunu almadan ne yönetici olur ne de takıma destek verir. Düşünsenize Büyükşehir Belediyesi'nin desteklemediği bir yönetim oluşturuldu ve göreve geldi. Aba altından gösterilecek ilk sopa "OTOPARK" olacaktır.
                Durum böyle iken belediyelerin içinde olmadığı oluşumun başarılı olması mümkün değil. Öyleyse başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bu şehirde yaşayan herkesin devre arasına kadar takımın önünü açacak hamleyi yapması şart. Gerek borçların yapılandırılması gerekse yeni yol haritası için bir dizi çalışma yapılmalı, adımlar atılmalı. Örneğin; Devlete olan borçlar için BELPAŞ, futbolcu borçları için yeni oluşturulacak yönetim adım atmalı.
                Sakaryaspor'un devre arasında yeni transferlerle güçlenen kadrosu gündeme oturmalı. Gazeteler transfer haberi yazmalı artık. Ardından gelecek sezonun çalışmalarına başlanmalı. Bütün bunların olabilmesi için belediyelerin olayın içinde olması ve öncülüğünü Büyükşehir Belediyesi'nin yapması şart.   
                 Öyle belediyeler kulüp yönetmemeli, spor alanları özellikle de sağlık için spor alanları yapmalı dersek küser bizim alıngan belediye başkanları. Eleştirilmeyi sevmezler. Merkezde Sakaryaspor'a alternatif  takım oluşturan Süleyman Dişli kenara çekilir.  Ali İnci "ne haliniz varsa görün" der. Peşi sıra da diğerleri.
                 Gerek belediye başkanları gerekse sivil toplum kuruluşları şehrin marka olması için Sakaryaspor'a destek olma zorunluluğu vardır. Trabzon şehri kulübüyle büyüdü, tanınır oldu. Bizim gelişmiş ekonomimizle ya da sosyal aktivitelerimizle ön plana çıkma ihtimalimiz yok. Eğitimde de sıçrama yapamayacağımıza göre hazır elimizde ki değerin "Sakaryaspor'un" yok olmasına izin vermeyelim.
                    


Güven Hasbaş hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım