Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Gerçeği görün...
Cumartesi, 20 Kasım 2010

Sakaryaspsor'un sahada aldığı sonuçlara bakarak, gerçekleri görmezden gelenlere, haftalardır öteleme çabası içinde olanlara sesleniyorum. "Şapka düştü kel göründü" beyler. Görmek isteyene...
Murat Bölükbaşı tukaka idi. Gönderildi. Mahmut Hanefi yararsızdı ipi çekildi. Hatta başkan tarafından rest çekildi Hanefi'nin gidişi esnasında "gitmek isteyene dur demeyiz" diyerek. Uyanın beyler. Gerçekler sizin oynamaya çalıştığınız türden tiyatro oyunu değil.
Bu takımda oynayan oyuncuların tamamına yakını futbol hayatına nokta koyacak yaşa gelmiş. Bu türden oyuncuları oynatmanın motive etmenin en etkili yolu paradır. Onları oynatacak güç mevcut yönetimde yok. Öyleyse hadi çocuklar diyerek onları sahaya sürmenin kime ne faydası var. Şaban Yıldırım göreve geldiğinde uyarmıştım. Birkaç hafta sonra Şaban Yıldırım'ı nasıl gönderirizi tartışacak bu yönetim diye. Çok geçmeden başlandı konuşulmaya. Yönetimin içinden birileri "yanlış yapmışız" demeye başladı eş-dost sohbetlerinde.
Bu takımın sorunu günlük mesele gibi görülmemeli. Bu takımın sorunu yarınlarına ışık olacak adımların atılmaması. Devre arasına kadar birilerinin keyif yapmak için gönderdiği oyunculara olan borçlar yapılandırılmazsa sonumuz daha kötü olur. Mevcut takımdaki oyunculara zirveden ya da düşme hattından daha iyi teklif gelirse devre arasında uçup gidecek durumdalar. Düzensiz ödemelerden ötürü oyuncuların hepsi federasyona gitme hakkına sahip. İddia ediyorum mevcut sitemde kontrol yönetimde değil.
Rauf Batuboylu ve ekibine istifa edin demek aslında sürecin hızlanması için gerekli. Ancak Batuboylu kendi rızasıyla gitmediği müddetçe sonrası sıkıntılı olacaktır. Belli güçler gelen yönetimi sürekli taciz edecektir. Dolayısıyla Batuboylu'nun olmayan maddi gücünüde göz önünde bulundurarak istifa etmesidir. Bahsedilen bütçenin olmadığı gün gibi ortadayken, kulübe daha fazla zaman kaybettirmek takıma olan sevdaya şüphe düşürür. Birilerinin kombine alması, ötekilerin forma satın almasıyla bu işller yürümez.
Yönetimin istifa ederse Sakaryaspor sahipsiz kalır endişesi duymuyorum. Israrla büyük camia olduğumuzu söylüyoruz. Büyük camialarda kurtarıcı aranmaz, kendiliğinden oluşur ekipler. Sezon başında yaşananların farklı olduğunu hepimiz bal gibi biliyoruz. Birileri talip olduğunda ötekiler çomak soktuğu için yönetim Batuboylu ve ekibine kaldı. Kimse takımın yönetimine talip olup, başarısız olduğu için minnet duyulmasını beklememeli. Beceremeyen gitmeyi de bilmeli.
Sakaryaspor'un büyük camia olarak kalması için yarınlarının kurtarılması şart. Adı Büyükşehir olan fakat yarınlara dair nelerin yapılacağı bilinmeyen bir kentin takımı olan Sakaryaspor çok şanssız. İçinde bulunduğu kentin kaderini yaşamaya mahkum ediliyor. Israrla küçük hedefi olan insanların desteğine mahkum bırakılıyor. Oysa biraz baskı yapsak durum değişecek.
Bu takım Anonim Şirket. Anonim Şirketin hissedarlarından biri Büyükşehir Belediyesi. Ama biz devrearasında takımın dağılması endişesi yaşıyoruz. Daha doğrusu birlikte hareket edemediğimiz için, "korku imparatorluğu" tarafından korkmaya, endişe duymaya mahkum ediliyoruz. Zira birlikte olmadığımızı biliyorlar ve kendilerinin izni ve onayı olmadan hareket etmenin imkansız olduğunu tehditlerle ifade ediyorlar.
Sakarya'da yaşan herkesin bu takıma vefa borcu var. Borcumuzu ödemek için illa ekonomik katkı yapmamız gerekmiyor. Yanlışa tepki koyarak görevimizi yerine getirebiliriz. Bayram tadında bir takımımızın olması için öncelikle üzerimize düşeni yapmalıyız. Görevini yapmayanları alkışlamak yerine yüzüne tükürmeliyiz.
Geçmiş kurban bayramınızı kutlar, sağlıklı nice bayramlar dilerim


Güven Hasbaş hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım