Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Büyük beklenti
Salı, 14 Aralık 2010

Sakaryaspor’un yönetimine kimsenin talip olmayacağı, hatta olmak istemeyeceği kanısı iyice yaygınlaştı. Bunun iki sebebi var. Birincisi Vali Mustafa Büyük’ten beklentinin büyük olması. Şehirde herkes Vali Büyük’ün toplantı üstüne toplantı yaparak yeni bir oluşumun önünü açacağına olan inancı.
Aday çıkmamasının ikinci nedeni. Vurdumduymazlık, kimsenin kendini ön plana çıkartarak riske etmek istememesi.
Herkeste sarsılan güven ortamının onarılması için, ortak fikirle oluşturulacak yönetim beklentisi. Yönetime talip olmayı planlayan birileri varsa bile bu sebepten geride durmayı tercih etmeli. Takıma vakit kaybettirmemeli.
Bende şehirdeki insanların çoğunluğu gibi düşünüyorum. Vali Mustafa Büyük bu işe el atmalı. Hem de öyle böyle değil. Göstermelik hiç değil. Vali Büyük önce belediye başkanlarını toplamalı ardından da sivil toplum örgütlerini. Biraz emri vaki biraz da gönüllülük esasına göre kimsenin hayır diyemeyeceği isimlerin görev almasını sağlamalı. Hazır bu doğrultuda çalışma yapılıyorken.
Bunu yapmak çok zor gibi görünebilir. Ama yaşadığı ve yönettiği şehri biraz seven birisi bunu yapmalı. Sürekli ‘marka şehir’ diyerek çok önemli işler yapılacağını duyuran yöneticilere bir tek örnekle şehir takımlarının tanıtımdaki önemini hatırlatmak istiyorum.
Trabzon kentine kaç kişi gitmiştir bilemiyorum. Ama Karadeniz diyince insanların ilk aklına gelen il nedense Trabzon. Sanırım bu kentin tanıtımında en büyük pay Trabzonspor’a aittir. Ha bir de unutmadan belirteyim şehir milliyetçiliği.
Ortak akılla TİGEM arazisine talip olanlar dahil bu şehrin tanıtımı için en büyük gücün yerlerde sürünmesine seyirci kalmakla ‘marka şehir’ söylemleri yan yana güzel durmuyor.
Kimse kimseyi kandırmasın. Tavşana kaç tazıya tut demeye de gerek yok. Eğer Sakarya’nın marka şehirlerden birisi olmasını istiyor ve gerçekten yaşadığımız şehre borçluysak. Sakaryaspor için bir şeyler yapmalıyız. Madden veya manen.
İnsanların fert olarak ortaya çıkıp bir şeyler söylemesi çok işe yaramıyor. Ama makam sahiplerinden birisinin atacağı adımı takip edecek, etmeyi bekleyen çok insan var. Takımın derneğe devrediliş sürecini hatırlayalım lütfen. Masanın arkasında oturanların temsil ettiği kurumlar şehri heyecanlandırmayı başarmıştı.
Sakarya şehri kaybettiği futbol ateşini yeniden yakalamak zorunda. Bunun olması için tekerin bir tur dönmesi gerek. Sanırım şehrin valisi bunun için çaba harcar. Yoksa o koltuk sadece bürokratik işlemler için konmamıştır şehirlerin tepesine.
Vali Mustafa Büyük bugünden itibaren, spor konusunda görev alacak isimleri düşünmeye başlar.
Kim bilir belki de Vali Mustafa Büyük beklentilerden fazlasını hayata geçirir. Sakarya’yı gerçek severek yönettiğini gösterir. Önümüzdeki günlerde Vali Büyük’e sunulacak listenin ucundan tutulursa, büyük yol almış oluruz.


Güven Hasbaş hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım