Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Ya şimdi ya hiç
Pazartesi, 27 Aralık 2010

Sakaryaspor’un kurtuluşu olarak gördüğüm ortak liste çalışması maalesef olmadı. Şehri yönetenlerin Sakaryaspor’u yöneteceklerle aynı karede yer almasını o kadar çok istemiştik ki mevcut yönetimin yok gibi davranmasını görmezden geldik.

Sanırım şehri yönetenlerde Rauf Batuboylu başkanlığındaki yönetime güveniyor ve iyi işler yaptığını düşünüyor olmalı ki yeni bir oluşuma destek vermediler. Hatta görüşme gereği bile duymadılar.

Kongre yeni yılın ilk günü yapılacak. Durum onu gösteriyor ki mevcut yönetim birkaç değişiklikle yoluna devam edecek. Zira ilk kongrede aday çıkmamsını fırsat bilen Batuboylu takımda revizyona gitmeye başladı. Kamp öncesi göndermeler ve tehditler arttı.

Sakaryaspor’u sevdiğini söyleyen işadamı ve bürokratların yapması gerekenler belli. Ya adam gibi bir duruş sergileyip yönetime talip olacaklar ya da başarılı gördükleri Rauf Batuboylu listesine destek verecekler. Hem aday olmayıp hemde eleştiri yapmak yakışık almaz.

Vali Mustafa Büyük şehrin Valisi olarak siyasilerin girmediği destek vermediği oluşumlara destek olmadı. Olamazdı da zaten. Siyasilerin aksine hareket etmesinin bedeli ek bir kararname ile görev yeri değişikliği olacak endişesi yaşamış olmalı. Ya da gerçekten yönettiği şehrin sosyal olgusuna destek vermek istememesi de olabilir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu takımın borç batağından kurtarılması projesine arkasını döndü. Çok cesur bir kararla “parası olan buyursun” dedi. Aslında bu daha önceleri de dile getirdiğim aba altından sopa gösterme şekliydi. Görev alacak yönetimler Büyükşehir’in desteğini almadan orada duramazlar. Zeki Toçoğlu aslında kulübü yönetenleri yönetmek istediğinin ilk işaretini de verdi bu açıklamasıyla. Ama bizim şehir tepkisiz kalmayı tercih ettiği kamu yararından çok kendi yararlarını düşündüğü için bu açıklama da askıda ki yerini aldı.

Şimdi ne olacak? Aslında bu sorunun cevabı geçtiğimiz Cumartesi günü belli oldu. Rauf Batuboylu başkanlığında yeni bir ekip göreve devam edecekti. Baksanıza kongreye gitme gereği bile duymayacak kadar kendine güvenen bir başkan var. Eğer hafta sonu yapılacak kongrede aday çıkmasını bekleyenler varsa kendilerini yormasınlar. Biz her zaman olduğu gibi önceden yazılıp hazırlanan senaryoyu izlemekle yetineceğiz. Başka yaptığımız bir şey yok.

Kongre bitecek ve önceden planlananlar yaşanmaya başlayacak. Sporu ve şehri çok sevdiğini söyleyen birileri çıkıp eleştiri yapmaya kalkışacak. Oysa kongreden sonra yapılacak her eleştiri “muz yiyen maymun” söyleminin ötesine geçemeyecek.

Yabancı sinemalarda izlediğimiz düğün repliklerinde olduğu gibi “Ya şimdi konuş ya da ömür boyu sus” diyerek hareket etmeliyiz aslında. Ya kongrede aday çıkarmayı başarmalı şehir ya da oluşacak yönetime destek olmalı. Destek olamıyorsa bile susmalı.

Bu şehir halkı daha iyi yöneteni hak etmiş olsaydı, belediye başkanları dahil ona göre seçim yapardı. Seçim öncesi “dut yemiş bülbül” seçimden sonra “muz yiyen maymun” olmak tam bize göre söylenmiş sözler olmalı.

NOT: Şampiyonluk hayaliyle başlayan lig serüvenimizin kümede kalma mücadelesine dönüşeceğini görüyor gibiyim. Umarım geçen sene yaşadığımız gibi son 5 dakika da ipten dönerek sevinç çığlıkları atmak zorunda kalmayız.


Güven Hasbaş hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım