Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Play-Off Bizim İşimiz!
Salı, 17 Mayıs 2011

İşim nedeniyle İzmir'deydim. Pazar akşamı eve döndüğümde Sakaryaspor sevdalısı engelli kardeşim Sadettin Küçük; ''Abi ne olur bu maça gidelim, biz play-off' ların takımıyız, hatta benim gittiğim bütün maçları kazanıp şampiyon olduk, uğurlu atkımda hazır deyince'' Sevgili komşum Sakaryaspor sevdalısı Hasan Ür ile kardeşim Sadettin Küçük'ü de yanımıza alarak özel aracımızla doğru Antalya.

Yolda eski Play-off anıları, efsane maçları konuşarak vakit geçirirken gözümüzü yollardan hiç ayırmıyoruz. Çünkü; gece saat üç yollar tamirat ve yapım nedeniyle labirent gibi yavaş yavaş ilerliyoruz.İlk molamızı sabah ezanı okunurken Afyon'da Kolaylı tesislerinde veriyoruz. Sabah namazını kılıp, dualarımızı ettikten sonra sabah saat dokuzda Antalya'ya varıyoruz. Konyaaltı plajında mavi Akdenize karşı sabah kahvaltısı ve uzun bir dinlenmenin akabinde, Düden şelalesini de ziyaret ettikten sonra saat 16.00'da Mardan Stadı'na doğru yola çıkıyoruz.Alanya yolunun 17.kmsinde Aksu ilçesinin içinden sağa doğru küçücük Madran stadı tabelasını göremeyip birkaç km gittikten sonra tekrar geri dönerek stadı aramaya başladık.Ben bu kadar deplasmana gittim bir şehir takımının satdını bir çok kişiye sorarak bulduğumu hiç hatırlamıyorum.Fakat bu Madran stadını Antalya'lılar bile tarif edemiyorlardı.Neyse sıcak havada dar köy yollarından geçerek saat16.45'te stadı bulduk.

Stad'a vardığımızda öncelikle engelli kardeşimi TATANGA'ların bulunduğu tribünün önüne bıraktıktan sonra VİP tribününde yerimizi aldık.Sakarya'mızdan maç'a gelenler arasında, B.Şehir belediye başkanımız Zeki Toçoğlu, Sapanca Belediye Başkanımız İbrahim Uslu bey, eski yeni yöneticilerden bir kısım ve amatör ligimizden bir kaç hoca tanıdık simalar olarak göze batanlardı.

VİP tribününde ise sanki bir futbolcunun düğünü varmış gibi futbolu bırakıp da Hocalığa soyunmuş ne kadar eski futbolcu varsa hepsi gelmiş.Bir çoğu ile konuştuk.Neden geldikleri belliydi.Konya takımında seyredecekleri futbolcu yoktu.Çünkü bir çoğu yaşlıydı.Hepsinin dillerinde Sakaryaspor'umuzun genç futbolcuları vardı.Şaban, Görkem,Berat,Muharrem, için bayağı övgüler aldım.

Stad'a vardığımda Orhan Şeşen kardeşim Bahattin abi ne düşünüyorsun maç için sorduğunda, bu sıcak havada maç 60.dakikadan sonra kopar''GENÇLİK TECRÜBELİLERE'' galip gelecek ve Sakaryaspor'umuz bu maçı rahat alacak dedim.Herkes'e bu fikrimi açıkca beyan ettim.

Madran stadındaki VİP tribünü yakıcı Antalya güneşinde kızartılmaya konan piliç gibi gelenleri kızarttı.Bundan hepimiz nasibimizi alırken satdın yeri ve konumu hakkında olumlu hiç bir yorumla karşılaşmadım.Bizler trübünde yanarken sahadaki futbolculara bakıp, sıcak bizim takım için avantajlı, çünkü rakip takım futbolcuları yaşlı ve azıcık gölgede oynamaya çalışıp, ayağa pas yaparak sanki halı sahada top oynamaya gelen olgunlar takımlarının futbolcuları gibi kendilerini yormadan oynamaya çalışıyorlardı.İlk yarı rakip Konya takımının kontrollü ve ayağa pas oynayarak araya atılacak toplardan gol bulmayı planlayan oyun anlayışı, Sakaryaspor'umuzun ise defansta temkinli, rakibi oynatmamaya dayalı ve top kendilerindeyken de uzun toplarla rakibe tehlike yaratacak oyun tarzını seçmişlerdi.

İlk devre bittiğinde, maçı seyredenlerin yüzleri güneş yanığından kıp kırmızı olarak büfelerdeki soğuk ne kadar içecek varsa saldırdığını gördüm.Allahım daha Mayıs ayında bu ne sıcaktı böyle.İlk yarının değerlendirmesini kendi aramızda bir çok spor adamıyla yaptık.Ortak kanaat Sakaryaspor bu maç'ı alır.Çünkü bu sıcakta yaşlı futbolcuların pilleri biter anlayışı hakimdi.

İkinci yarıya fırtına gibi sağlı sollu ataklarla başladık.Kaçan bir çok gollerden sonra hakemin ters faul kararıyla oluşan firikik atışını 64.Dakikada Cafercan kullandı ve doksandan ağlarımızla buluşan top gol oldu.

1-0 geriye düşen takımımız hiç bozulmadan Şaban Yıldırım'ın takımı gibi sakin ama inançlı oynamaya başladı.Bu arada tribünde eski yöneticilerimizden Yavuz Köprülüoğlu yanımdaydı.Ben 1-0 yenikken dahi orada bulunan herkese bu maçı alacağız bir kaç dakikada beraberliği sağlayıp, öldürücü darbeyi 70.dakikadan sonra vuracağız diyerek herkese moral aşılamaya başladım.Bana bunu söyleten Sakaryaspor'umuzun saha içerisindeki mücadelesiydi.Bu kadar sıcak havaya rağmen futbolcularımızın nefesleri yerindeydi.Nitekim dört dakika sonra oluşan karambolde Görkem 68.de beraberliği sağladı.Gol sevincimizi yaşarken tribünde sakatlanma tehlikesi yaşadık.Hemen arkamızda balkonda Konya taraftarları ve yanımızda kadroya giremiyen yedekler vardı.Onlar attıkları gol'e sevinirken bizler bir şey demedik.Fakat bizim sevincimiz üstümüzdeki Konya taraftarlarını çok rahatsız etti.

Attığımız beraberlik gol'ünden sonra rakip futbolcuların dilleri dışarıda nefes almakta zorluk çekiyorlardı.Sakaryaspor'umuz ise Mesut'un orta sahada top yapması, Kaptan Levent'in akıllı oyunu, İlkay'ın dağıtıcı presi ile, defansta özellikle Şaban ile Berat'ın gençliklerinin diriliklerinin ve mükemmel alan paylaşımlarının neticesi rakibe nefes aldırmadık.76.dakikada kaptan Levent gelen topa öyle vurduki ağlar yırtılacak zannettik.Skor 2-1 olduktan sonra rakip iyice oyundan düştü.Sakaryaspor'umuz son yıllarda gördüğüm en mükemmel futbol'unu oynayarak rakibini sıcaktan daha beter bunalttı.79.dakikada maçın yıldızlarından Berat kardeşim korner atışından önüne gelen topu konya ağlarına gönderdi.3-1.

Allahım ne güzel mutluluk bu.Gözlerimizden akan mutluluk göz yaşları güneş gözlüğümüzden aşağı inerken batmakta olan güneş Konya'nın batışını da onaylıyordu.

Maç'ın son dakikalarında üstün oynayan taraf Sakaryaspor'umuzdu.Son on dakikada beş net gol pozisyonuna girdik.Rakibi darmadağın ettik.Hakem bu sıcakta maçı altı dakika uzattı.Fakat Sakaryaspor'umuz oynanan altı dakikayı bile rahat oynarayark bitirdi.

Maç bitiminde Taraftarlarımızla takımımızın bütünleşmesini ''SEVİYORUZ SENİ'' eşiliğinde izlerken sevinç gözyaşlarımı tutamadım.Şehir ve Sermaye gurubunun desteğini alamamış bir futbol takımı'nın ''ALT YAPISIN''dan gelmiş futbolcularının verdikleri var olma mücadelesi ve onlara aynı düşünce ile yardımcı olan ''ÜST YAPI'' tecrübeli abilerinin kenetlenmesi beni çok duygulandırdı ve onlara olan her zamanki inancımı daha da kuvvetlendirdi.

Taraftarlarımız 500 kişi civarındaydı.Tribün kültürü, birlikte tezahüratları ve sloganlarıyla herkesin hayranlığını kazandılar.Bir ara maçı bırakıp TATANGALAR'ı izlediler.

Play-Of bizim işimiz ama sahaya gol yedikce ve attıkca koltuk atmak bizim işimiz değil.Buğsaş maçında lütfen sevinmesini ve üzülmesini bilelim.Çünkü 19 mayıs tatili nedeniyle daha kalabalık olacağız.Herkesin hayranlığını kazanan ''TATANGALAR' taraftarlar gurubunun güzelliğini çirkinleştirmeden, Sakarya'mızdan Antal'ya ya gidiş -dönüşlerimizde sorumlu hareket ederek saygınlığımızla kendimize olan sevgiyi ve hayranlığı arttıralım.

Takımımızı zor günlerde toparlayıp bu günlere hazırlayan değerli Şaban Hocamızı, ekibini,yöneticilerimizi, futbolcularımızı ve maç'a gelen tüm taraftarlarımızı kutluyorum.Bütün yorgunluğumuz bir anda bitti.Oynanan güzel futbol ve alınan muhteşem netice nedeniyle ne sıcaktan bunaldığımız ne de yol yorgunluğumuz kaldı.Evlerimize mutluluk ve neşe içerisinde dönmemizi sağladılar.Allah yollarını açık etsin.

Yeşil Siyah Sevgilerimle,


Bahattin Küçük hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım