Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Sakaryaspor Camiası Nasıl Bütünleşir?
Cuma, 04 Kasım 2011

Sakaryasporumuzun 30 Ekim 2011 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul'unda Başkan seçilen Sayın, Erdal Taşkın verdiği ilk demecinde ''Sakaryaspor camiasını bütünleştireceğini'' ifade etmiştir.

Bu anlamda Başkanımızın bu güzel düşüncesine katkı yapmak amacıyla, bazı önerilerimi, aşağıda maddeler halinde yazacağım.

- Şu anda Vesayet altına alınmış bir kulüp görüntüsünde olan Sakaryaspor'umuz için, öncelikle bir tüzük tadilatı yapılmalı. Bu tadilatla mevcut üyelerden borcu olanlara af getirilerek, son üyelik giriş aidatı ücreti kadar ödeme yaptıklarında, Genel Kurullarda oy kullanma hakkına sahip olmaları sağlanmalıdır.

-Sakaryaspor'umuzun sorunlarından bihaber olmamaları için,tüm Sakaryaspor sevenlerinin kulübümüze üye olmaları kolaylaştırılmalıdır.

-Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı 73 çeşitli Esnaf guruplarının oluşturduğu odalar bulunmaktadır. Bu odaların toplam üye sayısı bir hayli fazladır. İlçeler dahil olmak üzere bu üye hemşehrilerimizin Sakaryaspor'umuza üye olmaları için adresleri Oda Başkanlığından alınarak davetiyeler hazırlanır ve gönderilir.Üye olmak isteyen hemşehrilerimize verilecek telefon numarasına bu taleplerini bildirmeleri yeterli olacaktır. Bir Sicil Kurulumuz var. Bu arkadaşlarımıza destek olacak gönüllüler de ilave edilerek her hafta bir İlçemiz'e gidilerek üye olacakların üyelik işlemleri halledilir.

-SATSO'nun 90 Meclis Üyesi, 32 meslek komitesi bulunmaktadır. Aynı çalışmalar Odalarımızdan alınacak bilgiler ile yapılabilir. Özellikle Kurumlara ve İş Adamlarına giderken, ziyaret edilecek firmanın ünvanı'nın yazılı olduğu ve kaliteli bir çerçeve içine alınmış SAKARYASPOR FORMASI hediyesi ile hem firma sahibi üye kaydedilir, hemde Kulübümüze bağış yapmak istiyor ise bu bağışın gerçekleştirilmesi sağlanır.

-Taraftarlarımızdan halen başvuru yapmış fakat, üyeliği gerçekleşmemiş olanlar var. Bu kardeşlerimiz ile üye olmak isteyen tüm taraftarlarımıza çok sevdikleri takımlarının Genel Kurul üyesi olmaları sağlanmalıdır. Bu taraftarlık bilincinin gelişmesine,tribünlerde oto kontrolün sağlanmasına, TFF'den alacağımızın cezaların azalmasına neden olacaktır. Çünkü aidiyetlik duygusu artmış taraftarlarımız kulübüne zarar verecek her türlü eyleme karşı duyarlı olmaya başlayacaklardır.

-Önümüzdeki Genel Kurulumuz, daha fazla üyenin katılımı ile gerçekleştiğinde, seçilecek olan Başkan ve Yönetimleri, böylece  büyük güç elde edeceklerdir.

-Üyelik aidatları kulübe gelir getiren bir enstrüman olarak düşünülmeden, onurlu bir olgu olması özendirilmeli, bu amaç ile, yıllık 120.-Tl olmalıdır.

-Üyelerimize bir form doldurarak kulübümüzün üyelerinin sosyal statüleri de belirtilerek öncelikle Sakaryaspor Kartı bastırılmalı, Kombine bilet, Forma veya maç bileti satışlarında ve diğer etkinliklerde avantaj ve indirim sağlanmalıdır. Böylece, Üyelerimize AİDİYET Kazandırılacaktır.

-Üye sayımızın artması nedeniyle Şehrimizdeki Bankalar ve GSM Şirketleri Sakaryasporumuzla ilgilenmeye başlıyacaklardır.

-Stadyumumuzdaki Şeref tribünü'nün sağ tarafı genişletilerek ve konforlu hale getirilerek (yiyecek, içecek ve diğer hizmetleri kaliteli olmak şartıyla) Sakaryaspor Ailesi Tribünü oluşturulmalı, bu tribünde Sakaryasporumuzun Üyelerinin ve ailelerinin maç izlemeleri sağlanmalıdır.

Kulüplerin Camiası ile birlik ve beraberliği Kongrelerde sağlanır. Bu anlamda sağlıklı ve çok katılımlı kongreler yapabilmek için üye sayınızın yüksek olması gerekmektedir. Eğer üye profili ve sayısı her yönetimin kendi adamlarını üye yapması ile artarsa, ileride grupçular türeyecek ve Genel Kurullar sağlıklı yapılamayacaktır.

Başlangıçta zor gibi gözüken önerilerim, iyi bir lider ve ekip ile üç ayda tamamlanır. Kurumsal bir Kulüp olmak istiyorsak eğer, üye sayımızı böyle arttırmalıyız.

Sağlıklı işleyen kulüp ve üye ilişkileri Sakaryaspor'umuza olan ilgiyi arttırır. Büyük Kulüp olarak saygınlık kazandırır. Reklam değerini arttırır.

Transferlerde, futbolcunun karşısında avantaj sağlar. Her futbolcunun oynamak istediği kulüp olursunuz.

Endüstriyel Futbol deyimi ile yok olmaya başlayan Taraftarlık ruhu, hem bozulmamış olur, hem de taraftarlar kendilerini müşteri gibi hissetmez.

Üye sayısının sağlıklı ve katılımcı bir şekilde artması temelde yapılacak ilk iştir. Bunu başardıktan sonra, domino etkisi ile olumluluk olumluluğu tetikleyecek ve doğrudan gelirlere sahip, Kurumsallaşmış, en az on branşta spor yapılan, ''Futbol Şehri'' ünvanının yanına ''Spor Şehri'' ünvanını da katmış büyük bir Spor kulübü olacağız.

Temelleri sağlıklı atılan her proje başarıya ulaşır.Öncelikle ne transferin önünün açılması, ne de borçlar, ilk önceliğimiz olmamalıdır. Sakaryaspor'umuz, Sakarya'lılar tarafından yönetildiğinde, hem siyasileri, hem de bürokratları tarafından ilgi çekecektir. Çünkü üye sayısı artmış ve sağlıklı hale gelmiş Sakaryaspor'umuz gücünü Sakaryalılardan alacağından, dolayısı ile her kesimin ilgi ve dikkatini çekecektir. Kulübümüzü yönetenler onların kapılarına gitmeyecekler, onlar Sakaryaspor'umuzun kapısına gelerek yardımcı olacaklardır.

Her şeyiyle dibe vurduktan sonra,yükselişe geçmiş bir kulüp olarak, öncelikle Bank Asya Ligi'ndeki yerimizi korumalıyız. Eğer bu yıl bunu sağlayabilirsek, Şampiyon olmuş kadar büyük bir başarıyı elde etmiş olacağız. Sportif başarılar Sakaryaspor'umuza olan ilgiyi her daim arttıracağından, mutlaka olmazsa olmazlarımızdan biri de sportif başarıyı yakalayabilmek olmalıdır.

Şaban Yıldırım nezaretinde ve vizyonunda yapılacak beş yıllık planlama ile başarılı olacak potansiyel Sakarya'mızda vardır. Yeterki samimi olalım, herşey Sakaryaspor'umuz için olsun.

Yeşil Siyah Sevgilerimle,


Bahattin Küçük hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım