Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
"Çürük binalar 5 ay içinde yıkılacak!"
Cumartesi, 24 Aralık 2011

Erdoğan Bayraktar: "Çürük binalar 5 ay içinde yıkılacak!" Yasa çıkıyor, röntgende çürük çıkan bina 5 ay içinde yıkılacak Başbakan Erdoğan'ın Van depremi sonrası adım atılması yönünde talimat verdiği 'Depreme dayanıksız binaların yıkılması'yla ilgili yasa tasarısı netleşti. Almanya'dan röntgen cihazları geldi, çürük binalar tespit edilecek.

Van depreminin ardından ortaya atılan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili tasarının tamamlandığını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Çürük binalar röntgen cihazlarıyla tespit edilecek. Binası çürük çıkana yıkması için bir süre vereceğiz. Bu sürede yıkılmazsa biz yıkacağız ve masrafını da bina sahibinden alacağız" dedi.

İstanbul'da bu konuda bir toplantı düzenleyen Bakan Bayraktar, 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın ocak ayında çıkmasının planlandığını kaydetti.
Yasanın önemli iki bölümü bulunduğunu bildiren Bayraktar, ilkinin çürük binaların yakılması ile ilgili, ikincisinin de yıkılan binalardaki arsaların değerlendirilmesi olduğunu belirtti. Bayraktar konuyla ilgili şunları söyledi: "Riskli binaları tespiti için Almanya'dan röntgen cihazları getirdik. Yasa çıktıktan sonra başta İstanbul olmak üzere bütün binaları bu cihazlarla ücretsiz olarak tarayacağız. Binası çürük çıkana yıkım için üç süre vereceğiz. Bina yıkılmadığında idari makamlarca yıktırılacağı belirtilerek bir ay daha süre verilecek. Bu sürede sonunda da yıkılmazsa biz devreye gireceğiz. Bina yıktırılacak ve yıkım masrafı kadar bedel tapuya haciz olarak konulacak. Yıktırmak için parası olmayana destek de olacağız."

Üçte ikinin kararı geçerli
"Yıkım sonrası, binanın bulunduğu alan hisseli arsa haline gelecek" diyen Bakan Bayraktar, şöyle devam etti: "Hisse sahipleri isterlerse arsalarını kendileri değerlendirebilecek. Anlaşma olmazsa hisse sahiplerinden 'üçte ikisinin' kararı geçerli olacak. Anlaşmaya yapmayanların hisse değerleri hesaplanacak ve almaları için çoğunluğa teklif edilecek. Çoğunluk alırsa sorun kalkmayacak. Çoğunluğun parası yoksa hisseleri devlet alacak ve Toplu Konut İdaresi adına tapu tescil edilecek. Arsaya devlet de ortak olacak."

'Hamurabi' tarzı olmaz
Bundan sonra bina aşamasına geçileceğini söyleyen Bayraktar arsa değerlendirildikten sonra devletin payını satarak parasını alacağını söyledi. Bu işlemler sırasında küçük parsellerin birleştirilerek uygulamanın kentsel dönüşüm haline getirileceğini söyleyen Bayraktar, "Yıkıma itiraz için dava açılamayacak. Bina yıkıldıktan sonra ortaya çıkacak arsanın değerlendirilmesi konusunda üçte iki çoğunluk sağlanamazsa bu kez de devlet devreye girerek arsayı rayiç değer üzerinden kamulaştıracak" diye konuştu. Sakat bulunan binaların 3 ay içinde sahibi/sahipleri tarafından yıkılması gerektiğini anlatan Bayraktar, bu olmadığı taktirde kurumların yıkımı yaparak, masrafları adına sahiplerinin ilgili paylarına haciz konulacağı bilgisini aktardı. Bununla birlikte Bayraktar, "Bu iş Hamurabi kanunları kullanılarak olmaz. İnsanlarla uzlaşarak bu işi çözeceğiz" dedi.

Kaynağı 'Babacan' düşünsün
Türkiye genelinde 19 milyon konut bulunduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yüzde 40'ının yenilenmesi gerektiğini söyledi. Bayraktar, "Bu 7.6 milyon konut demek. Ancak bunu öyle hemen yapılacakmış gibi düşünmemek lazım. Bu 20 yıllık bir proje olacak. Bunun için de 400 milyar dolar gibi bir para gerekiyor" şeklinde konuştu. Bu dönüşümü tüm partilerin ve halkın mutabakatıyla yapmak istediklerini söyleyen bayraktar, 'Parayı nereden bulacaksınız' sorusunu, "Kaynak bulmayı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan düşünsün" dedi.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım