Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Rauf Denktaş hayatını kaybetti
Cuma, 13 Ocak 2012

KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, 88 yaşında hayatını kaybetti. KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın, tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesinde vefatı, oğlu Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük'ün de katıldığı basın toplantısında hastane başhekimi Dr. Sevim Erkmen tarafından açıklandı.

Denktaş'ın 24 Mayıs'dan itibaren yaşadığı sağlık sürecinden söz eden  Erkmen, “Yoğun ve başarılı bir tedavi süreci, kurucu cumhurbaşkanımızı, önceden varolan kalp-akciğer sorunu ve ileri yaşın da etkisiyle ancak 8 ay yaşatabilmiş, maalesef bu akşam saat 22.00 itibariyla Hak'kın rahmetine kavuşmuştur. YDÜ ailesi olarak kendilerine Allah'dan rahmet, yaslı ailesine sabırlar diliyoruz. Tüm ulusumuzun ve Türk dünyasının başı sağolsun” dedi.

KKTC CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “BABA DENKTAŞ’I ONUN YAPTIKLARINI UNUTMAYACAĞIZ”

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise yaptığı açıklamada, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ölümüyle bir tarihin göçtüğünü, Kıbrıs Türkünün "Baba Denktaş"ı ve onun yaptıklarını unutmayacağını söyledi.

SERDAR DEKTAŞ: “BİR DEVLET KURDU CEMAATTAN HALK KURDU”

Oğlu Serdar Dektaş ise yaptığı açıklamada, “Hepimizin başı sağ olsun. Bir devlet kurdu, cemaatten halk yarattı. Dilediği yolda yürümeye devam edeceğiz. Aile olarak herkese teşekkür ederiz” dedi.

Organ yetmezliğinden dolayı uyutulan Denktaş, bu sabah solunum cihazına, öğleden sonra da diyaliz makinesine bağlanmıştı. 88 yaşındaki Denktaş, 24 Mayıs 2011’de pıhtı atması sonucu beyin ana damarında tıkanıklık olunca YDÜ Hastanesi’nde ameliyat edilmiş, ardından Ankara’da GATA’da ve yine YDÜ Hastanesi’nde birer kez daha ameliyata alınmıştı.  Yaklaşık 7 aylık sağlık sorunlarının ardından 15 Aralık 2011’de evinden çıkarak Lefkoşa’da gezinti yapan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, son olarak 9 Ocak’ta  vücudunda meydana gelen su kaybına bağlı yorgunluk belirtileri nedeniyle tekrar Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

DENKTAŞ SALI GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

Kurucu cumhurbaşkanı Denktaş 17 Ocak Salı günü devlet töreni ile defnedilecek. KKTC Bakanlar Kurulu yarın toplanarak ulusal yas kararı alacak.

NE DEDİLER

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel: Kahramanlar kolay yetişmiyor

Kendisinin inandığı davaya ne kadar bağlı, tutkulu olduğunu,  meseleyi neticeye götürmek için gayretli olduğunu gördüm. Milletimiz büyük bir evladını kaybetmiştir. İnandığı davadan hiç yılmadı. Hep inandığı istikamette yürüdü. Kendisine büyük bir sevgi ve saygım vardı. Hepimizin başı sağolsun. Kahramanlar kolay yetişmiyor.

Prof. Dr. Mümtaz Soysal: Tutumu herkese örnek olacak kadar eşsizdi

Her şeyden önce insandı. Bırakın Türkiye için yaptıklarını, Kıbrıs için yaptıklarını, büyük bir insan ve kahramandı. Tutumu herkese örnek olacak kadar eşsizdi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal

Türkiye ve bölgenin önemli bir insanını kaybettik.Bir hukukçu olarak başladığı siyasi kariyerini buralara kadar getirdi. Çok büyük acılar çekti. Büyük suçlamalara maruz kaldı. Ancak tarih onun konumunu haklı çıkartacak şekilde istikamet etti. Siyasi karalığı ve derinliği tartışma götürmezdi. Neşeli, şakacı ve çevresiyle fevkalede ilişkiler kuran sıradışı bir insandı.

KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat

Tarihi bir kişiydi. Kıbrıs Türkü'nün tarihinde çok önemli ve büyük roller üstlenmişti. Kıbrıs Türk Tarihi ile neredeyse bütünleşmişti. Kendisini kaybetmek tabiki büyük bir boşluk yaratıyor. Bu boşluğu doldurmak için çok çalışmak gerekecek. Hepimizin başı sağolsun.

DSP Genel Başkanı Türker:
       
DSP Genel Başkanı Masum Türker, KKTC'nin 1.  Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatına ilişkin, “KKTC ve Türkiye için büyük  kayıptır, Allah rahmet eylesin” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek:

Bütün Türk milletinin ve Kıbrıslı kardeşlerimizin başı saolsun. Büyük bir devlet adamını kaybettik. Bütün hayatını Kıbrıs'a adamıştı. Merhum Denktaş Kıbrıs davasının yaşayan hafızasıydı. Yeri doldurulamaz bir devlet ve siyaset adamıydı. Kader onu aramızdan aldı. Ailesine, Kıbrıslı kardeşlerimize ve milletimize başsağlığı diliyorum.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım