Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
İcazeti Kimden Alacaklar?
Pazar, 29 Nisan 2012


Sakaryaspor'umuz sahasında oynadığı Güngörenspor maçından 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Maçta akıllarda kalan Salih'in 35 metreden attığı mükemmel şutun gol olmasıydı.

Her zaman dolan Maraton tribününde 100 civarında çoluk çocuk taraftarlarımız vardı. Maçtan sonra futbolcularımızdan forma almak için masumane sahaya girdiler. Daha önce de böyle bir olay Tavşanlıspor maçından sonra olmuştu. İnşallah ceza almayız. Ceza alırsak 100 taraftarın geldiği maçta ceza alacağımızdan komik olur. İnşallah maçın temsilcisi ukalalık yapıp bunu raporuna yazmaz. Fakat sahaya açılan kapı görevlilerinin, büyük görev zaafının bulunduğu, bu olayda ortaya çıkmıştır. 

Sakaryaspor'umuz son haftalarda hem iyi futbol oynayıp, hemde gol buluyor, fakat o kadar basit kaleci ve defans hataları yapıyoruz ki, rakip gol atmıyor,adeta gol atması için asist yapan futbolcularımız oluyor.

Bugünkü maçta da aynen böyle oldu. Yazık galip gelmelerini çok arzu ediyordum.    

Hafta içine damgasını vuran ve tartışılan, Teknik Direktör'ümüz Yılmaz Vural'ın bu takımı ''ÇAKALLAR''a bırakmayın sözlerine tek cevap Başkan adayı Vedat Yaşlıca'dan geldi. Bence bu şehirde, bu söze alınması gerekecek en son kişi, Sayın Vedat Yaşlıca olmalıdır. Çünkü tanıdığım kadarı ile kendisine ancak ''KUZU'' yakıştırması yapılabilir. Sakaryaspor'umuzu seven, gerektiğinde taşın altına elini sokabilecek bir kişilik olan Vedat Yaşlıca kardeşimiz, maalesef bu seçimde ciddi tek aday olarak ortadadır. Kendisine Halit Evin ve İsmail Gürses icazet vermişler, desteklediklerini beyan ettiler. Fakat kendisi yönetici adayı bulmakta zorlandığını beyan etmiş. Parasız yönetim başarısız olacaktır. Bu nedenle masaya en az 2 milyon TL koyabilecek yönetim Sakaryaspor'umuzun yaşaması için gereken hayati desteği sağlayabilir.

Sakaryaspor'umuzun en büyük sorunu borçlarıdır. Bu borçlar kişiler tarafından hemen ödenecek tutarda değildir. Borçlar ancak, sportif başarılar ve umut verecek takım kadronun kurulması ile oluşacak sinerji ile bir takvime bağlanıp ödenir. Yani Sakaryaspor'umuzun borçlarını ödeyebilmesi için yaşaması gerekmektedir.

Mevcut Teknik Direktörümüzün elinde umut vaad eden 56 genç oyuncu listesi bulunmaktadır. Öncelikle bu futbolcularımızı profesyonel yapacak 74.000.-TL tutarındaki, TFF'ye yatacak para bulunmalıdır. Çünkü borçlarımızı ancak insan kaynağını değerlendirerek ödeyebiliriz.

Mevcut futbolcularımızın transferlerinden gelecek para var. Fİ-YAPI Sakaryaspor'umuza, projesinin onaylanması nedeniyle daha sıcak bakmaktadır.

Bu nedenle lider ruha sahip, projeleri ile Sakarya'mızı ikna edebilecek ve geldiği anda Sakaryaspor'umuzun yaşaması için gerekli maddi kaynağı masaya koyacak Başkan ve Yönetim Kuruluna acil ihtiyacımız var.

Futbolda başarı ve umut, domino etkisi yaratarak, kenetlenmeyi sağlar. Bu nedenle öncelikle sağlıklı bir Genel Kurul yapılarak tüm Sakaryaspor Genel Kurul üyelerinin oyları ile seçim yapılmalıdır. Böyle bir destek ile seçilecek Başkan ve Yönetim Kurulu kendini güçlü hissedecektir.

Geçmiş Yönetimler maalesef dönemsel bilançolarını ve kendilerini ibra ettiremediler. Öncelikle Erdal Taşkın Başkan, sağlıklı bir bilançoyu genel kurula sunmalı ve ibra edilmelidir. Bu olmazsa, artık Sakaryaspor'umuza kimse bir kuruş vermez.

Eğer lider bir başkan ve güçlü bir yönetim kadrosu sağlıklı bir kongre yapılarak seçilirlerse;

-Gitmeyi düşünen bir çok futbolcumuz takımda kalacaktır.

-Yılmaz Vural Hocamız kendisine güven veren Yönetim olursa takımın başında kalmayı düşünmektedir
.
-Öncelikle takım iskeleti korunmalı ve gelecek vaad eden futbolcuları tesbit eden Teknik kadro muhafaza edilmeli, daha sonra 10.000 kombine satışı hedeflenerek yola çıkılmalıdır. Tamamı Sakarya'nın Altyapısından yetişmiş evlatlarından oluşacak Sakaryaspor'umuza, taraftarlarımız kombineleri satın alarak sahip çıkacaklardır.

-Fİ-YAPI ile sponsorluk anlaşmasını üç yıllık,Süper Lig'e çıkacak plan dahilinde yapar, transferin önünü açtık mı, yapılacak üç-dört tecrübeli transferlerle, geleceğin Sakaryaspor'unu oluşturur, başarılara yelken açarız.

-Başarılar geldikce,10.000 kombine satılınca Sakarya'nın Siyasileri, Sivil Toplum örgütleri,Sanayicisi kendini  Sakaryaspor'umuza katkıda bulunmak zorunda hissederler.
-Sakarya B.Şehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ALT YAPI TESİSLERİNİ yapacakmış ve tüm giderlerini karşılayacakmış. Buradan yetişecek genç yeteneklerimizi takımızda oynatacak ve değerlenmelerini sağlayacağız. ''FUTBOL ŞEHRİ'' Sakarya'mız, futbolcu yetiştirip,satan ve kaynaklarını akılcı kullanan spor kulüplerinden olacaktır.

-Başarılar geldikce üç yılda hem sportif başarılar elde edilir,hem de borçlarımız bir takvime bağlanarak ödenir.

Yukarıda açıkladığım stratejinin gerçekleşmesi ancak ve ancak, seçilecek başkan ve yönetimin kalitesine ve vizyonu'na bağlı.

Şu anda Genel Kurul Üyelerinin büyük çoğunluğu eski Başkan Halit Evin'in iradesi altında. Ancak Halit Evin'in desteklediği aday seçimi kazanacak gibi duruyor.

Benim özlediğim Lider Başkan ise Halit Evin'den icazet isteyecek kişiliğe sahip olamaz. Bu nedenle kongreye ipotek koyanların tutumları nedeniyle bu kongreden sağlıklı bir sonuç çıkmaz.

Öncelikle Genel Kurul'umuzun sağlıklı yapılabilmesi için ortak iradenin ortaya konulması gerekmektedir. Bunu ancak Sayın Valimiz sağlayabilir.

Sağlam Temeller üzerine inşa edilecek,sağlıklı yapılaşma büyük depremlere karşı dik durur, yıkılmaz.Son yıllarda fiziken ve manen depremler yaşayan, deprem şehri Sakaryamızın artık önlem alması gerekmektedir. Allah muhafaza şiddetli ilk depremde canımız çok yanacaktır.

Aydınlık, huzurlu, katılımcı ve Sakaryamızın tüm unsurlarının katıldığı coşkulu bir kongre temennilerimle, işimizin aslında kolay olduğunu, fakat bir türlü uzlaşamadığımızdan zorlandığımızı vurgulamak istiyorum.

Başkan adayları icazetlerini, Halit Evin'den mi? Yoksa Sakarya şehrinden mi? alacaklar, öncelikle bunun açıklığa kavuşması gerekir.

Yeşil Siyah Sevgilerimle,

Bahattin KÜÇÜK


Bahattin Küçük hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım