Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Hayvan Pazarı online sisteme taşınıyor
Çarşamba, 30 Mayıs 2012

"Hayvan Pazarı" online sisteme taşınıyor... AB hibesiyle faaliyete geçirilecek olan Sakarya'da 108 bin avroluk canlı hayvan pazarındaki ihaleler elektronik ortama taşınacak.

Sakarya Ticaret Borsası'nın geliştirdiği "İzlenebilir Modern Hayvan Pazarı Projesi", Avrupa Birliği'nden 108 bin avro hibe ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'ndan (MARKA) 95 bin lira kredi desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında Erenler ilçesindeki 16 dönümlük arazide geçen yıl "Canlı Hayvan Pazarı ve Park Yeri İhale Salonu" inşaatına başlandı.

Yüzde 90 oranında inşaat aşaması tamamlanan ve 3 milyon liraya mal olacak tesiste, elektronik koltuklar, televizyonlar, elektronik turnike ve kamera sistemleri yer alacak. Elektronik koltuklara yerleştirilen butonlarla gerçekleştirilecek açık arttırmada, alıcılar Hayvan Kayıt Sistemi (Türkvet) ile entegre barkod sistemiyle hayvanların özelliklerine göre alım kararı verecek.

'Sistemden görebilecegiz'

Sakarya Ticaret Borsası Genel Sekreteri Yiğit Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barkod sistemiyle Türkvet'e adapte bir yapı oluşturacaklarını söyledi.

Pazara getirilen hayvanların kulak küpelerini barkod sistemiyle kayda alacaklarını ifade eden Ateş, "Böylelikle doğumundan aşıya ya da geçirdiği hastalıklara kadar hayvanların tüm bilgileri edinebileceğimiz bir yapıyı oluşturacağız. Sağlıksız, hastalıklı olan ya da geçmişten günümüze geçirdiği rahatsızlıkları detaylı olarak görebileceğimiz sistemi hayvan daha pazara girmeden elde etmiş olacağız" diye konuştu.

Ateş, ihale salonunda stantlar, elektronik koltuklar, turnike, kamera sistemi ve verilerin yansıtılacağı televizyonların bulunacağını anlatarak, şöyle devam etti:

"Hayvanlar alıcıların önüne getirilecek. Barkod sistemiyle okutulan tüm teknik bilgileri, ekrana yansıtılacak. Alıcı, hayvanın hem fiziki özelliklerini hem de detaylı bilgilerini ekranda görecek. Elektronik buton sistemiyle fiyat artırılarak veya azaltılarak ihale sistemi olacak. En fazla fiyatı veren, hayvanı satın alacak, hayvan kantara girecek, sonra da hemen satılacak. Satıldıktan sonra tescil yerimiz var, orada resmi evrak hazırlatacağız, hayvanların kiloları, birim fiyatları ve özelliklerinin hepsi yer alacak.

Vereceğimiz evrakla ticaret resmiyet kazanacak ve üretici kendini garanti altına almış olacak. Alıcının "Ben bu malı almıyorum, bu malı senden almadım, bunun parasını 2 ay sonra ödeyeceğim" deme lüksü kalmayacak. Çünkü her şey resmileşecek. Üyelerimize elektronik çipli kart vereceğiz ve ihaleye giriş o kartla yapılacak, üye olmayanlar giremeyecek."

"Sistem, kayıt dışı canlı hayvan satışlarının önüne geçecek önemli bir adım" diyen Ateş, "Avrupa Birliği ile müzakerelerde hayvan ticaretinin kayıt altına alınması çok önemli. Bu tarz sistemlerde bu ticareti yapanları kayıt altına alma noktasında çok önemli bir adımı oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Detaylı çalışma yapıldı


Türkiye'deki 52 hayvan pazarı içinde Avrupa Birliği hibesi alabilen tek kuruluş olduklarına dikkati çeken Ateş, proje için detaylı çalışma yaptıklarını söyledi.

Avrupa'da da proje örneklerini incelediğini kaydeden Ateş, "İhale sistemi yapan yerleri ziyaret ettik. Güney Amerika'ya ziyaretimiz oldu. Arjantin'de

'Merkado' denilen, dünyanın en büyük hayvan pazarını gördük. 40 bin büyükbaş kapasiteli ve ihale sistemlerinin yapıldığı çok modern bir pazar. Oradaki altyapı çalışmalarını inceleyerek, proje örneklerini aldık ve bu yapıyı gerçekleştirdik. Burada böyle bir sistemi hem üreticinin hem de alıcının hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.

Tesisin birkaç ay içinde faaliyete geçmesi planlanıyor.


Sektör Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım