Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Sorunlarını 'Tek Tıkla' Belediyeye İletecek
Cuma, 01 Haziran 2012

Muhtarlar Vatandaşın Sorunlarını "Tek Tıkla" Belediyeye İletecek... Sakarya Büyükşehir Belediyesi Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi (SEMOS) projesi kapsamında 311 muhtara bilgisayar dağıttı. Projeyle muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan iletişim masasına vatandaşların şikayetlerini anlık iletebilecek.

Projenin Adapazarı Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, çağın şartlarına uygun yeni bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi. Sosyal hayattan iş hayatına her alanda büyük değişimlerin yaşandığı bir çağda yaşadıklarını anlatan Toçoğlu; "Sosyal hayatta alışkanlıklarımız farklılaşıyor, iş yapış tarzlarımız değişiyor. Kimilerine göre bilgi çağı, kimilerine göre dijital çağ olarak adlandırdığımız bu dönemde, her şey baş döndürücü bir hızla değişiyor, gelişiyor. Belediye olarak, eski alışkanlıkları bir kenara bırakarak çağın getirdiği yenilikleri her alanda takip ediyoruz. Şeffaf bir yönetim anlayışı benimseyerek, vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sunmak için gayret sarf ediyoruz. Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi, bizim belediyecilik anlayışımızın nasıl bir noktada seyrettiğinin açık bir göstergesidir." dedi.

e-Belediyecilik hizmetlerini hayata geçirerek, belediyeye gelmeden, internet üzerinden gerçekleştirilebilecek bir enformasyon ağını vatandaşların kullanımına açtıklarını kaydeden Toçoğlu şunları söyledi:

"Bugün artık, belediyemiz tarafından yapılacak anlık bilgi akışını gerek internet sitemiz, gereksel sosyal medya servisleri ile çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Belediyelerimizin faaliyetlerinin, hayata geçirilecek projelerin detaylarını paylaştığımız Sakarya Büyükşehir Televizyonu internet üzerinden yayın yapmaya devam ediyor. Şeffaf belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak, meclis oturumlarımızı, belediyemiz tarafından gerçekleştirilen ihaleleri internet adresinden canlı olarak yayınlıyoruz. Belediyemize iletilen tüm dilekçelerin, ilgili bütün birimler tarafından görülebileceği sistemi hayata geçirdik. Böylece vatandaşlarımızı, birimler arasında evrak taşıma sorunundan kurtarmış olduk.Türkiye'ye örnek olacak bir projeyle, Meclis üyelerimize iPad tabletler vererek, en doğru bilgiye daha hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlayacakları bir sistemi hayata geçirdik. Bu uygulama sayesinde önemli bir kağıt israfının önüne de geçmiş olduk."

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Türker Vardar ise zamana ve geleceğe olan yatırımlarının sürdüğünü ifade etti. Proje sayesinde muhtarların birçok hizmeti kısa zamanda vatandaşlara sunacağını kaydetti.

Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem de SEMOS projesiyle muhtarların birçok kolaylıkla tanışacağını ifade etti. Vardar; "Bu sistem ile muhtarlarımız farklı programlara gerek duymadan net bilgilere ulaşacaklar. Muhtarlarımız Türkiye'nin ve dünyanın neresinde olursa olsun hizmet sunabilecek. İstatistiki verilerin hazırlanmasına büyük kaynak sağlayacak ve geleceğe yönelik yatırımlara karar verilirken de çok önemli bir bilgi hazinesi olacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından masa üstü bilgisayarlar ile SEMOS programı, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu ve diğer protokol üyelerince muhtarlara dağıtıldı.

SEMOS projesiyle muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan iletişim masasına vatandaşların şikayetlerini anlık gönderebilecek.


Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım