Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Fındık üreticisi açlıktan ölsün mü?
Pazartesi, 30 Temmuz 2012

Keleş: "Fındık üreticisi açlıktan ölsün mü?" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ecevit Keleş hükümetin fındık politikasını sert bir dille eleştirdi.Keleş, “Fındığın kg maliyeti 6 TL’yi bulmuşken üreticiye kg başına 3.5 – 4 TL vermek üreticiye sen açlıktan öl demektir”

MALİYETİ 6 TL, ALLAH’TAN KORKUN !
CHP İl Başkanı Ecevit Keleş iktidar partisinin fındık politkasını sert sözlerle eleştirdi. Fındığın kg maliyetinin yaklaşık 6 TL’yi bulduğunu belirten Keleş, “ 2011 Yılı Fındık Üretimine Etki Eden Unsurlar ve Fındık Maliyeti raporu apaçık ortada. Fındığın kg maliyeti 6 TL’yi bulmuş buna rağmen hükümet üreticiyle adeta dalga geçer gibi fındığın kilosuna 3.5 – 4 TL vermeyi teklif ediyor.Allah’tan korkun! Bu açıkça fındık üreticisine sen yaşama açlıktan öl arkadaş demektir”diye konuştu.

CHP İKTİDARINDA FINDIK BORSASI KARADENİZ’E KURULACAK
Türkiye’nin yüzde 80’lik pazar payıyla dünyanın en büyük fındık üreticisi olduğunun altını çizen Keleş, “ Dünyanın en kaliteli fındığı bizde, yüzde 80’lik pazar payına sahibiz ama fındığın dünyadaki fiyatını Hamburg’ta bulunan borsada elin Almanı belirliyor.Fındık Borsası’nın acilen Karadeniz’e taşınması için  Başbakan Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm ilgili bakanlar seferber olmalı. Başbakan lafa gelince Karadenizli’yim diye övünüyor ama Karadenizli’nin ve Doğu Marmaralı’nın en büyük gelir kaynağı olan fındıkçılığı kaderine terk etmekten çekinmiyor. Şeker elimizden gitti bari atalarımızdan dedelerimizden bize miras kalan fındığa sahip çıkın Sayın Başbakan. Cüneyt Zapsu’yla birlikte fındığı yok eden başbakanın, bu mübarek ayda fındık üreticisinin ne durumda olduğunu anlaması için Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) içerisinde fındık kelimesinin geçmesi mi gerekiyor? Sayın Başbakan Türkiye’nin bir dünya ülkesi olduğunu her fırsatta dile getirmesine  rağmen maelesef tüm sektörlerde olduğu gibi fındık üreticisi de emeğinin karşılığını almak yerine dünya devleti olduk diye avunup duruyor.

FİSKOBİRLİK’İ CANLANDIRIP ÜRETİCİYİ KURTARACAĞIZ

FİSKOBİRLİK’i yok ettiniz Toprak Mahsulleri Ofisi TMO) ile bu işi yürütmeye çalıştınız ama olmadı sonuç ortada.Sonuç fındık üreticisi can çekişmeye devam ediyor. CHP iktidarında FİSKOBİRLİK’i yeniden canlandırıp hayata döndüreceğiz. Böylece fındık üreticisini fındık tüccarının simsarının elinden kurtaracağız. Vatandaşlarımız şekerden sonra fındığı da yabancı ülkelerden almaya mahkum kalmak istemiyorsa üreticiden emekçiden yana olan CHP’yi görev başına getirmelidir”dedi.


Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım