Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Dr. Ersin Arslan anıldı
Perşembe, 18 Nisan 2013

Doktor Ersin Arslan gözyaşları içinde anıldı... Geçtiğimiz yıl 17 Nisan'da, Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın anısına Sakarya Aile Hekimleri Derneği üyeleri, doktorların ve sağlık çalışanlarının da destek verdiği bir anma programı yaparak, sağlıkta şiddetin son bulması çağrısında bulundu.

Sakarya kent meydanında yapılan program öncesi konuşan Sakarya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Rıdvan Karagöz, "Bugün 17 Nisan... Gaziantep'te bir hasta yakınının usulsüz isteğini yerine getirmediği için şehit edilen Dr. Ersin Arslan adına Türkiye genelinde birçok eylem yapılıyor. Biz de burada eş zamanlı olarak bir eylem yaparak basın açıklamasında bulunacağız" dedi.

Şiddetin günümüzde çok fazla olduğunu, özellikle sağlıkta fazlaca olduğunu kaydeden Karagöz, "Bizler hastalarımızın can sağlığı için elimizden geldiğince uğraşıyoruz, didiniyoruz ama maalesef bunun karşılığını alamıyoruz. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi hastaların usulsüz istekleri ve bizim üstlerimizin maalesef bu konuda yeterli kanunları çıkaramaması. Hastalarımız ceza alıyor fakat cezaları erteleniyor. Dolayısıyla biz dokunulabilir bir hale geliyoruz. Biz o yüzden sağlık çalışanlarına şiddetin bir cezasının olmasını ve bunun da bir yaptırım şeklinde uygulanmasını iddia ediyoruz" şeklinde konuştu.


Birçok ilde bu tip etkinliklerin yapıldığına dikkat çeken Karagöz, "Herkes kendine göre farklı uygulamalar içinde fakat hedefimiz aynı. Bizler sağlıkta çalışanların zarar görmesinin en aza indirilmesini istiyoruz. Biz çünkü sizler için varız" diye konuştu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Dr. Rıdvan Karagöz'ün okuduğu basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Son yıllarda hızını devamlı artıran şiddetin ne ilk, ne de son kurbanıydı. Ölümünden sonra hiçbir şey değişmedi. Her geçen gün yeni şiddet olaylarına maruz kaldı sağlık çalışanları. Her geçen gün darp edildiler, her geçen gün sözel ve fiziksel tacize uğradılar. Her geçen gün öldüler. Şiddetin önlenmesi için verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Sağlık çalışanları her geçen gün biraz daha kaybediyorlar umutlarını. Her geçen gün eksiliyorlar. Kaybediyorlar motivasyonlarını. Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkmasını bekliyorlar. Ersin'in katledildiği günün yıldönümünde, 17 Nisan'da şehitlerimiz için buradayız. Şiddete karşı omuz omuza verdik, bir halka oluşturduk. Oluşturduğumuz sevgi halkası belki koruyabilir bizleri. Koruyamazsa bile, en azından bir umut verir geride kalanlara. Şiddete karşı oluşturduğumuz halkamızı güçlendirmek için tüm Sakarya halkını, sağlık çalışanlarına destek vermeye davet ediyoruz. 'Sağlıkta şiddet olmaz, şiddet varsa sağlık olmaz' diyerek yola çıktık. Sakarya halkının da desteği ile sağlık hizmetini en güzel bir şekilde sunabilmeyi hedefliyoruz. Sağlık hepimiz için gerekli, insan onuru da."

17 Nisan 2012’de, bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Opr. Dr. Ersin Arslan’ın anısına, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumu’nda anma töreni düzenlendi. Dr. Arslan’ın ailesinin de katıldığı törende, duygulu anlar yaşandı.

Sakarya Aile Hekimleri Derneği  Başkanı Rıdvan KARAGÖZ, Kent Meydanında Basın açıklaması yaparak Dr. Ersin Arslan’ı bir göğüs cerrahi uzmanı olarak yalnızca bir hekimi değil önemli bir bilim adamının da kaybedildiğini öğrendiğini ifade ederek, Arslan’a Allah’tan rahmet dilediğini söyledi.

Anma törenine; GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Avni Gökalp, GAÜN Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kadayıfçı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Hasan Çağıl, Opr. Dr. Ersin Arslan’ın ailesi ve çok sayıda öğretim elemanı katıldı.

Törenin açılışında konuşan Rektör Coşkun, bir zamanlar hasta haklarında sıkıntılar yaşandığını belirterek, “Hastalara karşı sağlık sisteminin kendi yapısal sorunlarının da getirdiği sıkıntılar, belki biz sağlık çalışanlarının da yeterince duyarlı olmayışı nedeniyle hastalarımıza karşı kimi zamanlar, anlar olabilmekteydi. Bu, sistemin getirdiği sayısal, niteliksel ve niceliksel yetersizlikten de kaynaklanıyordu. Son 10 yılda, artık sağlık çalışanları son derece zihinsel bir devrimi de beraberinde yaşadı. Bir yandan kamu erki, Sağlık Bakanlığı önemli bir değişimi, dönüşümü gerçekleştirdi. Bir takım önemli hamleler ortaya kondu ve sonuçta çok güzel şeyler ortaya çıktı. Ama tüm bunlar yapılırken kantarın dozunun bir uçtan bir uça kaçması gibi bir riski de beraberinde getirdi ve biz bunu yaşadık” dedi.

Başhekim Prof. Dr. Levent Elbeyli ise, şiddetin sadece sağlıkta ya da Türkiye’de gözlenen bir olgu olmadığını, yaşamın her alanında; kadına, çocuğa, herkese küresel bir saldırı halini almış durumda olduğunu söyledi. Elbeyli, “Sağlıkta dönüşümün çok önemli faydalarını gördük ama, ağırlıklı olarak hasta memnuniyeti üzerine kurulu olan bu sürecin sağlıkta çalışanı ve hekim memnuniyeti boyutunu hiç önemsemediği boyutu aramızda yaygın. Şiddete maruz kalan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının çoğu zaman ilgili hastanın tedavisinde devam kararı aldığı ve var gücüyle bu işle uğraştığı bilinen bir gerçektir” diyerek, "Bundan şikayetçi olmadıklarını ve bunun tıp mesleği doğasından kaynaklandığını söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

GAÜN Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Doktoru Miray Ersöz ise, duygulu konuşmasında sözleri boğazına düğümlenirken, “Cerrahide her zaman söylendiği gibi, çömez her şeyi kıdemlisinden öğrenir denir ya, işte Ersin abi bize yalnızca servis işlerini, dosya hazırlamayı, hasta muayene etmeyi değil, iyi bir hekim olabilmeyi, tanıdan tedaviden önce hastayı sahiplenmek gerektiğini öğretti” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sırasında salonu dolduran öğretim görevlileri, doktorlar ve sağlık çalışanları duygulu anlar yaşadı. Açılış konuşmalarının sonunda Prof. Dr. Mustafa Yüksel ve Doç. Dr. Akif Turna tarafından, Opr. Dr. Ersin Arslan’ın da yazarları arasında yer alan kitap Dr. Sibel Arslan’a hediye edildi.

Anma töreni sonrasında Göğüs Cerrahi Kliniği içerisinde bulunan ve adı Opr. Dr. Ersin Arslan Yoğun Bakım Ünitesi olarak değiştirilen ünitenin açılışı yapıldı.

Açılışın ardından Dr. Ersin Arslan’ın babası Ramazan Arslan, bir saldırı sonucu kaybettiği oğluna gösterilen bu ilgiden dolayı herkese teşekkür ederken, konuşmakta güçlük çekti. Anne Hatice Arslan ise, soruları yanıtlayamayarak gözyaşlarına boğuldu.


Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım