Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Sakarya'da tarım yok oluyor
Cumartesi, 27 Eylül 2014

 Belediye  Meclislerinden  geçen İmar Planı Değişikliklerini şekillendirenler Tarım alanlarını  hiç hesaba   katmadıkları ortaya  çıktı. Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu  feryat  ediyor.Tarım Toprakları  Konut ve Sanayi için açılmasın  diyor. Sakarya...

Belediye  Meclislerinden  geçen İmar Planı Değişikliklerini şekillendirenler Tarım alanlarını  hiç hesaba   katmadıkları ortaya  çıktı.

Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu  feryat  ediyor.Tarım Toprakları  Konut ve Sanayi için açılmasın  diyor.

    Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu nun feryadına   Tüm belediyeler  kulaklarını tıkamışlar.Bize  canlı para  lazım   ben  Bu  değişiklikleri yapmazsam Seçimde  yanımda  destek olanın yüzüne  nasıl bakarım.Bir  daha  seçilecem  o  zamanda  bana   bunlar lazım   bana  ne  Tarım  arazisinden  diyen  belediyeler  Sakarya’nın  Tarımını bitirdiler.

Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu  ziyaretlerinde Her  belediye başkanı  TARIM BİZİM HERŞEYİMİZ  diyenler  yalan  konuşuyorlar.Tüm  Sakarya’yı  karış karış  gezdik.Tarım  Bitmiş.Sizin  Gördükleriniz   son kalıntılar.

Vehbi ŞAHİN “Milyonlarca Gökdeleniniz Olsun, Oturup Yiyemezsiniz”

Türkiye Ekonomi ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Vehbi ŞAHİN
” Türkiye’de tarım sektörü, beslenme ve iş gücüne etkisi, milli gelire katkısı ve sanayi sektörüne sağladığı hammadde ile ekonomik, sosyal bir sektör olma özelliğini koruyor.

Türkiye’de tarım, eğitimli, bilinçli, ölçek ekonomisine özen gösteren yatırımcılara ihtiyaç duyacaktır.Tarih Boyunca Hiç Değişmeyecek Önemdir. Milyonlarca Gökdeleniniz Olsun, Makinalarınız, Trilyonlarca Dolarlık İşlem Yapılan Borsalarınız Olsun. Bunların Hiç Birini Oturup Yiyemezsiniz. Sonuçta Ekmek, Pirinç Gereklidir İnsanoğluna. Nüfusun Gıda Maddeleri Gereksinimini Karşılaması, Tarıma Dayalı Sanayinin Hammaddesi Olması, Belli Bir Kesime İş Olanağı Sağlaması, Dışa Bağımlılığı Bir Nebze De Olsa Önlemesi Nedenlerinden Dolayı, Tarım Önemlidir. Hem De Çok Önemlidir. İnsanlar Bilincine Varmalıdır, Hem de En Kısa Zamanda. Belediye  Meclislerinden  geçen İmar Planı Değişikliklerini şekillendirenler Tarım alanlarını  düşünmek  zorundalar  bir kere  değil  milyon kere  düşünmek  zorundalar.İmar Planı Değişikliklerini  Türkiyenin  her  köşesinde takip ediyoruz.Takip edeceğiz.Doğayı da Vatandaşı da  düşünmek  zorundayız”

Hak ve Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Eyüp GÜZEL”Tarımın  paragözler için  hiç önemi  yok.Rant için  herşeyi  ama  herşeyi yapanlar  en güzel fırsatı İmar değişikliklerinden sağladıklarını  duyuyoruz.

Bu  doğruysa  ve  bu kurumları  denetleyenler  görevlerini yapmıyorlarsa  biz  bunlara  müsamaa  etmeyiz.Tarım alanları Şimdiki  kuşağın değil  gelecek  kuşakların  emanetidir.Emanete  ihanet edemeyiz. Ettirmeyiz.Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlunun  tutarlı  duruşunu   destekliyoruz.Her  zamanda  yanında  yer alırız.”dedi.

 İşçi Partisi Sakarya İl Sekreteri Ali AŞKAR “Belediye  Meclislerinden  geçen İmar Planı Değişikliklerini  hiçe  sayan bir yapı ile  karşı  karşıyayız.Biz  işçi partisi olarak Tarımda hedef, köylüyü efendi kılmak; her tür bağımlılığa son vermek, Türkiye’yi beslenme, giyim, gübre, tohum ve damızlıkta yeniden kendine yeterli bir ülke haline getirmek; üreticinin hayat düzeyini yükseltmek ve dışsatıma azami katkı sağlamaktır. Bu amaçlarla Avrupa Birliği, IMF, Dünya Ticaret Örgütü ve benzeri örgütlerin dayatmaları reddedilecek ve tarım desteklenecektir. Çiftçiye, besiciye ve balıkçıya, düşük faizli kredi, ucuz mazot, ucuz gübre, ucuz tarım ilacı, ucuz tarım aleti, ucuz ve sağlıklı tohum ve damızlık sağlanacaktır.

Tarım desteklerinin ve kredilerinin amaca uygun kullanılması için gerekli önlemler alınacaktır. Çiftçiye üretimi özendiren taban fiyat verilecektir. Üreticinin alacakları, devlet ve kooperatiflerce zamanında ödenecektir. Tarıma destek siyasetleri bir yıl öncesinden ilan edilecektir. Pamuk, sıvı yağ, tütün, sigara, şeker, hayvan ürünleri gibi Türkiye’de yeteri kadar üretilebilecek tarım mallarının ve gıdaların dışalımı yasaklanacak; yerli üretim özendirilecektir.
Tarım üreticisinin emeğinin karşılığını alması ve tüketicinin uygun fiyatlarla gıdaya ulaşması için, kamu eliyle ve kooperatifler aracılığıyla etkin ve iyi işleyen bir pazarlama sistemi örgütlenecektir.
Yoksul ve orta halli köylüler, tefeci ve banka borçlarından kurtarılacak, ipotekler kaldırılacaktır.
Tarım işçilerinin sosyal güvenlik, sendika ve bütün demokratik hakları gerçekleştirilecektir.
İhtiyarlık, sakatlık veya hastalık nedeniyle toprağını işleyemeyen köylülerin, dul ve yetimlerin geçimleri, bakımları sağlanacaktır.
Çiftçinin eğitimi için gerekli kurumlar oluşturulacak ve araçlar devlet tarafından sağlanacaktır.
Tarımda biyoteknoloji veya benzeri yöntemlerle üretim, sadece sınırlı ve korunmuş alanlarda, devlet denetimindeki millî şirketler eliyle yapılacaktır. Tarım alanları ve ürünleri, özellikle yabancı sermayenin yol açtığı genetik kirlenmeden korunacaktır. AR-GE faaliyetleri tamamen devlet denetiminde ve devlet destekli millî sermayeli şirketler tarafından gerçekleştirilecektir.Bugün  her alanda  olduğu  gibi rant  kapıları açmak için  çalışma  içindeler”

kabakmanzaralıvilla1 kabakmanzaralıvilla2 kabakmanzaralıvilla3 kabakmanzaralıvilla4 kabakmanzaralıvilla5 kabakmanzaralıvilla6 kabakmanzaralıvilla7 kabakmanzaralıvilla8 kabakmanzaralıvilla9 kabakmanzaralıvilla10 kabakmanzaralıvilla11 kabakmanzaralıvilla12 kabakmanzaralıvilla13 kabakmanzaralıvilla14 kabakmanzaralıvilla15 kabakmanzaralıvilla16 kabakmanzaralıvilla17   kabakmanzaralıvilla20 kabakmanzaralıvilla21 kabakmanzaralıvilla22

Y



Yeni otoyol güzergahı, İstanbul’a yakınlığıyla en çok Sakarya bölgesindeki arazilere değer kazandırıyor. Öğle  değerli ki Sakarya’nın merkezi sayılan Adapazarı,Arifiye, Erenler ve Serdivan’de  Tüm Tarım Toprakları  İmara  açıldı.

Sakarya’nın E-5 Otoyolu’na yakın bölgeleri  Sanayi için  ayrılmış   durumda.Tarım için hiçbir  iyileştirmenin  yapılmadığı  yörede  Tarımla  uğraş verenler Miras   sorunları  nedeniyle  Toprakları  ellerinden  çıkarmada sıkıntıları olduğundan  dolayı  Yarım Yamalak  Tarım Yarım Yamalak  Sanayi   aynı paralelde  gidiyor.Kirli  sanayinin  yıllar  önce  geldiği  Sakarya’da   Tüm dereler kirletilmiş,Çiftçinin  sesine  kulak  veren olmamış.

Akyazı’da, çim ekilen tarla vasfındaki arazilerini Sanayi  için  100  katına  satıyor.Çiftçi  Borcun içinde   ne  yapacağını  şaşırmış   durumda  Yıllarca ekmek  yediği tarlasını,bağını  bahçesini  satıyor.

Karasu ve Kocaali  Bölgesi  nitelikli  Tarım  toprağı  az olduğundan  Yörenin ormanlarını  açarak  Fındık  Bahçesi  haline  getirmişler.Ekonomik  olarak  sıkıntıya   düşerlerse grünen  o  ki  Yıllar  öncesi Güzelim  ormanlar  Fındık  bahçesine  dönmüş  şimdide  Sanayiciler  Bu  bölgeleri de  Perişan  edecek  adımları  atacaklar.

Geyve ve Pamukova’da yoğun olarak meyve ve sebzecilik yapılıyor. Yöre  halkı  Tarım ürünleri ile  geçinemeyeceğini  anladı.Kızını  şehre  verdi.Plansız   çalışma yapınca  borç batağına  girdiler.Şimdi Çiftçiler  gündelik işçi olarak  asgari ücretle  sanayi kuruluşlarında  çalışıyorlar.

Karapürçek’teki  Tarım  alanları da  2.bahara  kadar  sanayiye  kaydı.

Söğütlü ve Ferizli’de   Her şey   Tarım  iken  şimdi  herşey  sanayi..

Duyduk Duymadık Demeyin İmar Planı Değişikliklerini şekillendirenler Tarım alanlarını  hiç hesaba   katmayanlar ,Belediye  Meclislerinde  Bulunan Muhalif Parti  Meclis  Üyeleri  sizlerde  sustuğunuz  için  Herşeyinizi   yitirmiş  olacaksınız.

Canlı Para  peşinden Koşmanın  faydasını  şu  an  görebilirsiniz.Ancak  Yarın  sizlere  lanet  yağacak  bunu  bilesiniz.

Sakarya’da Göreceğiniz  Son Kabaklar (Sakarya54.net)


Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım