Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Sorarsanız şehir sevdalısı!
Salı, 30 Aralık 2014

Ortak akıl, temiz sanayi, otomotiv üssü ve daha birçok söylemle şehrini düşünen işadamları topluluğu olarak biliyorum SATSO’yu. Öyle bilmeye de devam etmek istiyorum.

SATSO’nun bütçe görüşmelerinin yapıldığı toplantı enteresan bir gündem oluşturdu şehirde.

SATSO yönetiminin içinde küçük hesaplar yapılıyormuş. Bütçe görüşmelerinde onu öğrendik.

Bildiğim kadarıyla Başkan Mahmut Kösemusul ve yönetiminin huzur haklarını almadıklarını, huzur haklarından elde edilen gelirin üzerine biraz daha para ekleyerek bir fonda topluyorlar. Bu fon Akgün Altuğ’un SATSO Başkanı olduğu dönemde kurulduğunu da biliyorum. Fonda toplanan paralar öğrencilere burs olarak veriliyor. Ya da düğün, cemiyet vb yerlere gönderilen hediyeler buradan karşılanıyor.

Mesele huzur hakkı elde etmek değilse Günay Güneş Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyeti’nde yer almadığı için kürsüden arkadaşlarını niye eleştirdi?

Mesele oradan gelecek huzur hakkı parası değil olamazda. Günay Güneş’in o kadar küçük hesap peşinde olacağına inanmıyorum. Eğer öyle olsa yönetim kurulu toplantılarından gelen huzur haklarının burs olarak verilmesine de itiraz ederdi. Demek ki mesele OSB’lerden alınacak para değil.

Başka bir mesele var…

Ya Günay Güneş’in SAMİB ile ilgili bir beklentisi veya verdiği sözler var. Tıpkı başkanlığa vekil ettiği dönemde ticari bir anlaşmaya attığı imza gibi. Ya da Makine imalatçıları OSB’de farklı hesapları var. 

SATSO Başkan Yardımcısı Günay Güneş neden özellikle Makine İmalatçıları OSB konusunda bu kadar hassas? Diğer OSB’ler de aynı hassasiyeti niye göstermedi?  

Günay Güneş SATSO adına Akgün Altuğ, Mahmut Kösemusul ve Orhan Yılgenci’nin kendisi kadar iyi temsil edemeyeceğini mi düşündü?

SATSO adına Makine imalatçıları OSB’de 6 kişi görev yapacak. Üç kişi üst düzey yönetici diğer üç kişi ise bizzat makine imalatçısı.

Günay Güneş’in mecliste böyle bir çıkış yapmasının altında başka bir sebep var onu henüz bilmiyoruz. Günay Güneş bu dönem birçok konuya müdahil olmaya çalışıyor. SATSO’da ki çıkışının ardından aklıma SASİAD’ın kongresi için yaptığı hamle geldi. Acaba Günay Güneş neyin mücadelesini veriyor? Diye SASİAD’ın kongresine müdahil olduğunda çok düşünmüştüm.

Kısa aralıklarla bu ikinci çıkış.

Gurbetten sılaya dönen Günay Güneş şehrin kendisini kısa sürede kabullenip, zirveye taşımasını sindiremedi sanırım. Kendisi işadamlarının temsil edildiği kurumda üst düzey yönetici, kardeşi iktidar partisinde il başkan yardımcısı.

Şehir sevdalısı görünen Günay Güneş, kendine ve ailesi adına daha fazla kazanım elde edebilmenin peşinde gibi geliyor bana.  Yoksa durup dururken birkaç yerde birden kendine cephe açmazdı.   

SATSO Başkan Yardımcısı Günay Güneş yönetim içinde konuşmayıp, kürsüden yaptığı eleştiriyle kurumundan çok kendini düşündüğünü göstermiştir. Eğer eleştiri sonrası yönetim sıralarına değil de meclis üyelerinin yanına dönseydi alkışlardım bugün kendisini.

Ammaaaa…

Kürsüden atar yapıp sonrada atar yaptığı isimlerle yan yana oturan birinin kendinden başkasını düşünmeyeceği aşikâr.

Hadi Günay Güneş açıkla da hepimiz bilelim. Neden onca OSB’de sessiz kalırken Makine İmalatçıları OSB’de hassas davrandınız? Dur dur konuyu bu kadar dar bir bölgeye hapsetmeyelim. Yönetim adına yaptığın ticari anlaşmayı da dahil edelim açıklayacağın konulara. SASİAD kongresi ve şikâyetçi olduğun başka konularda varsa hepsini açıkla kamuoyu da merakını gidersin. Yoksa senin gurbetten sılaya döndükten sonraki yükselişi hazmedemediğini düşünmeye devam edeceğiz…


Güven Hasbaş hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım