Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Su İhtiyacı 10 Yılda 6 Kat Artacak
Pazar, 23 Mart 2008
Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) Genel Müdürü Rüstem Keleş, küresel su talebinin 10 yılda 6 kat artacağını söyledi.       Keleş, Adapazarı Kültür Merkezi'nde Dünya Su Günü dolayısıyla Güneşler Talat Tömekçe İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen etkinlikte, dünyada su ihtiyacInın giderek arttığını belirterek, ''Bugün burada bulunan herkes sabah kalktığında su ihtiyaçlarını çeşme suyu kullanarak giderirdi. Dünya nüfusunun ise 3'te 1'i artık çeşme suyu kullanamıyor. Gereken önlemler alınmaz ise ilerleyen yıllarda bu oran 3'te 2'lere yükselecek'' dedi.
     22 Mart Dünya Bu Günü'nün Birleşmiş milletler tarafından su ve şehir teması olarak kutlanmasına karar verildiğini duyuran Keleş, şunları kaydetti:
     ''Araştırmalara göre dünya su kaynaklarının hızla tükenmesi sonucu küresel su talebi 10 yılda 6 kat artacağını gösterirken, 2020'li yıllarda yaklaşık 4,5 milyar insan içilebilir su sıkıntısı yaşayacak. Bunlar çevrenin hoyratça kullanılmasının geri dönüşümü.''
     İçilebilir suyun yüzde 85'ini dünya nüfusunun üçte birinin kullandığını dile getiren Keleş, ''Küresel talep arttıkça tablo kötüleşecek. Çünkü var olan sular kullanılıyor. Gelişen teknolojiye rağmen içme sularını insanlara ulaştırma konusunda sıkıntı yaşanıyor. Dünyada ise su yönetimine ağırlık verilecektir. Otoriteler ülke menfaatlerini öne almalı. Suyu iyi yönetirsek hayat, kötü yönetirsek afet olur'' diye konuştu.
     Ballıkaya Barajı'na ve Sakarya'daki su durumuna da değinen Keleş, Ballıkaya'yı hayata geçirme projesinin 50 yıllık bir proje olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     ''Sakarya Nehri'nden enerji olarak faydalanılacak. Santral çalışması başlatıldı ve ihale aşamasına geldi diğer santraller için çalışmalarımız sürüyor. Bir kurum, şehir ve toplumla bütünleşir ise o kadar gelişir. Sizlerden suya sahip çıkmanızı istiyorum biz vizyonumuzu 50 yıl olarak belirledik.''
     Etkinlikte, ADASU personeli tarafından Nijer'de su kuyusu açılması için düzenlenen bağış kampanyasında toplanan 10 bin YTL'ye ilişkin makbuz, Deniz Feneri Genel Müdür Yardımcısı Recep Koçak'a verildi.
Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım