Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Merhaba
Salı, 25 Mart 2008

Yayın hayatına yeni başlayan SakaryaGundem.com yerel internet haber sitesinin Sakarya'da iyi işler yapacağını inandığım için ve Sakaryaspor'u yakından takip etmemden dolayı burada da yazmayı kendime uygun gördüm.

İlk yazımla Sakarya'lı hemşehrilerime selamlarımı gönderiyorum.

Türkiye'de o kadar çok spor yorumcusu var ki bunlardan birisi de Erman Toroğlu, herkes gibi onun da kendisine has stili var. Spor servisi yönetmiyor. Sadece yorum yapıyor. Erman’a bir servis verseniz yönetemez. Haberciliği bizim kadar güçlü değil.

Bilgin’i ise bu meslekten fazla saymıyorum. Tombaladan, piyangodan çıkmıştır. TRT’de onu futbol yorumu yaparken gördüğümde şaşırdım. Benim gibi herkes şaşırdı. Bilgin, bunlara darılmasın ama sonuçta herkes ne olduğunu bilecek! Bilgin, iyi çocuktur ancak Türkiye’de futbol yorumu yapanlar listesine kolay kolay giremez. Şenol Güneş’e Kore’ye giderken “Hocam neden gidiyorsunuz?” diye sordum.

Güneş’in cevabı aynen şuydu: “Bu ülkede devletin televizyonunda futbolu Bilgin Gökberk yorumluyorsa artık konuşulacak bir şey kalmamıştır” dedi.

Canlı yayın çok streslidir. Beni yakından tanıyanlar, “Ağabey, ekrandaki sana inanamıyorum” derler. Doğru. Yedi liseden kovuldum yahu. Fırlamanın biriydim. Derste sucuk kızartıyordum. Şimdi de özel hayatımda gırgır ve şamatacı olduğumu yakınlarım bilir. Bana “Ulan sen ne biçim adamsın. Neden bir komedi programı yapmıyorsun?” derler. Sert olmam, canlı yayın stresinden kaynaklanıyor.
Bunun farkındayım. Heyecan yok da stres...

Benim programıma çok üst düzey konuklar geliyor. Başkanlar mesela. Onların yanında fazla sırıtmam da komik kaçar. Çok dostum var da camiadan yok. Kadir İnanır, Osman Yağmurdereli, Mehmet Ali Erbil arkadaşım. Geçenlerde tekstilci bir arkadaşım bir kanala gitmiş. Mevzu açılmış. Çocuk, spor müdürüne “Sizin programlar çok hareketli. Faik TRT’den ayrıldı. Neden almıyorsunuz?” demiş.
Oradan biri çıkmış şöyle demiş: “Faik ağabeyin başımızın üzerinde yeri var ama O, 90 bin YTL alıyor” Bunu duyan yetkili, umursamaz. Bir de tepedeki adamın “Acaba beni yerimden mi eder?” düşüncesi var. Bilgin (Gökberk) gitse kimse rahatsız olmaz ama ben...


Eskiyi geride bırakalım artık..

Sakaryaspor, haftalar sonra tekrar liderliği ele geçirdi ve rakiplerinin puan kaybetmesiyle aradaki farkı da açmaya başladı. Biliyoruz ki bu ligin en iddialı ekibidir Sakaryaspor. Ancak bana göre bir başka hava içerisinde takım Hüsnü Özkara ile birlikte. Sezon başı kampından ve yaptığı birkaç transferden sonradan haberim olsa da içlerinde birisi var ki bambaşka bir futbolcu Erman Ergin. O nu en çok Werder Bremen'de forma giyen Diego ya benzetiyorum. Bilekleri muhteşem. Gününde olduğunda takıma çok yararlı işler yapabiliyor.
Konyaspor'da oynarken de izlediğim kadarıyla iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Takım'da bir diğer beğendiğim futbolcu ise Volkan Başyurt. Bir insan bu kadar mı istikrarlı olur. Sezon başından bu yada cezalı olduğu maçlar hariç bütün maçlarda forma giydi diye hatırlıyorum.

Özkara güzel bir takım ortaya çıkartmış. Televizyondan bir kaç canlı maçını izledim Sakaryaspor'un gerçekten takımda bir arkadaşlık ruhu var öyle böyle değil. Başarmanın yarısı inanmaktır deriz ya, işte bu olay burada tam anlamıyla gözüküyor. Sahaya çıkan her futbolcu o kadar inançlı ki bu da Özkara'nın eseridir. Sezon sonuna kadar umarım kalan haftalarda da bir sorun çıkmaz ve Sakaryaspor tekrar Süper Lige geri döner. Sürekli inişli çıkışlı bir grafik çizerek Ulusal Basında tepkiler alsa da artık bazı işlerin rayına oturtularak Süper Ligde nasıl kalıcı olunabilir bunun çözümü bulunmalı. Gerçi o kadar zor bir olay değil ancak işe idari yönden bakmak gerekir.

Bu hafta Giresun deplasmanında zor bir maça çıkacak Sakaryaspor, Giresun takımı kendi sahasında iyi maçlar çıkarttı bu sezon. Lige yeni yükseldiği için üst sıralarda tutunamadı belki ama kimse ye de göz açtırmıyor kendi sahasında. Her takımın yaşadığı düşüş sürecini Sakaryaspor erken atlattı. Son haftalara girilirken takım formunun zirvesinde görünüyor. Umarım bu zor deplasmandan Hüsnü Hoca ve oyuncuları en az bir puanla dönerler ve Şampiyonluk yolunda büyük bir adım daha atmış olurlar.
Yöneticilerin de artık şehri bir havaya sokarak maddi sorunları aşmaları gereklidir. Bu takım herşeye rağmen sahada mücadele ediyor ve kazanıyor. Bunları göz ardı etmemek gerekir.


İlk yazımda biraz kısa olmasından dolayı herkesten özür diliyorum.
İlerleyen günlerde tekrar birlikte olmak üzere
Esen kalın..


Faik Çetiner hakkındaki diğer yazılar


Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 25-03-2008 13:14
Teşekkürler.. 
Faik abi yorumların için..
Yazar Emre (Üye)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım