Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
SAKARYA ÖZGÜRLEŞTİ..!
Salı, 14 Ekim 2008

“Yağmurla gelen adam” diyeceğim ama Özgürcan, aslında İlker Hoca'nın isabetli ve cesur kararıyla maça damgasını vurdu.
   Sakarya, evinde ilk yarısını yenik tamamladığı maçta oyun kurgusu ve temposundan uzak görünümüyle, göz doldurucu futbol oynamaktan uzaktı.
   Aslında her iki takımın bir birini ısırmaktan korkan bir görüntüyle oyuna başlaması, ilerleyen dakikalarda maçın stratejik yükünü kulübelere yükledi.
   Bu riski ilk düşünen ve alan İlker Hoca oldu.
   O da, cesur bir kararla risk almayı bildi. Herkes, maça tutuk başlayan Burak'ın oyundan alınmasını beklerken, Taner'in kenara alınması Sakarya'nın rakip savunmayı dağıtmasına yol açtı.
   Maçta alınan tek risk, Taner'in yerine Özgürcan'ın oyuna alınması değildi. Hatırladığımız kadarıyla Ünsal'da ilk kez bu maçta defansın sol kanadında görev yaptı. Bunun dışında isabetli olan bir diğer karar da, oyuna asılma ve top çalma özelliği taşıyan Erhan'ın, on birde sahaya sürülmesi oldu.
  İlk yarıda orta alanda topa ve rakibe basamayan Sakarya, bu nedenle oyunun kontrolünü de elinde tutamadı. Dakikalar geçtikçe orta alanda ve savunmanın kenarlarında boş alanlar bulan Karşıyaka, topla oynama oranının %53 Sakarya lehine olduğu anlarda bile etkili olan taraftı. Bu dakikalarda topa basıp, oyuna giremeyen Sakarya, blokları arasındaki mesafeyi ve dengeyi istediği gibi kuramayınca gol pozisyonları da üretemedi.
  İkinci yarıya yağmurla birlikte daha derli toplu ve cesaretli başlamanın öncüsü, elbette hatrick yapan Özgürcan oldu. Ancak iki golün asistini yapan Burak'ı da unutmamak gerekir.
  Bir birinden çekinen iki takımın oyununda son otuz dakikanın maça damga vuracağı ilk yarıdaki davranışlarından da açıkça belli olurken, Karşıyaka'nın aşırı özgüveni kendisinde stratejik bir zaafa yol açtı ve bu nedenle doğru kararları almasını da engelledi.

   İkinci yarıya yenik başlayan Sakarya'nın alacağı riskleri zamanında düşünüp, alternatif bir plan geliştirememesi İzmir ekibine pahalıya mal oldu.
  Sakarya iki haftada iki galibiyetle aradığı morali ve özgüveni fazlasıyla buldu.
  İkinci yarıdaki görüntü ve bulduğu moralle nasıl oynayabileceklerini de gören futbolculara da ilaç etkisi yaratacağına inandığım bu puanların neticede tribündeki taraftar sayısını da arttırması, ilerleyen haftalarda beklenen patlamayı da yaratır umarım.
  Ayağına gelen her top gol olan Özgürcan ve bize sayısız gol ve puanlar kazandıran Taner'le birlikte son dakikalarda oyuna katılan Serdal'ın da form grafiklerinin yükselmesi, Sakarya'yı zirve takımları arasına yeniden sokabilir.
  İlk yarıdaki Sakarya ile ikinci yarıdaki Sakarya arasındaki görüntü farkı azaldıkça bu takım daha güzel işler yapar daha üst sıralara kadar yükselebilir.
  Maçın hakemi bugüne kadar izlenenler arasında oyun temposuna ve keyfine katkı yapan bir yönetim gösterdi. Zırt-pır düdük ve oyundan çalmadan adam gibi bir maç yönetti.


Nedim Kurtiç hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım