Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Sakaryasporlular Derneği ve İstanbul Paneli
Salı, 27 Ocak 2009

Geçen Pazartesi günü İstanbul Burhan Felek Spor Salonu'nda Sakaryasporlular Derneği'nin düzenlediği Panele, Yımaz Şen'in (Keçi) nazik daveti üzerine ben de dinleyici olarak katıldım.

Toplantı izlenimlerimi yazmak için en uygun zamanın, G.Antep B.Şh.Belediye maçı sonrası olduğunu düşündüm.

O maçı da izlediğime göre,mesaj niteliğindeki düşüncelerimi şimdi yazabilirim..!
Öncelikle yıllardır sürgünde yaşayan tüm Tatangaları, yeşil-siyahlı sevdaları için sergiledikleri bağlılık ve inançları için kutlamak isterim.Her cephede kalelerin bir bir düşmesine rağmen, Sakaryaspor sevgisini yürekten sahiplendikleri ve taşımaya çalıştıkları için ben de hepsini sevgiyle selamlayarak söze başlamak istiyorum.

Her ne kadar Panel'in adı Sakaryaspor'un Türk Futbolundaki Yeri olsa da; konuşmacı olarak katılanların tamamının,Sakarya'nın ismini Türk Futbolu'na taşıyan kişiler olması Panel'e çok hoş bir hava verse de hepsinin ses tonları ve yüz ifadelerinden mutlu olmadıklarını hissetmek zor değildi. Panel'i yöneten Oğuz Dizer'in esprili takdimleri de konuşmacılar üstünde pek etkili olamadı. Merakla beklenen; elbette Kulüp Başkanı Bülent Yılmaz'la, Divan Başkanı Sabri Küçük'ün değerlendirmeleri olacaktı.

İşler; beklemedikleri kadar olumsuz gidince,onların da söyleyecekleri boğazlarına düğümlenip, kaldı..!
Gemişte neler yaptıklarına tanıklık etmiş biri olarak söylemek isterim ki; her ikisini de Sakarya'nın gelmiş geçmiş en büyük potansiyel futbol yöneticileri olarak tanıdım. Bu düşünceme her zaman bir de İlhan Peksan'ı eklerim.

Şimdi bu insanların gelinen durumu pek izah edecek şansları kalmadığından,uğratılacakları muhtemel haksızlıkları önlemek yazar-çizer takımına ve Sakaryaspor tarihine tanıklık edenlere düşer diye düşünüyorum. Aradan '' madem bir şey yapacak güçleri yoktu. neden bu işe soyundular...'' diye soracaklar, mutlaka çıkacaktır. O ayrıca  ve müsait bir zamanda tartışılması gereken konudur.

Bu insanlar hakkındaki bilgilerimi size iki cümlede aktarayım. Bu noktada günümüzün İmparator'u Fatih Terim'in ilk hocalık deneyimini hatırlatmak isterim..!

O Fatih hoca ki; 20 yıllık profesyonellik hayatında bir ara en çok milli olmuş futbolcu sıfatıyla hem Galatasaray'ın hem de Milli Takım'ımızın kaptanlığına kadar yükselmiş, sonunda İmparator lakabıyla antrenörlüğe adımını atmıştı. Terim'in Ankaragücü'ndeki ilk antrenörlük deneyimi facia ile bitmiş, Fatih hoca; bir ara Şişli'de spor malzemesi satan bir mağaza açmış, sonra da iflas bayrağını çekerek, ekmeğini yeniden futboldan çıkartmanın arayışlarına sürüklenmişti. Şimdi bu hikaye, antrenörler arasında hep konuşulan ve '' Galatasaray'ı bana da verseler en kötü 2.yaparım..'' örneklemelerine yol açan bir hikaye olarak anlatılır.

Başkan Bülen Yılmaz'la Sabri Küçük'ün de bu konuda anlatacakları o kadar çok anıları var ki..!
Her ikisi de Sakarya'ya sayısız futbol efsanesi ve mutlulukları yaşatan insanlar olarak tanıdım.Futbol'u yönetmek için gerekli olanaklar verilse Sakarya'yı en fazla 3-5 yıl içinde tarihteki yerine yeniden taşıyabileceklerine inanırım.

Fatih Terim; o şansı bir şekilde yeniden yakaladı ve geçmişinden aldığı büyük dersle kredisini, Dünya Futbolu'nun saygın isimleri arasına yükseltmeyi bildi. Bülent Yılmaz- Sabri Küçük ikilisinin karnesine bir göz atın, Sakaryaspor tarihinde ne kadar gurur yaşanmışsa isimlerini mutlaka görürsünüz.

O nedenle karşılaştıkları şu feci tablo ile değerlendirilmeleri, yapılacak en büyük haksızlık olacaktır.
Bu gerçeği hissettiklerinden Panel'de de fazla şey söylemek istemediklerine eminim. Kaldı ki bugün başarının zirvesine alın teriyle kurulan Bülent Uygun bile söyleyecek fazla şey bulamadı.

Şansal Büyüka abimizin'' bu toplantı burada kalmasın, verilen sözler unutulmasın..''sözlerinin peşine astığı '' Hakan Şükür-Oğuz Çetin neden burada yok..!'' eleştirileri, herkesi düşündürecek kadar etkileyici oldu. Başkan Yılmaz'ın '' bu zor şartlarda yeni bir takım kurmaya çalıştık'' sözlerinin G.Antep Belediye karşısında yerine oturmadığını gördük.

Toplantının son cümleleri taraftarlara bir uyarı niteliği taşıyordu ve yine Şansal Büyüka'ya aitti.''Bu takım herşeyi yaşayabilir, küme de düşebilir ama yine de çok şey yapabiliriz..'' Bu cümleler insanın içini kor gibi yaksa da; ders niteliği taşıyan sözler olarak dikkatimizi çekti. Biz; zaman içinde Yeşil-Siyah forma aşkına o kadar çok değerimizi çöpe atıp, heba ettik ki..!


Nice yönetici, çalışan, futbolcu, antrenör bu kıyımdan nasibini insafsızca aldılar ve artık yoklar.
''Geleceğe Sakaryaspor adına ne bıraktınız..'' diye sorulacak olursa bir gün Cevabı ''Koskoca bir hiç'' olacaksa eğer...
Bunun utancını hep birlikte duyarız hiç kuşkunuz olmasın..!  


Nedim Kurtiç hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım