Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Afganistanlı işadamları
Cumartesi, 30 Mayıs 2009

Afganistan işadamları heyeti başkanı Syeed M. Taher Roshanza, ülkelerine Türk işadamlarının yatırım yapmasını istediklerini belirterek, "İlaç ve maden sektöründe yatırım potansiyeli var." dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın işbirliğiyle 1- 7 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek 'Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2009' konferansına katılmak için Türkiye'ye gelen Afganistanlı işadamları Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası'nı (SATSO) ziyaret etti.

 
Sakarya Genç İşadamları Derneği (SAGİAD)'ın konuğu olarak Sakarya'da Afkanistanlı işadamlarına SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ yakın ilgi gösterdi. Altuğ, Sakarya'nın özellikle otomotiv, makine, madeni eşya, tekstil, tarım ve tarıma dayalı sanayi sektörlerinde gelişmiş olduğunu söyledi. Sakarya'nın ülke ekonomisine yapmış olduğu katkılara da değinen Altuğ, Sakarya'nın ülkenin önemli ihracatçı illerinden biri olduğunu ve Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 3'lük kısmını karşıladığını kaydetti. Altuğ, ticarette güvenin esas olduğunu vurgulayarak karşılıklı ziyaretlerle işbirliğinin gelişeceğini dile getirdi.

Afganistan heyeti başkanı Syeed M. Taher Roshanza da karşılaştıkları hoşgörü ve misafirperverlikten duydukları memnuniyeti ifade etti. Görüşmeyi iyi bir ticari işbirliği kurmak için fırsat olarak değerlendirdiklerini belirten Roshanza, Sakaryalı sanayici ve işadamlarının Afganistan'a yatırım yapmalarını beklediklerini belirtti. Roshanza şöyle konuştu: "Özellikle ilaç sektöründe büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Ülkemize bir ilaç fabrikası kurmada işbirliği yapabiliriz. Afganistan yeniden yapılanan bir ülke. Ticarette güven ve itimat önemlidir. Biz bu konuda üzerimize düşenleri yapacağız. Türk işadamlarının ülkemizde güven içinde yatırım yapmaları için gerekli önlemleri alacağız."

Afganistan'ın özellikle yer altı madenleri yönünden oldukça zengin olduğunu da ifade eden Roshanza da "Bu madenleri işleyecek ve işletebilecek firmalara ihtiyaç var. Madencilik sektöründe ülkemizde önemli yatırım potansiyeli bulunuyor. Bu sektörün Türk işadamlarınca değerlendirilmesini arzu ediyoruz." dedi.


Sektör Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım