Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Sabit ücret komedisi
Çarşamba, 19 Mart 2008

İstanbul 4. Tüketici Mahkemesinde sabit ücretle ilgili dün sonuçlanan davanın gerekçeli kararında, ''duruşma sırasındaki karışıklık nedeniyle sehven'' hatalı karar verildiğinin belirtildiğini bildirdi.

 

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün basında yer alan haberlerde Türk Telekom'un sabit ücret uygulaması ile ilgili davanın tüketici lehine sonuçlandığının belirtildiği hatırlatılarak, İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi tarafından hazırlanan ve ''davanın şirket aleyhine sonuçlandığının hata ile belirtildiğini'' bildiren gerekçeli kararın bugün şirkete ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, sabit ücret alınmasının 406 Sayılı Telgraf ve Telefon Kanununa uygun olduğu, mahkeme tarafından davanın Türk Telekom aleyhine sonuçlandığının mahkemede meydana gelen karışıklık nedeniyle ve hata ile belirtildiği, şirketin sabit ücret almakta haklı olduğu ve Yargıtay'a başvuru yolunun açık olduğunun gerekçeli kararda açıklandığı belirtildi.

Hata sonucu verildiği mahkemesince de kabul edilen söz konusu kararla ilgili gerekli hukuki adımların şirket tarafından atılacağı bildirilen açıklamada, ''İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi, gerekçeli kararında neden sabit ücretin hukuka uygun olduğunu detaylarıyla açıklamıştır. Kararın hata ile ret şeklinde yazılmış olduğu, bu açıklamalardan da kolayca anlaşılabilir. Üstelik İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi, söz konusu davanın hemen ardından aynı gün görülen aynı hakem heyetince verilmiş aynı nitelikte sabit ücret nedeniyle açılmış benzer bir davada Türk Telekom lehine karar almıştır'' denildi.

Açıklamada, gerekçeli kararın şöyle olduğu kaydedildi:

''... 406 Sayılı Telgraf ve Telefon Yasası ve taraflar arasında düzenlenen telefon abone sözleşmesine dayalı olarak, telefon abonesinden her ay sabit ücret alınması usul ve yasaya uygun Beykoz Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığının 14 Ocak 2008 tarihli kararı, 406 Sayılı Telgraf ve Telefon Yasası hükümlerine aykırı olduğundan, karara yönelik itirazın kabulüne Beykoz Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığının 2008/1 sayılı 14 Ocak 2008 tarihli kararının iptaline karar vermek gerekir iken, duruşma sırasındaki karışıklık nedeniyle sehven davanın reddine şeklinde karar tefhim edildiği anda hatanın farkına varılmış ise de, hüküm sonucu duruşma tutanağına geçilerek okunduğundan duruşma tutanağı imzalanmamış olsa da tefhim edilen hüküm sonucundan geri dönmek mümkün olmamıştır.''


Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım