Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Karasu Acarlar Longozu'na Büyük İlgi
Pazartesi, 31 Ağustos 2009

Türkiye’nin iki subasar ormanından biri olan Karasu Acarlar Longozu'na son günlerde ziyaretçiler akın etmeye başladı. Longozu gezmeye gelenler longozda tekne turlarına çıkıp longozun derinliklerine kadar gidiyorlar.

Özellikle il dışından ve yurt dışından gelen ziyaretçiler Acarlar Longozu'nu gezerek longozun güzelliğini seyrediyorlar. Tabanı çeşitli ağaç ve bitki türleri ile kaplı olan acarlar longozu Türkiye’nin İğneada’dan sonra en büyük subasar ormanı olan Acarlar Gölü, Sakarya Nehri’nin Karadeniz’e ulaştığı ağız kesiminin yaklaşık 6 km. batısında yer alıyor.

Kıyı çizgisinden ortalama 1,5 km. içeride ve kıyıya paralel uzanan göl, yaklaşık 2 bin 517 hektar alana yayılıyor.

Tabanı geçilmesi zor orman formasyonu ile kaplı olan göl, birçok bitki ve hayvan türünü barındırıyor. Göl ortamı, oldukça yoğun bir orman ve bitki örtüsüne sahip sulak-bataklık özelliği ile ‘longoz’ karakterini gösteriyor.

Boylu ağaçlardan sazlıklara ve su bitkilerine kadar çok çeşitli bitki türü bir arada bulunuyor. Kuluçkaya yatan, kışlayan ve konaklayan yaklaşık 243 kuş türünün barındığı gölde sazan, yayın, yılanbalığı, sarıbalık, yağlı balık, kızılkanat, turna, kefal gibi balık türleri ile zengin kurbağa türleri, tatlı su kaplumbağaları ve tatlı su yılanları da yaşıyor.

Longozu gezmeye gelenler longozda tekne turlarına çıkıp longozun derinliklerine kadar gidiyorlar. Son günlerde çeşitli illerden gelen ziyaretçiler longozun bir dünya harikası olduğunu ve buranın kıymetinin bilinmesi gerektiğini de söylüyorlar.


Gezelim Görelim hakkındaki diğer yazılar
Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım