Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Başkan İspiroğlu'na hiç yakışmadı!
Çarşamba, 25 Kasım 2009

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu'nun yaptığı çalışmalar, belediyenin Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracıyla haber merkezlerine servis yapılıyor.
Yapılan haber servislerinden gördüğüm kadarıyla Başkan İspiroğlu masa başında oturan bir başkan değil. Çizmeleri ayağına çekip, olay yerinde sorun ve sıkıntıyı görüp ona göre çözüm arıyor.
Birçok belediye başkanının tersine Başkan İspiroğlu'nun sıkıntıyı yerinde görmesi ve müdahale etmesini takdirle karşılıyorum. Hatta bazı başkanlara da öneriyorum. Çıkın kardeşim; dışarıya çıkın. Sorunları görün, halkla diyalog halinde olun…
Bazı olaylarda imkânlarınız olmasa bile bu halka anlatın. Sıkıntısını size aktaran halka 'İmkânımız yok olunca gereğini yaparız' deyin. Korkmayın bu halk sizi yemez. Bu arada dışarı çıktığınız zaman korkmayın. Makam koltuğunuzu kimse çalmaz!
Neyse biz gelelim mevzuya...
Gazetede bize gönderilen e-maillere bakarken, Karasu Belediyesi'nden gelen bir e-mail'deki fotoğraf dikkatimi çekti. Karasu'nun Hürriyet Köyü'nü ziyaret eden Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, köydeki bin yıllık camii de ziyaret etmiş. Hatta Başkan İspiroğlu cami çevresindeki şehit mezarlarını da ziyaret edip dua okumuş.
Buraya kadar her şey yolunda...
Başkan İspiroğlu'nun; köyü, bin yıllık camiyi ve şehitliği ziyaret etmesinden doğal bir şey yok. Başkanın köyde namaz kılması veya ölülerimize dua okuması normal... Ancak burada doğal olmayan tek olay, basına servis yapılan fotoğraflar arasında başkanın bir mezar başındaki pozu...
İşte bu kısım bence anormal...
Bahse konu fotoğrafı köşemde de yayınlıyorum. Siz de iyi bakın. Bu pozun normal mi, yoksa anormal mi olduğuna siz karar verin.
Başkan İspiroğlu mezar başında dua ediyor. Dua sırasında fotoğraf makinesine poz veriyor.
Olmadı başkanım... Hiç olmadı... Mezar başında dua ederken çekilen bu poz sizin gibi çalışkan ve işi bilen bir başkana yakışmadı. En azından ben yakıştıramadım. Mezar başında dua ederken poz vermek hiç de hoş değil.
Madalyonun diğer yüzünden de bakalım.
Diyelim ki fotoğraf çekilirken başkan bir anda objektife baktı ve poz vermiş gibi oldu. O zaman ilgili Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü bu pozu basına servis neden yapıyor? Başkanın mezar başında dua ederken objektife poz vermiş gibi görülen o an hiç servis yapılır mı?
"Biz hem çekeriz, hem de servis yaparız" diyorsanız sözüm yok.
Ama şunu da unutmayın...
Öyle mezar başında başkanın dua ederken pozlarını basına servis etmekle başkanın artı hanesine değil, eksi hanesine puan yazdırırsınız. Türk halkı bu tip görüntülere prim vermez.
Tıpkı bayramlar da ve Ramazan ayında fakir fukarayı giyindirip, basına poz verenler gibi siz de tepki alırsınız. İki fakir fukarayı reklam için giyindirip basının önüne çıkanlar, aslında kendi egolarını tatmin ettiğini bu toplum çok iyi biliyor.
Sonuçta sayın başkanım...
İster mezar başında poz verin. İsterseniz o an bir anlık enstantaneden kaynaklansın. Bize gönderilen o poz hiç ama hiç hoş değil. Toplum tepkisine neden olacak bu tip hareketlerden bence kaçının.
Biz, sizin Karasu'ya yaptığınız ve yapmak istediğiniz çalışmaları takdir ediyoruz. Çalışkan ve atılımcı olduğunuzu da iyi biliyoruz.
Biz, sizin mezar başında hiçte hoş olmayan dua fotoğrafınız yerine, Karasu'nun filanca eserinin açılış töreninde dua ederken çekilen fotoğraflarınızı görmek isteriz.


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım