Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Ünsal ve iki yüzlüler
Salı, 08 Aralık 2009

Kurban Bayramı'nda meslek icabı çok gezdim. Gezerken de bazı tipler için vefa diye bir olgularının olmadığını gördüm. Onlar için vefa denen olgu, İstanbul'da bir boza markası olduğuna şahit oldum. İşte vefasız ve iki yüzlüler için 15 Kasım'daki yazımı bir kez daha yayınlıyorum.

Akyazı'da yapılan bir çete operasyon ve beraberindeki olaylar zinciri, herkes gibi biz de yakından takip ediyoruz. Gelinen son noktada Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, çeteye bilgi sızdırmak suçlamasıyla tutuklanarak Paşakapısı cezaevine kondu.

Cezaevine giren Ünsal, İçişleri Bakanlığı tarafından da açığa alındı.

Şimdi ne olacak ?

Tabi ki; son sözü bağımsız yargı söyleyecek. Kimin haklı veya haksız olduğunun kararını, yüce mahkeme ortaya konan delillere bakarak karar verecek. Yargı daha kararını vermeden bir insan hakkında hüküm sahibi olmak çok yanlış ve yakışıksız bir yaklaşımdır.

Daha önce de yazmıştım. Ama bir kez daha altını çizerek yazmakta fayda görüyorum.

Sakarya'da görev yapan üst düzey bürokratlar, genel başkanlar, belediye başkanları ve toplumun önünde giden insanların ikide bir de isimlerinin çete ve çeşitli suçla gündeme gelmesinden de rahatsız oluyorum. Sözde bu büyük ağabeyler, hatta burunlarından kıl aldırmayan bu büyük ağabeyler ikide bir de çete veya başka suçlarla gündeme geliyor.

İş mi yaniii? Yakışıyor mu?

Bu da başka mesele...

Tekrar Ünsal'a dönersek, bunları neden yazıyorum.

Önce şunu söyleyeyim. Ünsal müdürün avukatlığına soyunmadım. Hatta onu kollamak içinde kıçımı yırtmıyorum.

Ama bu kentte emeği geçen bir emniyet müdürünün de bir kalemde karalanmasına gönlüm razı olmuyor. Çeteye bilgi sızdırmak suçlamasıyla cezaevine giren Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'ın bu kentte seveni var, sevmeyeni var. Kimseyi de 'Neden seviyor veya sevmiyorsunuz ?' diye sorgulamıyoruz.

Hatta Ünsal'ın hataları da olabilir. Beni tiksindiren bunlar değil.

Ben, bir zamanlar Faruk Ünsal'ın dizinin dibinden ayrılmayan, bazı toplantılarda müdürün yayına gelebilmek için salonu iki kez turlayan, şirinlik yarışı için kıçını yırtan tiplerin bu günlerde ileri geri konuşmasını içime sindiremiyorum.

Evet arkadaş...

Bu tiplere nem kapıyorum.

Toplumundaki bu iki yüzlü tiplere gıcık oluyorum. Hayat felsefeleri ' Düşenin dostu olmaz ' olan bu zavallıları gördükçe sinirlerim bozuluyor. Ünsal göreve geldiği günden beri hiç sevmeyen, Ünsal'ı şiddetle eleştiren kişiler, bu iki yüzlü insanların yanında bence adam gibi adamlar.

En azından duruşları başından beri değişmedi.

Kısacası diyeceğim şudur kiii...

Mesele Ünsal'ı sevmek ya da sevmemek değil. Adam gibi dik durmak. Kişinin makam ve mevkisi var iken ne isen, makam ve mevkisi gidince de öyle olacaksın.

Kıvırmayacaksın...

Adam olacaksın adammmm...

Ünsal suçlu mu, Suçsuz mu ?

Ben bilmem. Yargı bilir.

Ama bildiğim bir şey var.

Bu kentte güven ve huzur ortamı için ekibiyle 24 saat çalışan Sakarya İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal' a, bir vatandaş olarak teşekkür borcum var.


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


Yorumlar (2)
RSS Yorumlar
1. 13-12-2009 09:24
Araştırma
Sevgili Hüseyin geçen hafta Ankara iline bir işim gereği gittim. Bir mecliste Faruk Müdürün zikredildiğini duydum. Büyük bir titizlikle kulak misafiri oldum. Oradaki anlatılanları duydukca inan insanlığımdan utandım. Memleketimde Faruk Müdür gibi dürüst ve namuslu insanların varlığındanda gurur duydum. Koskoca bir il Emniyet Müdürünün mal varlığından bahsettilerde (Bu sene bitirilmiş bir daire) inanın üzüldüm. Bu daireyi sadece meslek içerisindeki başarılı çalışmalarından dolayı verilen maaş ödüllerinden alabilir. Bir çok şey anlattıyorlardı. Filan fakire, yetime, dul'a, kimsesizlere yaptığı yardımları v.s. Tabiki duydukça insanlığımdan şüphe ettim. Ve aklım hep ilimizdeki o malum çeteye bilgi verme olayı geldi. bu olaylardan sonra dedim ki. Faruk Müdür kim? Üç beş kuruşluk çeteye bilgi verme kim? Faruk Müdür o şerefsizliği yapmayacak bir karakter sahibi imanlı bir insan. Peki dedim O insana bu yakıştırmayı, o planı, o kaleşliği, o şerefsizliği yapan niye yapmıştır. Onun da cevabını burada aldım. Faruk Müdür kısa bir süre sonra Kaçakçılık daire başkanı olacakmış. Tabiki bazı hayasız insanların rantlarına büyük darbelerin yaşanacağını bildikleri için olanlar olmuş. Ha Faruk Müdür Sağlığı-sıhhati ve morali çok iyiymiş. "Cenabı Allah'ın Takdiri ilahi diyormuş. Bizim bir kaybımız yok. Kaybı olanlar düşünsün, Önemli olan Cenabı Allah'a hesap vermek diyormuş" Evet Hüseyin bayağı uzattım. Ben insanlığımdan utandım ama utanmayanlara ne demeli... Sevgilerle
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)
2. 14-12-2009 10:33
bu nasıl bir uslüptur ??
yazdığınız yazının anlatmak istediğine sözüm yok ama buraya öyle asker arkadaşınızla konuşurmuş gibi yazı yazmamalısınız.
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım