Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Şube Başkanı Görevinden Uzaklaştırıldı
Perşembe, 10 Aralık 2009

Memur sendikalarının 25 Kasım'da yaptığı bir günlük iş bırakma eylemine destek veren Türk Ulaşım-Sen Sakarya Şube Başkanı Cihat Koray, Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi'ndeki (TÜVASAŞ) görevinden uzaklaştırıldı. Koray'ın tren makinistlerine baskı yaparak görev yerlerinden uzaklaştırıp trenlerin hareket etmesini engellediği gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldığı iddia edildi.

Türkiye genelinde tren seferlerinin durma noktasına geldiği bir günlük iş bırakma eyleminde, Sakarya'nın Arifiye ilçesi istasyonunda makinistlerle görüşerek yolcu trenlerinin bekletilmesine destek veren Türk Ulaşım-Sen Sakarya Şube Başkanı Cihat Koray, TÜVASAŞ'taki görevinden uzaklaştırıldı.

TÜVASAŞ'ta Teknik Hizmetler Daire Başkanlığı'nda görev yapan Koray, uzaklaştırma kararının ardından Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel ile görüştü.

Görevden uzaklaştırma tebliğini üzerinde sendikal kimliğinin yazmaması sebebiyle teslim almadığını söyleyen Koray, eylemde yolcu trenlerinin makinistlerine baskı yaparak görev yerlerinden uzaklaştırıp trenlerin hareket ettirilmesini engellediği gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldığını kaydetti. Koray, "Tebliğde görevimden uzaklaştırıldığıma dair yazı varmış. TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki söyledi, TCDD Genel Müdürü'nün talebiymiş."dedi.

"EYLEME MESAİ SAATLERİ DIŞINDA SENDİKAL KİMLİĞİMLE KATILDIM"

TCDD ile TÜVASAŞ'ın iki ayrı kurum olduğunu ifade eden Koray, eyleme mesai saatlerinin dışında sendikal kimliğiyle katıldığını dile getirdi.

TÜVASAŞ'ın mesai saatlerinin dışında sendikal kimliğiyle alakalı bir olaya müdahil olduğunu anlatan Koray, şunları söyledi: "Bu olay TÜVASAŞ'ın görev ve yetkisinin dışında. TÜVASAŞ müdahil oluyor. Bu olay TÜVASAŞ'ı ilgilendirmiyor. Olay Arifiye ilçesinde oluyor. Benim işim ve görevimle uzaktan yakından alakalı değil. TCDD Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki'ye ihale etmiş o da uygulamış. Olayın muhatabı Türkiye Kamusen, KESK ve TCDD'dir. TCDD herhangi bir yargı süreci başlatmıyor. İbrahim Ertiryaki kurumunu ilgilendirmeyen bir olaya TCDD'nin yanında olarak taraf oluyor. Başbakanlık'ın görevlilerin sendikal haklarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi başlıklı genelgesinde, görevden uzaklaştırma hakkında, 'kamu görevlisi muhatap olduğu soruşturmanın selameti açısından işe gelmesinde sakınca varsa, bu personel görevden uzaklaştırılabilir' ifadesi yer alıyor. Bu uygulama kapsamında görevden alınırsanız 10 gün içinde soruşturma başlatılır ve üç aya kadar açığa alma devam edebilir."

Görevden uzaklaştırarak hem kendilerine hem de personele gözdağı verilmek istendiğini belirten Koray,"Arifiye'de tren personeline baskı yaparak, tehdit ederek onları görev yerlerinden uzaklaştırıp trenlerin hareket etmesini engellemek. Biz neymişiz? Yaptığımız araştırmada o gün TCDD tarafından görevlendirilen personelin verdiği raporlar bu yönde değil. Bunu nereden çıkarıyorlar?" ifadesini kullandı.

Memur sendikalarının 25 Kasım'da 'grev ve toplu sözleşme hakkı' için yaptığı bir günlük iş bırakma eylemi kapsamında, Sakarya'nın Arifiye ilçesinde 5 yolcu treni makinistlerinin iş bırakması sebebiyle istasyonda bekletilmişti. Türk Ulaşım- Sen Sakarya Şube Başkanı Cihat Koray da eyleme destek vererek trenlerin makinistleriyle görüşerek eyleme katılmalarını istemişti. TCDD yetkilileri makinistlere baskı yaptığı iddiasıyla Koray ile tartışmıştı.

Öte yanan konuyla ilgili açıklama yapan TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, Cihat Koray'ın hakkında başlatılan soruşturma kapsamında görevinden alındığını söyledi.


Sektör Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım