Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Çok mu zor?
Pazartesi, 21 Aralık 2009

        Son iki yılda Sakaryaspor ile ilgili gazetelerin spor sayfalarında yazılan haberler neredeyse tekrardan ibaret. Hep üzüntü hep keder, kahır. Gazete sayfalarında bunları okurken sorumlu insanların ağızlarında aynı teraneleri dinlemekten öteye gidemiyoruz. Yönetenlerin ortak derdi geçmişi şikayet etmek, görevi bırakanların ki “biz devam etseydik, daha iyisini yapacaktık” ile başlayan cümleler.

        Siyasiler; biraz kalabalık bir ortam veya kamera gördüklerinde benzer cümlelerle konuşmaya başlıyor. Sonuç, sonuç değişmiyor.

         Sakaryaspor zor günlerini geride bırakamıyor. Lisans sorununun çözülüp çözülmeyeceğiyle ilgili çiçek falı bakmaya devam ediyoruz. Alınan iki galibiyetin ardından havaya giren yöneticiler mangalda kül bırakmıyor. İki yenilgi, çok cesur açıklamalar yapılıyor kendilerine sorarsanız. “Lisans sorunu çözülemeyecek” Cesarete bakarmısınız, göreve yeniden seçilmek için türlü vaadlerde bulunanlar, dünü unutup kıvırıyorlar.

          Sakaryaspor’un yıllar öncesi yapması gerekenleri birçok kulüp başarmış durumda. Biz futbola kazandırdığımız yıldızlarımızla övünürken birçok kulüp gelecekte futbolda söz sahibi olacak isimleri ya bünyelerinde barındırıyor ya da peşlerinden koşuyor.

           Projelendirilmiş, gelecek 10 yılda yapılacakları tasarlamış birçok kulüp bunu hayata geçirmek için türlü hamleler yapıyor. Sakın ha yönetenler pardon yönetemeyenler “ Bu ekonomik kriz ortamında kimmiş bunlar” demesin.

             Görmek isteyen bakabilir. Birçok örneği var. Birisini görmek isteyenler için hatırlatmak isterim. Kartal Belediye Başkanı’nın seçildikten sonra hayata geçirdiği gerçekler ortada. Kartalspor sezon başında lisans sorununu çözemediği için lige gençleriyle başladı. Ama başkanın günü kurtarmak gibi bir derdi olmadığı için projesini hayata geçirecek hamleleri yaptı. Yıldırım Bosnaspor’u bünyesine dahil etti pilot takım olarak. Kartalspor, Kartal Belediyespor eski adıyla Yıldırım Bosnaspor başkanın projelerinin başlangıcıydı.  

             Alt yapılar dahil ilçedeki amatör takımların maçları takip ediliyor. Kartal Belediyespor 17-19 yaş arası gençlerle ligde mücadele veriyor. Takımın başında Soner Boz var. Çocuklara hırsı, mücadeleyi ve sahada savaşmayı öğretmek için görevlendirilmiş. Soner hoca öğrencilerinin baba mesleğine veya şehirdeki etkilerine bakmadan birşeyler öğretmeye çalışıyor. Her hafta bir amatör takım ile çift kale maç yapıyor. Yetenekli oyuncular Kartal Belediyespor’un antrenmanına davet ediliyor. Bir süre daha gözleniyor.

              Projenin tamamını buradan atlatmak zor. Yönetirken göremeyenlere ayrıntıları öğrenmek için uğrayacakları yerin Kartalspor Tesisleri olduğunu hatırlatmak isterim.

               Böyle bir projenin sahibi Sakaryaspor olmalıydı. Şehirdeki bütün gençlerin hedefi önce pilot takım, ardından Sakaryaspor’da oynama hayaliyle mücadele etmeliydi. Bizim yönetemeyenlerimizin benlik yarışı sayesinde, bırakın proje üretmeyi hayal bile edemez olduk. Geçmişimizle övünmekten öteye gidemiyoruz.

             Biz geçmişimizle övünürken hemen yanıbaşımızdaki Kartal İlçesi ne yapması gerektiğini planlamış. Belli sorunları aşmış. Devre arasında lisans sorununuda çözerek lige girecek. Hemde bünyesinde çeşitli kategorilerde onlarca Milli sporcu barındırarak.

               Kartal İlçesi’nde yaşayan gençler sözüm ona Büyükşehir! Sakarya ilinde yaşayanlardan daha şanslı. Onları düşünen bir belediye başkanları ve iyi yerlere gelmesini isteyen, çabalayan yöneticileri var.

                Türk futbolunun bir dönemine damgasını vuran oyuncular yetiştiren Sakaryaspor’un olması gerekenden uzak bir görüntü çizmesine seyirci kalanlara sormak isterim. Küçük bir bölümünü aktardığım Kartalspor örneğini yapmak, en azından hamle yapmak çok mu zor?          

       

 


Güven Hasbaş hakkındaki diğer yazılar


Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 22-12-2009 14:15
zor değil
Kartal Bld. Bşk Dr. Altınok ÖZ ün projesini örnek gösterdiğiniz köşe yazınızı sadece Sakaryalı değil tüm sporseverler okumalı..
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım