Memurun zam tarihi belli oldu! |
Sal, 24 Nisan 2012 |
Memurun zam tarihi belli oldu! Memurun zamlý maaþý en erken Haziran'da... Kamu çalýþanlarýyla toplu görüþmeler 30 Nisan'da baþlayacak. Hakem heyetine gidilmezse görüþmeler 29 Mayýs'ta bitecek.
Ýki milyonu aþkýn memurun gözü toplu görüþmelere çevrildi. Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Faruk Çelik, memurlarýn toplu sözleþme görüþmelerinin 30 Nisan'da baþlayacaðýný belirterek, hakem heyetine gidilmezse görüþmeleri 29 Mayýs'ta sonlandýrmayý hedeflediklerini açýkladý. Görüþmelerin 29 Mayýs'ta sonuçlanmasýyla memurlar zamlý maaþlarýný en erken Haziran ayýnda alabilecek.
Kamuda toplu sözleþme görüþmelerinin yürütülme esaslarý ile kurullarýn kuruluþ esaslarýný belirleyen yönetmelik 20 Nisan'da Resmi Gazete'de yayýmlanmýþtý. Memur-Sen 2012 için yüzde 16, 2013 için yüzde 14 zam talep ediyor.
Ulusal Haberler hakkýndaki diðer yazýlar
|
|
|