Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Dorukkent Konutları'yla ilgili açıklama ve bir özür!
Cumartesi, 06 Şubat 2010

Dün köşemde Dorukkent Konutları'nın yapımını üstlenen Gül-İş İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Emel Utku'nun açıklamasını yorumlarken, açıklamada belirtilen ifadenin aksine bir yorum yapmışım…
Doğrusu bu hatayı nasıl yaptığımı da anlamış değilim…
Herhalde günün yorgunluğu ile orda yazılanı yanlış anladım diye kendi kendime bir savunma geliştiriyorum…
Ne olursa olsun böyle bir hata yapmamam gerekirdi…
Bu nedenle de bugün için yorumlayarak vereceğimi duyurduğum açıklamayı yorumsuz bir şekilde size aktarırken Emel Utku'dan da özür diliyorum…
Köşenizde yer verdiğiniz Dorukkent projesi ile ilgili yazınız hakkında bazı hususlara değinmek istiyorum. Yazınızdan önce haberin odak noktası olan firmamızdan konu ile ilgili bilgi almış olmanızı dilerdim. Böylece kimse haksız ithamlara maruz kalmazdı.
1 – Söz konusu iş gelir paylaşımlı bir iştir diğer ihalelerle karıştırılmaması gerekir. Belediyeden ödeme alınması söz konusu değildir aksine toplanan gelirden belediyeye pay ödenmektedir. Hatta imalat satışların çok önünde gittiğinden Belediyeye ödenen pay tarafımızdan banka ile finanse edilmektedir. Belediye payı 1160 konutun tamamı satılmış gelir elde edilmiş gibi ödenmektedir. Yani payını sözleşmede bu şekilde olmamasına rağmen peşinen almaktadır. Belediye payı ne kadar yüksek olur ise bu konut fiyatlarına yansıyacaktır. Belediyenin amacı vatandaşı ucuz konut sahibi yapmaktır bu sebeple konut bedellerini sınırlamıştır. Firmamız çok düşük kar marjı ile bu işe girmiştir.
- Toplamda yapılacak inşaat alanı(1160 Konut) 128.841m2'dir. Konutların tamamının satılması durumunda elde edilecek geliri belediye payı da düştükten sonra yaptığımız fiyat 385 TL/m2 dir. TOKi müteahhitlerine 410-450TL/m2 aralığında ihale etmektedir.
- Toplamda yapılacak daire alanı 101.300 m2'dir. Daireler 623TL/m2 den satılmaktadır. TOKi Adapazarı'nda benzer projeleri 825TL/m2 den satmıştır.
Bunların yanında bizim projemiz daha kaliteli, mahal listesi TOKİ'ye göre daha üstündür. Yan yana adalarda bulunan iki proje arasındaki fark gözle görülür şekilde tartışılmaz ortadadır.
Tüm bu olumlu koşullara rağmen daire satışı %60 seviyede kalmıştır. Bundan da şu anlaşılmaktadır ki Belediye payı makul ve ederi kadardır. Daha yüksek olması durumunda konut fiyatları artacak talep daha az olacaktır.
2 - Projemiz, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve diğer tüm olumsuz koşullara rağmen hızlı ve istikrarlı bir şekilde devam etmektedir. Firmamız tüm finansman kaynaklarını kullanarak satışı gerçekleşmeyen ve gelir elde edilemeyen konutları da tamamlamaktadır. Bu çok ağır bir yüktür. Banka desteği ile elde edilen gelir dışında harcanan rakam 18.000.000TL'dir. Gelir toplanan hesap blokelidir. İdare payı ödendikten sonraki tüm harcamalar projeyi ilgili banka finanse ettiğinden Bankanın kontrolünde gerçekleşmektedir. Firmamız satışların işin süresini etkilememesi için ağır finansman giderinin altına girmiş, sorumluluk almıştır. Satışlar nedeni ile tek bir gün ek süre alınmamıştır.
620 Konut satılmış fakat imalat olarak 1160 konutun %87 oranında gerçekleşmesi sağlanmıştır.
3 - Süre uzatımı verilmesinin sebebi ilk belirlenen Kasım ayı sonundaki sürenin 1000 konut esas alınarak tespit edilmesi ve daha sonra konut sayısının daha iyi bir planlama oluşturmak için Belediye tarafından 1160 konuta çıkartılmasıdır. Ayrıca projelerde talebi arttırmak için maliyetleri tarafımızdan karşılanmak üzere konutların değerini arttırıcı yönde değişiklikler ilave imalatlar yapılmıştır.
Bunlardan bir kısmı:
- A ve B tipi bloklarda yapılan balkonlar.
- C ve D tipi bloklarda yapılan Fransız balkonlar.
- Dış cephe mantolama
- Dış cephelerdeki parapetler ve söveler.
Bu sebeplerle Sakarya Büyükşehir Belediyesi tamamen yasal hakkımız olan süre uzatımını vermiştir. Verilen sürenin yasal dayanakları mevcuttur ve hesap neticesinde çıkmıştır. Konutlarda meydana gelen gecikmenin kazanımı çok daha büyük olacaktır. Belediye ile bir mukayeseli keşif hazırlanmış gerekli olmayan imalatlar çıkartılmış yerine projenin değerini ve talepleri artırıcı yönde değişiklikler yapılmıştır. Yapılan bu protokol neticesinde firmamız idareden hiçbir talepte bulunmadan iki milyon TL'lik ekstra maliyeti kabul etmiştir. Bunun sebebi önemli olanın satışlar olmasıdır, satışları arttıracak yöndeki hiçbir maliyetten kaçınılmamıştır.
4 - Oğlu hakedişleri hazırlıyor babası imzalıyor bu nasıl iş gibi imalar başlıklar tamamen haksızlık ve iftiradır.
Sakarya'da ikamet eden tünel kalıp tecrübesi olan bir mühendisin bu projede yer almasından doğal bir durum yoktur. Talha Sönmez söylenildiği gibi Şantiye Şefi değildir. Şantiye Şefi ve Proje Müdürü'ne bağlı saha mühendisidir. Ayrıca bu iş uhdemizde kalmadan önce kendisi ile hiçbir tanışıklığımız yoktur. Başka bir firmada görev yaptığı SSK kayıtlarından bellidir. Ayrıca 2009 yılında Askerlik görevini tamamladıktan sonra son üç aydır firmamızda görev yapmaktadır. Eski Fen İşleri Daire Başkanı Ayhan Bey ise zaten yakın zamanda emekli olmuştur. Şaibeli en ufak bir durum söz konusu değildir. İyice araştırılmadan yapılan bu tür karalama, iftiralar ve kara çalmalar büyük haksızlıktır. İnsanların onurunu rencide edici hareketlerdir. Kimsenin haksız yere kişileri aileleri üzmeye hakkı yoktur. Bu yanlışlığı düzeltmek vicdani bir borçtur.
5 - Buna ilaveten bu tür kışkırtmalar asılsız iddialar satışları etkilemekte projenin gelir kaynağının kesilmesine bu sebeple de imalatların yavaşlamasına sebep olmaktadır. Bu kişiler farkında olmadan kendi işlerini baltalamakta, projeyi tehlikeye atmakta ve diğer hak sahiplerinin daha fazla mağdur olmasına sebep olmaktadırlar.
6 - Konutlarımızın teslimat süreleriyle ilgili müşterilerimizin mağduriyetini anlamaktayız ve elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu sebepten ötürü yapımı bize ait olmayan Belediye tarafından yapılması gereken altyapı gibi imalatların, biran önce tamamlanıp, dairelerimizin müşterilerimize teslim edilmesi için bu imalatların bir kısmını da üstlenmiş ve büyük bir bölümünü tamamlamış bulunmaktayız.
Belediye 8000 civarında ön başvuru talep var diyerek bizi yanıltmıştır. 1000 konut adedini birde 1160'a çıkarmıştır. Satışlar beklenilen gibi olmamıştır. Buna rağmen altına imza atmış olduğumuz sözleşmeyi layıkıyla yerine getirmek için tüm personelimizle birçok firmanın başaramayacağı şekilde finanse ederek çalışıyoruz. Proje bitme aşamasına geldi yoğun yağışlar olmasa idi yasal süremizden çok daha önce konutları teslim edecektik. Övgü ve takdiri hak ederken böyle acımasız ithamlarla çok büyük haksızlığa uğramaktayız. Şahsi olarak da bu son gelişmelerden çok büyük üzüntü duyduğum için bu detaylı açıklamayı yapmaktan kendimi alı koyamadım. Bazı art niyetli kişiler sizleri de yanlış bilgilendirerek Projenin, firmamızın, idarenin ve konut alan vatandaşın zarar görmesine neden olmaktadır. Haftada iki gün Adapazarı'na'a geliyorum proje ile bizzat ilgileniyorum. Yüz yüze görüşme imkanımız olursa da memnun olurum. İyi çalışmalar. Saygılarımla
Emel UTKU, İnş. Y. Müh. Gül-İş İnşaat Genel Md. Yrd. SAKARYA DORUKKENT EVLERİ


Sezai Matur hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım