Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
"Öğrenciler Taraflara Ayrışmış"
Perşembe, 11 Şubat 2010

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü'nde yaşanan olaylar, bir öğrencinin tartaklanmasıyla son buldu. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, söz konusu bölümde sıkıntı olduğunu kabul ederek, "Öğretim üyeleri öğrencilerle yüz göz olmuş, öğrenciler taraflara ayrıştırılmış. Bölümdeki akademik seviyeyi yükselteceğiz." dedi.

Yaklaşık bir ay önce Sosyal Hizmet Bölümü'nde öğretim üyeleri kavga etmiş, bir öğretim üyesine evinde silahlı saldırı girişiminde bulunulmuştu. Bu olayın ardından Rektör Durman, rektör yardımcılarıyla birlikte sıkıntıları dinlemek için Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi.

Öğrenciler, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Neşide Yıldırım ve aynı bölümde öğretim üyeliği yapan eşi Yrd. Doç .Dr. Kazım Yıldırım ve 4 aydır bölümde görev yapan diğer öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Danış'tan şikayetçi oldu. Öğrenciler; bölümde kamplaşma olduğunu, bölüm başkanı ve eşinin kendine yakın gördükleri öğrencileri kayırdığını, diğer öğrencileri dışladığını belirterek, büyük bir huzursuzluk olduğunu dile getirdiler.

Rektör Durman'a, bölümdeki sıkıntıları detaylı olarak anlatan 3. sınıf öğrencisi Fatih Atalay, toplantı sonrası çıkışta henüz kimliği tespit edilemeyen 15-20 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırgan grubun elinden kurtulmayı başaran Atalay, Serdivan'a bir lokantaya sığındı. Lokanta işletmecisinin polise haber vermesiyle Atalay, saldırgan gurubun elinden kurtuldu. Serdivan karakolunda saldırganlardan şikayetçi olan Atalay, saldırıya uğradığına dair hastaneden darp raporu aldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

"BÖLÜMDE AKADEMİK SEVİYEYİ YÜKSELTMEMİZ GEREKİYOR"

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, CİHAN'a yaptığı açıklamada, bölümde öğrencilerin taraflara ayrıldığına işaret etti. Prof. Durman, öğretim üyelerinin öğrencilerle çok samimi olduğunu söyledi. Prof. Durman, şöyle konuştu:

"Dün öğrencilerle bölümle ilgili sıkıntıları görüştüm. Öğrencilerimiz rahatça sıkıntılarını dile getirdi. Fatih Atalay isimli öğrenci de bölümde yaşananları anlattı. Ne yazık ki öğrencimiz toplantının çıkışında takip edilerek saldırıya uğramış bize söyledikleriyle ilgili. Olay polise intikal etti. Biz de araştırıyoruz. Eğer saldırganlar bizim üniversiteden çıkarsa ister öğrenci, isterse personel olsun gerekli yasal işlemi yapacağız. Toplantıdan sonra şunu gördük. O bölümde öğretim üyeleri öğrencilerle yüz göz olmuş. Öğrenciler taraflara ayrılmış. Bu hoş bir durum değil. Sıkıntı veriyor. Böyle bir durumdan diğer öğretim üyeleri de rahatsız. Bu sorunu çözeceğiz. Bölümde kademik seviyeyi yükselteceğiz."

REKTÖRLÜK 3 SENE ÖNCE UYARILMIŞTI

Bu arada, 2006 yılında kurulan bölümde 3 ay sonra sıkıntılar baş göstermeye başlamıştı. Mart 2007'de rektörlüğe verilen ve bölümün yeniden yapılandırılması ile ilgili raporda, bölümün sıkıntıları açık açık dile getirilmiş ancak rektörlüğün, hazırlattığı rapora rağmen ilgili şikayetleri değerlendirmediği ortaya çıkmıştı. Bunun da sebebi bölümlere doğrudan müdahale edilmediği gösterilmişti.

Raporun bölümle ilgili şikayetler kısmında, bölümde 3 yıl önce bile büyük bir huzursuzluğun olduğu ifade edilmişti. Yine 16 Şubat 2009 tarihinde Sosyal Hizmet Bölümü Kurucu üyesi Pof. Dr. Ali Seyyar tarafından rektörlük ve rektör yardımcılarına verilen bir bilgilendirme yazısı da bölümde yaşanan sıkıntıları dile getirilmiş ve önlem alınması istenmişti.


Kültür Yaşam Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım