Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Corolla Adapazarı'nda Üretilecek
Pazartesi, 01 Mart 2010

Toyota, en kaliteli üretim tesisleri arasında üst sırada bulunan Adapazarı fabrikasına üçüncü bir model eklemeye hazırlanıyor. Toyota'nın, Japonya dışındaki en kaliteli üretim yapan tesisi olan Adapazarı fabrikası, üçüncü bir modele daha ev sahipliği yapacak.

Halen Verso modelinin Avrupa'daki tek üretim üssü olan, Auris'in de 3 ve 5 kapılı versiyonlarını üreten Adapazarı fabrikasına gelecek üçüncü modelin, Corolla olmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Toyota Avrupa'nın ürün planlama ve pazarlamasından sorumlu yöneticisi Duncan McMath, Adapazarı fabrikasının kalitesiyle şirketin en önemli tesislerinden biri olduğunu belirterek, yakın zamanda ek bir model daha verilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.
McMath, "Fabrikanın üretim kalitesine gerçekten çok güveniyoruz. 2001-2002 yıllarında ben de Adapazarı fabrikasıyla yakından ilgilendim. Tesise yeni modellerin üretimi de verilecek. Bunlar, mevcut modellerden farklı kasa tiplerine sahip olacak" dedi. McMath, yeni modelle ilgili kesin açıklama yapmaktan çekinirken, sadece ipuçları verdi. Bu çerçevede yeni modelin Corolla Sedan olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Düşük olasılıksa, bir ticari araç.

2007 yılında 10. neslinin gelişiyle birlikte Adapazarı'ndaki bantlara veda eden Corolla Sedan, Japonya'dan geliyor. Corolla, Toyota'nın Türkiye satışlarının yüzde 60'ını oluşturuyor.
Kısa bir süre önce Fransa ve İngiltere fabrikalarında üretimi düşürme kararı alaın Toyota'nın, Türkiye'deki üretimle ilgili böyle bir karar almayı düşünmediği de bildiriliyor.
McMath, Verso'nun satış performansının değişmediğini, bu nedenle üretiminin düşürülmeyeceğini ifade etti. McMath, Auris'in üretim miktarında da değişim olmayacağını belirterek "Dolayısıyla Adapazarı fabrikasının üretim miktarı düşürülmeyecek" diye konuştu.

Toyota sevgisi etkilenmedi
Toyota Pazarlama CEO'su Ali Haydar Bozkurt, gaz pedalı nedeniyle Türkiye'de servise gelen araç sayısının 12 bini bulduğunu, yetkili servislere günde 1100 civarında giriş olduğunu söyledi.
Son olayların müşterilerdeki marka algısını değiştirmediğini söyleyen Bozkurt, 1400 kişiyi kapsayan bir anket yaptırdıklarını, Toyota sahiplerinin yüzde 85'inin yeniden Toyota alabileceğini ortaya çıktığını bildirdi. Bozkurt, "Ankette Toyota müşterisi olmayanların da yüzde 62'si Toyota satın alabileceğini söyledi. Olumsuz etkilenenlerin oranıysa ortalama yüzde 13 civarında" diye konuştu.

‘Altın Çocuk' yenilendi
Toyota'nın Adapazarı fabrikasında üretilen ve adı "altın" anlamına gelen Auris modeli, kapsamlı makyaj geçirdikten sonra 39 bin 200 TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye'de satışa sunuldu.
Türkiye'de bugüne kadar 14 bin adede yakın satan Auris'in ön farları, radyatör ızgarası ve kaputu yenilenirken, Verso'ya benzerliğiyle dikkat çekiyor. Auris'in arka stop lambalarında da değişim var. Tamponları değişen aracın yan aynalarına sinyal lambaları eklenmiş ve yeni jant seçenekleri sunulmuş. İç mekandaysa kullanılan malzemelerde iyileştirmeler yapılmış.
Orta konsoldaki eşya bölmesi genişlemiş, kaplama ve döşeme seçenekleri yenilenmiş. Aracın süspansiyon sisteminde de iyileştirmeler yapılmış.
Yaris ve Corolla'dan tanıdık 1.33 lt (99 HP) benzinli motor, Auris'in en ekonomik seçeneği olacak. Bu motor, 100 km'de ortalyama 6 lt tüketiyor. Diğer benzinli seçenekse 136 HP'lik 1.6 lt'lik motor. Bu motorun otomatik viteslisi 124 HP gücünde. Çekişi artan 1.4 lt 90 HP'lik motorsa, Türkiye'deki tek dizel olacak. Motor seçeneklerine göre değişen, Comfort, Comfort Extra ve Elegant donanım paketleri var.
Yenilenen Auris'ten yıl sonuna kadar 5 bin adetlik satış bekleniyor. (Foto: arşiv)


Sektör Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım