Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
CEZAYI TARAFTAR VERMEK İSTERSE
Pazartesi, 15 Mart 2010
Sakaryaspor'umuzun gurubunda oynanan maçta, lig lideri Tavşanlıspor, Gebzespor deplasmanında 1-0 öndeyken, maçın 87.dakikasında Gebzespor'un attığı beraberlik gol'ünden sonra maçın yan hakemine Gebzespor tiribünlerinden atılan taş nedeniyle maçın orta hakemi tarafından iptal edilmiştir.
 
Maçta beraberliği yakalamış iken hakemin başına taş atarak takımının 3-0 hükmen yenilgi almasına neden olmak hangi akl-ı selim tarafarlık düşüncesine yakışır anlamış değilim.
 
Atılan taş lig'de en iddalı takım olan Sakaryaspor'umuzu da etkilemiştir.Çünkü bu lig'de Tavşanlıspor'un puan kaybedebileceği deplasman olan Gebzespor maçından bir puan alacak iken şimdi 3-0 ile üç puan alacaktır.Bu taşı atanı yakalayıp ibretlik ceza vermeden olayların önüne geçilmez.Tribünlerde bu tür hareketi yapanı hemen yakalayıp ,yetkililere vermeden yani oto kontrol sağlanmadan olaylar bitmez.
 
Hakemin sahalarda çalamadığı adilane düdüklerin cezasını taraftar vermek istediğinde ''öfkeyle kalkan zararla oturur'' özdeyişi gibi zararı kendi takımına ve ligdeki diğer takımlara dokunur.Rakibine avantaj sağlar.
 
Ülkemizde Kurumlar arası çatışmalar, Adaletin tam olarak uygulanamaması, suçun işlenmesine neden olan olayların analizinin yapılmadan cezaların verilmesi,(Pendikspor - Sakaryaspor maçı örneği) toplumun adalete, Devlete ve Devletin Kurumlarına olan güvenini sarsmakta ve cezayı kendisinin vermesi gerektiği bilincini oluşmaktadır.Yani mafyalaşma cazip hale gelmektedir.
 
Futbol'u yönetmek zor bir iş değildir.Fakat maalesef Ülkemizde en kolay işler bile işinin ehli olmayan kişilerce yönetildiğinde EYYAM yapıldığında zorlaşmaktadır.
 
Diyarbakırspor'un bu haftaki maçı da yarıda kalmıştır.Buradan olayların Futbol'dan çıkıp siyasallaştığını görmekteyim.Futbol'u namus meselesi gibi algılayan Ülkemizde maalesef iç karışıklıkların çıkması için en etkili yol olarak Ülke düşmanlarının yeni stratejisi olabilir.Tarihte bunun örnekleri var.Kayseri-Sivas olayları gibi.
 
Neler yapılmalı?
 
-Futbol sahalarında görev yapan birimlerden en önemlisi sahada adaletli olması gereken Hakemlerin herkesin gördüğünü görmemezlikten gelmemeli.
 
-Futbol'un unsurlarından kulüpler ve taraftarlar kendilerine haram alınmış puanları layık görmemeli.Kendi futbolcusu olsa dahi, sahada sahtekarlık yapıp rakibini attırarak maç kazanmayı düşünüyorsa ilk önce kendi taraftarları tarafından ıslıklanmalı.
 
-Yönetimler taraftarların maçlara girişlerinden, içerdeki yiyecek, tuvalet ve güvenlikleri ile maç konforlarını sağlayacak önlemleri almalıdır.
 
-Saha olaylarında, hakemlerin maç notlarında karar veren Temsilci ve Gözlemcilerin kalitesinin arttırılması sağlanmalıdır.,
 
-TFF'nin oluşumunda İstanbul kulüp Başkanlarının rol alamıyacağı, herkese aynı derecede yakın ve uzak durabilecek, daha önce hiçbir kulüpte görev almamış kişilerden oluşmalıdır.TFF Genel kurulunda oy kullanacak kulüplerin oy kullanacak yönetici sayıları bütün kulüplerde aynı olmalıdır.Özellikle TFF Tahkim ve Disiplin kurullarını oluşturan Hukuk adamlarının geçmişlerinde bu kurullarda görev almış olayların neden-sonuç ilişkilerinin yorumlarını tam yapacak kişilerden oluşması sağlanmalıdır.
 
-En önemlisi,Halkımızın aynası TBMMeclisindeki siyasilerin tartışma,uzlaşma kültürlerine sahip olarak problemleri çözmeleri ve bu konuda halkına örnek olacak davranışta bulunmaları ve Kurumlara olan güveni sarsacak davranışta bulunmamaları gerekmektedir
 
-Adaletin herkese, herkeseye aynı uygulanmasının sağlanması gerçekleşmez ise, o Ülkede Mafyalaşma artar.Bu nedenle, gerçeği göz ardı etmeyen yürütme ve yasamanın Ülkeyi yönetmesi gerekmektedir.
 
-Taraftarlık bilincinin Taraftarlar dernekleri tarafından;
 
 -Takımına en büyük desteğin, ürünlerini satın almak, takımlarını tezahüratlar ile morallendirmek, iyi günde kötü günde hep takımın yanında olmak, bu arada formasını ıslatmayanları da protesto ederek iyiye ve kötüye aynı pirimi vermeden seçici olmayı becerebilen, gerektiğinde kendi öz eleştirisini yapabilecek kadar kendisiyle barışık ve kaliteyi arayan taraftar olmayı sağlayacak eğitimi vermelidirler.
 
-5149 Sayılı yasa (Sporda şiddeti önleme yasası,Kabahatler kanunu) maalesef tam olarak uygulanamamaktadır.Tamamen Güvenlik Güçlerinin inisiyatifine bırakılmaktadır.Bu nedenle spor Mahkemeleri maç oynandığı saatte görevde bulunmalı ve görüntü, delil ile şahitlerle suçu sabit bulunan var ise, anında yargılanarak cezasının kesilmesinin sağlanması gerekmektedir.
 
-Kulübünü layıkıyla yönetemeyen, kalite standardını yükseltemeyen, borçları arttıran, yanlış transferle yapan yönetimleri ise Kongre üyeliği sorumluluğuyla yeniden seçmeyerek gelecek yönetimlere de başarılı olmalarının mesajını vermeleri gerekmektedir.
 
-Eğer kendimizi iyi şeylere layık görüyorsak, körü körüne taraftarlık anlayışından vazgeçerek, seçici kaliteyi arayan taraftar olabilmeliyiz, Futbol'un bütün unsurlarının kendilerine çeki düzen vermlerini sağlamalıyız.
 
Yoksa varlık içinde yokluk çekerek çile çekmeye, sinirlemizin daha da yıpranmasına sebep olacak arz-ı futbolu izlemeye devam edeceğiz.
 
 
Yeşil Siyah Sevgilerimle,

Bahattin Küçük hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım