Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
YENEMİYORSAN YENİLME!!!
Pazar, 04 Nisan 2010

Sakaryaspor'umuz lig'deki en önemli rakiplerinden Tavşanlı Linyitspor'la, deplasmanda 1-1 berabere kalarak aradaki puan farkının daha da açılmasını engelledi.

Maçın 81.dakikasında yediği gol'e 85.dakikada rakibinin 10 kişi kalmasıyla Mesut'un gol'ü ile cevap veren Sakaryaspor'umuz için beraberlik iyi sonuçtur.
 
Şimdi ertelenen Pendikspor maçı daha da önemli hale gelmiştir.Eğer bu maç'ı kazanırsak bence bu lig'i lider bitiririz.Çünkü bu lig'de bana gore iki takım bize rakip olarak gözükmektedir.Birinden deplasmandan beraberlik aldık,
 
Fakat ; Ertelenen maçımızda Pendikspor'u mutlaka yenmeli veya en azından berabere kalmalıyız.Lig sonunda puan eşitliği durumunda iki takıma karşı ikili averajda öndeyiz.İkili averaj bir puan önde olmak demektir.
 
Rakipleri ile amansız yarışa giren Sakaryaspor'umuzun en büyük rakibi ve engeli kendisidir.Sakaryaspor'umuzun başkanı ve yönetim kurulu doğrudan gelirleri arttırmak için Endüstriyel Futbol'un gereklerini yerine getirmeye çalışırken, stratejik hatalar da yapmakta ve karizmayı çizdirmektedirler.Hem avukat hem de iş adamı olan Başkan İsmail Gürses yeni seçildiğinde, ortada Stor mağazası yokken 10.000 formayı UMBRO firmasına sipariş ediyor.Vadeli satın alınan formalar ödeme zamanı geldiğinde stoklarda dururken o esnada Stor mağazası açılıyor.Firmanın avukatları Türkiye kupası dahil herşeyi Hacz etmeye başlıyor.
 
Şimdi adama sorarlar; eh be kardeşim hem avukat hemde işadamısın 10.000 forma yerine 2.000 forma yaptır, stokların azaldıkca siparişini ver.Lig'deki konumu iyi olmayan Sakaryaspor'umuzun 10.000 formasının satılacak ortamı yok.İşte en büyük stratejik hata burada.
 
Sakaryaspor'umuzun Ulusal Medya dahil icralar ile uğraşması hem futbol takımının hemde taraftarlarının moralini bozar.Rakiplerine göbek attırır.
 
Şampiyonluk mücadelesinde en önemli unsur futbolcularımıza yapılacak ödemelerin zamanında yapılmasıdır.İcralarla uğraşan Sakaryapor Kulübünün futbolcuları eyvah paralarımızı alabilecekmiyiz psikozuna girmeye başlarlarsa o zaman en büyük darbeyi yeriz.
 
Keşke kulübümüzü yönetenler Umbro firmasına ne yapıp edip 260.000.-TL gibi rakamı ödeyebilseler ve kulübümüze icrayı getirmeselerdi.
 
İkinci önemli mesele Taraftarların neden olduğu para cezaları.Deplasman içerisi farketmiyor.Habire TFF'nin kasasını doldurmasına neden olacak eylemlere devam ediyoruz.
 
Taraftarlık bilinci bir türlü oluşmadı.Ben bunu şu örnekle açıklamak istiyorum.Türkiyede yaşayan müslümanların bir çoğu Kutsal kitapları olan Kuran-ı Kerim-in Türkçe açıklamasını okuyup anlamadan kendilerine anlatalanlar ile dini vecibelerini yerine getirip ibadetlerini yapıp, sosyal yaşamlarını ona göre düzenliyorlar.Tabi ki sen kutsal kitabını okuyup anlamassan senin din'i cahilliğinin eksikliğini bilenler seni yanlış yönlerdirirler.Müslüman bir ülkede en büyük sorun işsizlik iken, Din'i sorunlar tartışılmaya başlanır, oluşturulan siyasi gündem ile arka bahçe olarak kullanılmaya başlanırsın.
 
Taraftarlarımızdan ricam TFF'nin internet adresinden TFF Disiplin yönetmeliği talimatını açıp iyice okusunlar.Kendi kafalarına veya başkalarının yönlendirmesiyle yapılan eylemlerin parasal cezalarının bedellerini öğrensinler.Tribünde maç seyrederken, maçtan sonrası ve öncesi yapılacak eylemlerin aynı maç oynanırmış gibi görevli gözlemci tarafından kaydedidiğini öğrenmek lazım.Örnek Sakaryada oynanan Bursaspor'un cezalı maçında TFF'yi ağır eleştiren pankart için ödediğimiz ceza.Merdiven boşlukları, meşaller, maç bitiminde sahaya giren taraftarlar, maç'a bedel ödemeden girmek isteyenler,sahaya yabancı madde atanlar, maç esnasında sinirlenip Hakeme veya rakip futbolcuya atılan yabancı maddeler, ırkçılığı ortaya koyan pankart ve tezahüratlar, maçlarda asılan pankartlar,seyircilerin ait oldukları yerlere oturmamaları, stadın envanterine verilen zararlar ve bunun gibi daha bir çok eylemlerin TFF tarafından kulüplerimize saha kapatma ve para cezası olarak dönmektedir.
 
Zaten parasal sorun yaşayan kulüpler birde taraftarların neden olduğu eylemler ile karşı karşıya kaldıklarında aldıkları parasal cezalar ile TFF'ye borçlanmakta, transfer yapamama, sıcak paralarına kavuşamama, maç hasılatlarından daha fazla para cezası ödeyerek, gelirlerini kasaya girmeden kaybetmektedirler.
 
Nasıl ki Yönetici,futbolcu Teknik adam, hakemler hata yapınca tribünlerde kızıyorsak, taraftarlar olarak yaptığımız eylemler nedeniyle kulübümüze tahakkuk edilen cezalara neden olan kendilerimize de kızmalı ve oto kontrolu sağlayarak sorumlu taraftarlık görevimizi yerine getirmeliyiz.Eylemi yapan taraftarlar olmasına rağmen, cezayı kulüp ödüyor.Yazık günah değilmi?
 
Bu anlamda Yerel Taraftarlık bilincinin oluşması için birlikte hareket etmeyi becerebilmeliyiz.Taraftarların guruplara bölünmemesini sağlayarak, takımının isminin dışında isimlerle yeni arayışlara girmeden SAKARYASPOR'lu taraftar olduğumuzu belli edecek renkler ve tezahüratlarla takımımızı desteklemeliyiz.
 
Kombine Kartı alanların parasal ve maç seyretme haklarına engel olacak cezalar almamak için parasını ödeyenlere karşı saygılı olmalıyız.Saygı sevgiyi beraberinde getirir.Herkesin saygı duyduğu taraftarlar olursak o derece seviliriz.
 
Lütfen tribünlerde ve deplasmanlarda Sakarya'mızı ve Sakaryaspor'umuzu temsil ettiğimiz bilinci ile davranarak itici olmamalıyız.Yolculuklarımızda konakladığımız yerleri talan etmemeli, Alkol alarak kimseye sataşmadan adam gibi efendi efendi maçımızı seyredip, maçın sonucuna bakmadan bir sonraki haftaya takımımızı moralman hazırlamalıyız.
 
Şunu unutmamalıyız.'
 
'ŞAMPİYON OLABİLMEK İÇİN SADECE SAHADA MÜCADELE EDEN TAKIM YETMEZ, ONLARI DESTEKLİYECEK SORUMLU TARAFTARLAR DA OLMALIDIR.''
 
BAZEN SAHADA KAZANDIĞINI MASA BAŞINDA KAYBEDEBİLİRSİN.
 
Yeşil Siyah Sevgilerimle,


Bahattin Küçük hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım