Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Karasu OSB Mahkemelik
Cuma, 16 Nisan 2010

Karasu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi, sanayi alanı olarak belirlenen bölgede arazisi bulunan, ancak pazarlık usulü ile satışa yanaşmayan 34 kişi hakkında bedel tespiti ve tapu tescili davası açtı.

OSB kurulmak üzere belirlenen alanda pazarlık usulü arazi satın alma çalışmaları yürüten yönetim, anlaşmaya yanaşmayan tapu sahipleri aleyhine dava açtı. 34 tapu sahibine yönelik davada bedel tespiti ile tapuların OSB adına tescili talep ediliyor.

Avukat Bekir Sarıoğlu,  yaptığı açıklamada, OSB yönetiminin açtığı dava ile, arazisini satma taraflısı olmayan ve OSB protokolünün iptal edilmesini isteyen kişiler için de İdare Mahkemesine dava açma sürecinin başladığını söyledi.

Dileyen tapu sahiplerinin OSB protokolünün iptali için bir ay içinde dava açabileceğini belirten Sarıoğlu, şunları kaydetti:

'Bilindiği gibi yeni belediye yönetimi OSB ortaklığından çekildi. Daha önce SATSO da ortaklıktan ayrıldığını duyurmuştu. Bunun üzerine Karasu OSB'nin yapımı işini İl Özel İdaresi tek başına üstlendi. Zemini sorunlu olan alanla ilgili olarak ilgili bakanlığın zemin iyileştirmesi konusunda ve su taşkını gibi risk faktörlerinin kurucu ortaklarca taahhüt edilmesi gibi şartlar öne sürdüğünü biliyoruz. Şimdi geldiğimiz noktada Özel İdare, vatandaşlardan metre karesi 9 TL'den pazarlık usulü yer satın almak istiyor. Arazinin kullanıcısı olmayan, hatta yerini dahi bilmeyen hissedarlardan satın almalar olmuş. Ancak çoğu vatandaş 9 TL'yi az bulduğundan pazarlığa yanaşmamış. İdare şimdi ilgili yasadan yararlanarak tapu sahipleri aleyhine dava açtı. Önceden belirlenmiş 9 TL bedel geçerli olacak. Tabi ki, buna itiraz edilecek. Bu durumda yeni bilirkişi heyeti oluşturulup yeni bir fiyat belirlenmesi söz konusu. İdarenin de yeni fiyata itiraz hakkı bulunuyor.'

Sarıoğlu, pazarlık usulü ile yerini satıp tapuyu devredenlerin, şimdiki mahkeme sürecinde fiyatın yükselmesi halinde aradaki farkı almalarının söz konusu olmayacağını sözlerine ekledi.


İlçe Haberleri hakkındaki diğer yazılar


Yorumlar (3)
RSS Yorumlar
1. 21-04-2010 10:45
çocukmu kandırıyorlar
ordaki yerlerin bedeli daha fazla bunlar çocukmu kandırıyor birilerine yalakalık yapıp oraları peşkeş çekceklerine gerçek değerlerini versinler milletin hakkını yemesinler gerçi burası TÜRKİYE herzaman olan şey adamın varsa yada kuvvetliysen işin yürür yoksa sürünürsün
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)
2. 23-06-2010 09:57
güldürme beni
OSB YÖNETİMİ SEN BANA SATSANA METRE KARESİ 9 MİLYONDAN YER..KAFAMI BULUYONUZZ İNSANLARLAA BENİM O BÖLGEDE 10 DÖNÜM ARSAM VAR DÖNÜMÜ 50 MİLYARR İŞİNE GELİYORSA GELMİYORSADA SATMIYORUM..TŞKLER..
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)
3. 16-06-2015 14:43
güldürme beni
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yazar çok komik (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım