Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
CHP'nin Yeni Genel Başkanı Kılıçdaroğlu
Cumartesi, 22 Mayıs 2010

CHP'nin Yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu... CHP’nin 33. Olağan Kurultayı tamamlandı. Uzun yıllardan sonra ilk kez iktidar adayı olma umuduyla yaklaşık 50 bin partilinin Ankara’ya koştuğu kurultay sonunda Kemal Kılıçdaroğlu 1189 oyla CHP’nin yeni genel başkanı seçildi.

Tarihi kurultayda resmi oy dağılımı: CHP'nin 33. Olağan Kurultayında 1250 delege  yeraldı. 1197 delege oy kullandı. 8 geçersiz oya karşılık 1189 oy geçerli sayıldı. Kılıçdaroğlu geçerli oyların tamamını aldı.  

BAYKAL'DAN 168 OY FAZLA ALDI    

26 Nisan 2008'de yapılan CHP 32. Kurultayı'nda Deniz Baykal 1231 delegenin oy kullandığı seçimde 1021 delegenin oyunu alarak genel başkan olmuştu. 

GENEL MERKEZ'DE TOPLANTIDA 

CHP Genel Başkan’ı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından coşku içinde ayrıldığı kurultay salonunda CHP Genel Merkezi’ne geçti. Deniz Baykal’dan boşalan 14. kattaki Genel Başkan Ofisi’ne geçen Kılıçdaroğlu, burada Hakkı Suha Okay ve Önder Sav ile toplantıya girdi. 

KILIÇDAROĞLU KİM?

Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde doğdu, ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde yaptı. Yükseköğrenimini yapmak için girdiği Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden(Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) 1971'de mezun oldu.

Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha sonra hesap uzmanı olan Kılıçdaroğlu, bir yıl Fransa'da kaldı. Hesap uzmanlığını 1983'e kadar sürdürdü ve aynı yıl Gelirler Genel Müdürlüğü'ne atandı. Burada önce daire başkanı olarak görev aldı, daha sonra aynı kurumun genel müdür yardımcılığını yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu 1991 yılında Bağ-Kur'a atandı. Burada genel müdürlük yapan Kılıçdaroğlu, 1992 yılında da Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne geçti. Daha sonra kısa bir süre Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı. 1994 yılında Ekonomik Trend dergisi tarafından "Yılın Bürokratı" seçildi. Kemal Kılıçdaroğlu, 1999'un Ocak ayında kendi isteğiyle Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü'nden emekli oldu.

Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı çalışmalarında Kayıtdışı Ekonomi Özel İhtisas Komisyonu'na başkanlık eden Kılıçdaroğlu, Hacettepe Üniversitesi'nde de bir süre ders verdi. Daha sonra Türkiye İş Bankası'nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

SİYASİ YAŞAMI

Kılıçdaroğlu'nun siyaset yaşamı ise 11 Ocak 1999'da SSK Genel Müdürlüğü'nden ayrılmasıyla başladı. Kılıçdaroğlu, DSP'den 18 Nisan 1999'daki genel ya da yerel seçimlerde aday olmak için istifa etse de bu isteği gerçekleşmedi. Ardından Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. dönem için yapılan 3 Kasım 2002 Milletvekili Genel Seçimleri'yle Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili olarak Meclis'e girdi. 22 Temmuz 2007 Milletvekili Genel Seçimleri'nde de İstanbul'dan 23. dönem milletvekili seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, bugüne kadar CHP'de Grup Başkanvekilliği görevinde bulundu. Kılıçdaroğlu, bugün itibariyle bu görevinden istifa ederek, CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, 22 Eylül 2008'de düzenlediği bir basın toplantısında ise, "Baron" olarak adlandırdığı, AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat hakkında çeşitli iddialar ortaya attı. Fırat'ın en büyük ortağı olduğu "Menas" adlı şirketin ürünlerini yurtdışına götüren tırda 89 kilogram eroin yakalandığını ve Menas'ın hayali ihracat yaptığını iddia eden Kılıçdaroğlu, bu kez de 25 Eylül günü gazeteci Uğur Dündar tarafından yönetilen tartışmada Dengir Mir Mehmet Fırat ile bir araya geldi. Bu tartışmadan bir süre sonra da Fırat, sağlık durumunu gerekçe göstererek istifa etti.

Kılıçdaroğlu Almanya'nın Frankfurt kentinde görülen Deniz Feneri yolsuzluk davasının Türkiye ayağına ilişkin de bazı belgeler de açıkladı.

GANDİ KEMAL

Kılıçdaroğlu, 2009 yerel seçimlerinden önce yine Uğur Dündar tarafından yönetilen bir tartışmada, bu kez Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile bir araya geldi. Tartışmada, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin doğalgaz abonelerinden fazla para aldığını ortaya koyan Kılıçdaroğlu, Gökçek'in aksine program boyunca sergilediği sakin tavırları nedeniyle, "Gandi Kemal" unvanına kavuştu. Kılıçdaroğlu'nun bu lakabı, Hindistan'ın barışçıl, ruhani lideri Mohandas Karamçand Gandi'den geliyordu.

CHP'NİN OYUNU YÜZDE 25 ARTIRDI

Kılıçdaroğlu, 2009 Yerel Seçimleri'ne Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak katıldı. Seçimi AKP adayı Kadir Topbaş kazandı; ancak Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için aldığı oy oranını 2004 Yerel Seçimleri'nin yüzde 25'in üstünde bir oranda artırdı.

Selvi Kılıçdaroğlu ile evli olan Kemal Kılıçdaroğlu, üç çocuk babası. Bir yıl Fransa'da görev yapan Kılıçdaroğlu'nun yabancı dili ise Fransızca.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım