Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Sevdan için!
Pazartesi, 24 Mayıs 2010

Sakaryaspor kongreye görünen o ki tek listeyle gidiyor. Gidiyor gitmesine de kamuoyunun olup bitenle pek ilgilendiği söylenemez. Sakaryaspor'un durumuna sessiz kalınması hayra alemet değil. Kurtuluşun reçetesi çok kolay oysa. Şehrin tamamının kabul edeği bir yönetim.

Bir tarafında belediyelerden birisi, diğer tarafta sivil toplum örgütleri ve aktif olacak 8-10 kişilik bir işadamı olmak zorunda.

Rauf Batuboylu'nun hazırladığı söylenen listeden ses seda çıkmadığına göre ortada bir sorun var. Eğer Batuboylu bahsettiği gibi bir bütçeyle yönetime talipse kaynak yaratacak isimleri kamuoyuyla paylaşmalı. Gelen duyumlara göre Rauf Batuboylu'nun teklif götürdüğü isimler yönetici olmaya pek sıcak bakmıyormuş. Çekiniyor olsalar gerek takımın içinde bulunduğu durumdan.

Bu arada yönetimde görev almak için insanların yarışacağını düşünenlerin yanıldığını görüyoruz. Ortada başka aday yok. Ya da gizli liste yapanlar var. Kim yönetime talip olursa olsun ortada bir gerçek var. Bir ayağı belediye, diğer ayağı sivil toplum örgütleri olmadan oluşturulan liste başarılı o-la-maz.

Belediye başkanlarının Ankara'dan icazet almadan böyle bir olaya evet diyeceklerine inanmıyorum. Kendi kendilerine yaşadıkları şehrin sosyal olgusuna katkı sağlamaya karar veremeyeceklerine göre bizim acilen Başbakan Erdoğan'a veya ona yakın bir isme ulaşmamız lazım. Zira bizim belediye başkanları Ankara'dan emir gelmeden nefes bile alamazlar! Hadi Başbakan'a ulaşamadık diyelim hemen karamsarlığa kapılmayalım. Cumhurbaşkanı Gül'ün Genel Sekreteri Mustafa İsen'den yardım isteriz. Vali atamalarında bile direkt etkili olduğu konuşulan Genel Sekreter'in Sakaryaspor'a destek verilmesini sağlamak için bizden bir telefon açmayı esirgemeyecektir. Sakaryalı olarak. Telefon açması belli kaynakların kullanımı için yeterli olacaktır. En azından yeni Vali Mustafa Büyük'e ilk talimatı bu yönde olmalı.

Sakaryaspor'un güçlü bir yönetime kavuşması için siyaset ayağını bir iki telefonla çözebiliriz. (Eğer ulaşabilirsek!) Başbakan veya danışmanlarından birine ulaşırsak talimatla bu iş hallolur. Zira belediye başkanlarının yönetmeye çalıştıkları şehrin takımına katkı sağlamak gibi bir dertleri yok. Kendilerine karşı gelenleri cezalandırarak olup bitenlerin kamuoyunun bilmesini engellemeyi başarıyorlar.

Sivil toplum örgütlerine gelince. SATSO; Başkan düzeyinde olayın içinde yer alması sağlanmalı. Mevcut SATSO yönetiminde daha önce Sakaryaspor yönetimlerinde görev almış isimler bulunmakta. Onların katkısı tartışılmaz büyük olacaktır.
SESOB, Ticaret Borsası ve diğer örgütler de üst düzey temsilcileriyle işin içinde olmalı. Geriye aktif görev yapacak, 8-10 isim kalıyor. Bu isimler de şehrimizde var. Uzaklarda aramaya gerek yok. Yeter ki yalnız bırakılmasın ve desteklensinler.
Sakaryaspor yönetimini oluştururken aslında hedef şehir milliyetçiliğini ateşlemek olmalı. Bu şehrin, daha iyi yerlere gelmesi ve ivme kazanması için bütün olmamız şart.

Vekilleri bu oluşumun dışında tutmak başarıyı yakalamamız için ilk şart olacaktır. Onları bu şehirde sadece partilileri tanıyor. Oluşacak yeni yönetim siyaset üstü olacağına göre onlarsız daha başarılı olunur. Sakarya, kalkınma, şehir milliyetçiliği vb söylemler vekillere uzak kalıyor olsa gerek. Hatırladığım kadarıyla Sakarya'nın yarasına merhem olacak vekili bulunmamakta. Eğer var olduğu ispatlanırsa veya söylenirse çıkıp özür dilerim.

Sakaryaspor'un yeni yönetimi sadece futbol takımını şampiyon yapmak veya ligde tutmak için oluşturulmamalı. Yeni yönetim birilerinin şekillendirdiği insan ayırımına son vermeli. Kutuplaşmaları ortadan kaldırmalı. Bunun için siyaset üstü, yaşadığımız şehre katkı sağlayacak isimlerden oluşmalı yönetim. Olaya sadece yönetici bulmak veya yönetime talip olmak olarak bakarsak kaybederiz.

Bu dönem yapılacak kongrenin her zamankinden daha ciddi ele alınması gerekiyor. Oluşacak yönetim sadece Sakaryaspor'u değil şehrin geleceğine de yön vermeli. Kim aday olursa olsun. Kimler kapalı kapılar ardında liste hazırlığında olursa olsun daha fazlasına ihtiyaç var. Görünen tek aday Rauf Batuboylu gazete sayfalarına yansıyan Sakaryaspor Sevdası için ciddi bir fedakarlık yapıp geri çekilmeli. Geri çekilmeli ve güçlü bir oluşumun ilk adımını atmalı. Eğer gerçekten Sakaryaspor sevdası için yönetime talipse daha güçlü bir oluşum için geri çekilerek sevdasına hizmet etmeli.

Şehre katkı sağlaması için bulundukları koltukları işgal edenlerin üzerlerine düşeni yapması için talimatsa talimat, emri vaki ise emri vaki yapılmalı. En zekisinden, dişlisine herkesin verdiği sözü tutması şart. Sözünü tutmayana yapılması gereken tek şey "sevdan için" gerekli uyarıları yapmak olmalı.


Güven Hasbaş hakkındaki diğer yazılar


Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 26-05-2010 01:44
Eline sağlık!
Sevgili kardeşim Güven; Yazını büyük bir keyifle okudum. Dönem dönem yazdıklarına büyük eleştiriler getirsemde, bu yazı süper olmuş. Ama muhatap olarak ele aldığın isimlerin bu yazıyı anlayacak kapasiteleri olsa, zaten bu gün böyle olmazdı takım. Tekrar kalemine sağlıkkkk
Yazar Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım