Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
"Sakaryaspor Yardıma Alıştırılmış"
Çarşamba, 09 Haziran 2010

"Sakaryaspor yardıma alıştırılmış"... Etçioğlu bir konuştu, pir konuştu! Sakaryaspor Kongre Divan Kurulu Başkanı Erkal Etçioğlu, sessizliğini radyo programındaki çarpıcı açıklamalarıyla bozdu.

Hülya Sürücü ile Detay Programı’nda “Sakaryaspor, ekonomiye, siyasete ve halka yön verenler tarafından yalnız bırakılmış, kurumsallaşmayı becerememiş, Kulüp yardıma alıştırılmış” diyen Etçioğlu, Adapazarı’ndaki bir grubun da belediyeleri kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaya çalıştığını öne sürdü.

Sakaryaspor’un bugün geldiği noktanın perde arkasındaki nedenlerini 89.3 Radyo Net’de Detay Programı’nda bir bir sıralayan Etçioğlu, “Divan heyeti olarak, kongrede aday olacak olan kişilerin önündeki taşları temizlemeye çalışıyoruz. Herhangi bir şekilde taraf değiliz, ama kimse aday çıkmazsa bazı kişileri de göreve davet etme mecburiyetindeyiz” dedi.

İşte “Sakaryaspor Aziz Duran döneminde Belediyespor gibiydi” diyen  Etçioğlu’nun 1 saatlik radyo programında yaptığı çarpıcı açıklamalar:

KURUMSALLAŞMAYI BECEREMEDİ
Sakaryaspor 1965’te kurulan, ismini şehrinden alan bir kulüp. Yapısı dernek statüsündeydi. Kurumsallaşma açısından bakarsanız yaptıkları var, yapamadıkları var. Mali kaynaklar açısından baktığınızda ise gerilerde olduğunu görüyoruz. Ticareti yapamadığını görüyoruz. Sakaryaspor gönüllü yardımlarla, belediyelerin yardımlarıyla bugüne geldi. Önemli sporcular yetiştirmede gösterdiği başarıyı maalesef kurumsallaşmada ve birilerini korumada gösteremedi. Yönetimlerde bir kere görev alanlar çok büyük haksızlıklara uğradılar. Bir daha yönetime girmediler ve kenardan nasıl sıvışırım bunun çaresine baktılar. Bu insanlara yardım yapılsaydı, bugün yönetim sorunu olmazdı. 

SAKARYASPOR YARDIMA ALIŞTIRILMIŞ
Sakaryaspor’a sahip çıkılmamasının ekonomik ve sosyolojik bir çok sebepleri var. Sakarya çok kültürlü bir ortam. Sakaryaspor ise bu çok kültürü alıp, yerel kültüre çeviren bir mekanizma. Dolayısıyla Sakaryaspor, bu mekanizmanın önemini anlamayan yöneticiler zamanında maalesef ihmal edilmiştir.Yönetim zafiyeti oluşmuştur. Her gelen yönetici kendisine yardım edilmesini beklemiş, profesyonelce işine sarılmamıştır, dolayısıyla Sakaryaspor yardıma alıştırılmıştır. Asıl problem çok kültürlülüğün son zamanlarda tesirini arttırmasındadır. 

DURAN DÖNEMİNDE BELEDİYESPOR GİBİYDİ
Aziz Duran dönemi ile Toçoğlu dönemini birbirinden ayırmak lazım. Duran döneminde Sakaryaspor adeta belediyenin kulübü gibiydi, şimdi ise olması gereken duruma geldi. Sakaryaspor herkesin olmak zorunda. Aziz Duran dönemi tam anlamıyla Sakaryaspor’u Belediyespor’a dönüştürme dönemidir. Bugünkü problemlerimizin ana kaynağı Aziz Duran döneminin hatalarıdır. Yaklaşık 15 trilyona yakın Belpaş borçları var. O yüzden bir çok işadamı yönetici olmak istemiyor. Demek ki o model yanlışmış. Bu işin kendi kuralları varmış, o kurallara göre hareket etmek gerekliymiş. Yeterli mi, değil mi bu tartışılır belki ama, ben Toçoğlu yönetiminin Sakaryaspor’a yardım ettiği kanaatindeyim. Gerektiği zaman da yardım edeceğini biliyorum. Bütün mesele yönetimlere gelenlerle belediye idaresi arasında güveni oluşturmaktır.

BASİT İŞADAMI MANTIĞI
Sayın Halit Evin, Zeki Toçoğlu için “Aklını peynir ekmekle yemediyse, bu kulübün başına geçmez lafını kullanmış. Ben Sayın Evin’i fazla realist buluyorum. Madem öyle, biz belediye başkanıyken kulübün niye başına geçtik? Takım o zaman da küme düşmüştü. Peki biz aklımızı peynir ekmekle mi yemiştik? Bu, basit bir işadamı mantığıdır. Toçoğlu Serdivan belediye başkanlığı döneminde de Sakaryaspor’a yardım ediyordu, şimdi de ediyor. Bazıları daha çok yardım istiyor, o da onların samimi olmadığını gösteriyor. “Belediye parayı versin,  ben yönetici olayım” diyorlar. Sakaryaspor böyle idare edilemez, edilirse bunun adı Belediyespor olur. Maalesef başarılı olanları kınıyoruz, hep alaşağı etmek için de elimizden geleni yapıyoruz. Öyle şey olmaz. Belediyelerin asli görevi spor kulübü yönetmek değildir. Belediyeler sosyal sorumluluk gereği sadece kulüpleri desteklemekle yükümlüdür.

EVDEKİ HESAPLARI ÇARŞIYA UYMADI
Kongrenin seçim maddesi ertelendi. 20 Haziran’da AKM’de seçim yapılacak. Seçimin iptal edildiği gün kimse adaylarla konuşmadı, adaylar kendi insiyatifleriyle adaylıklarını geri çekti. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Keşke bir aday kalsaydı da seçim yapılsaydı, gönlümüzden geçen de oydu. Güneş’in adayların adaylığını geri çekme noktasında etkisi olduğunu sanmıyorum.

Muzaffer Güneş’in Divan kurulu ile birlikte hareket ettiğine ve aday olmayı düşündüğüne dair yazılan haberleri şöyle yorumluyorum.Yüksek Divan kurulu genel kurulda seçilmiş bir organdır. Divan kurulu, tabiri caizse kulübün ihtiyarlar heyetidir. Geçmişte de bazı olaylara müdahale ettik. İsmail Gürses yönetimini kongreye zorladık, ilk yarıdaki başarısız yönetim gitti. 

SAKARYASPOR ORTADA KALMAZ
Divan Kurulu reklam yapmaktan çok, kendine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor. Eğer biz olmasaydık, kulübün anahtarları kimbilir kimde ve nerede olurdu? Her kulübe böyle bir divan kurulu lazım. Kongreye kadar üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz.

Sakaryaspor ortada kalmaz. Binlerce taraftarı ve gönüllüsü olan bir takım ortada kalır mı? Belirli arkadaşlarla konuşulmuştu, olaylar bu noktaya gelmeyebilirdi. 

ADAYLAR HESABINI İYİ YAPSIN
Aday olacaklar bu işe çıkıyorsa hesaplarını iyi yapsın, kendilerini engellemek isteyenler çıkabileceğini unutmasın.

Sakaryaspor içinde şer güçleri olduğuna inanmıyorum, ama her camianın iktidarı ve muhalefeti vardır. Bu normaldir. Bütün mesele bunlara tahammül etmek, doğrularını alıp uygulamak, yanlışlardan uzaklaşmaktır. 

YÖNETENLER SAKARYASPOR’U YALNIZ BIRAKTI

Sakaryaspor, bugün ekonomiye, siyasete ve halka yön verenler tarafından yalnız bırakılmıştır.

Valilere, belediye başkanlarına her zaman gidilir. Gürses yönetimi bence başarılı olmuştur. Ama İsmail Gürses’in istifası yerinde bir karar değildi. Hatasını anladı, görevine devam etti.

Divan heyetinin görevi kulübü kongreye kadar taşımaktır. Kulübün fiili idaresi yönetime aittir. Dolayısıyla bizim kulübe el koymamız yasal olmaz. Asli görevimizi yaptık, Ziyaretler gerçekleştirdik ve kongre için tarih aldık. 

FORMÜL ARIYORUZ
Futbolcuların alacakları konusunda teknik sorunu aşmaya çalışıyoruz. Formül bulmaya çalışıyoruz.

Divan kurulu olarak dün akşam bir toplantı yaptık. İsmail Gürses başta olmak üzere bazı kişileri de toplantıya çağırdık. Nasıl yol takip edebileceğimizi konuştuk. 5 kişilik bir temas grubu oluşturduk. Borçların nasıl ödeneceğini belirlemeye çalıştık. Temas grubunda yer alan 5 kişi gönüllü olarak bu işe soyunan kişilerdir.

ALACAĞI OLAN BİZE GELİYOR
Futbolcuların bazıları TFF’ye henüz başvurmamış. Onlara borç nasıl ödenecek onu teknik olarak belirlemeye çalışıyoruz. Alacaklı olanlar bize geliyor. Seçilmiş yönetim olsaydı işimiz daha kolay olacaktı. Özetle bu işi muhasebeleştirmek lazım.

VALİ VE TOÇOĞLU SAVSAKLAMADI
Temaslarımızda belediyelerden ve sayın valimizden olumlu yaklaşımlar gördük. Bizi savsaklamadılar, başlarından defetmediler. Sorunlara vakıf olduklarını gördük. Yapıcı bir yaklaşımları var. Güvenilir bir başkan ve yönetim gelirse bu iş başarılabilir, onlar da desteğe hazırlar. Bunun için taraflarüstü, siyasetüstü, çıkarlarüstü bir tutum sergilemek lazım. Çünkü önemli olan Sakaryaspor’un tüzel kişiliği. 

DELEGE TARTIŞMASI
Yönetim kurulu başkanı ve yüksek divan kurulu olarak delegelerin oy kullanma şekli konusunda ortak bir toplantı yaptık ve uzlaşmaya vardık. Ana problem kulübe 5 milyar bağışta bulunup, üye olanların oy kullanmaları yönündeydi. Teknik hatadan dolayı oy kullanamaz duruma gelmişlerdi. Kongrede maalesef evdeki hesap çarşıya uymadı. Karşı çıkanlar oldu. Tüzük meselesini yumuşatmaya çalıştık, ancak reddedildi. 390-400’e yakın kayıt var, ama kaç kişinin oy kullanacağı 20 Haziran’da belli olur. 

UZLAŞMA LİSTE ARAYIŞI
Bu defa tek liste ile seçime gidileceğini zannediyoruz. Uzlaşma listesi çıkacak diye düşünüyoruz. Kaç delegenin oy kullanacağı konusunda bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Diyelim ki başka aday çıktı, o zaman divan kurulu teklifini yine sunar, neticede karar genel kurulun insiyatifindedir. 

ELE KUCAK AÇMA DÖNEMİ BİTMELİ
Hayallerle gerçeklerin birbirini tutmadığını bilmek lazım. Geçmişteki Sakaryaspor’u kısa zamanda görmek mümkün değil. Ancak şunu yapmamız lazım, Siyasetin tarafları, ekonomik çıkarların tarafları, sosyolojik grupların tarafları bir araya gelip konsensus sağlamalı. Çünkü  başarı buradan geçer. Birlik olmayınca başarı gelmez. Eski günlere ulaşmak istiyorsak yapacaklarımız belli. Birincisi, kulübü halka açmak, ikincisi kulübü kurumsallaştırmak, üçüncüsü mevcut şirketi ticaret yapar duruma getirmek, devlet ihalelerinden, şehrin rantlarından istifade eder hale getirmek, ele kucak açma dönemini bitirmek…Şirketin kuruluş amaçları da aslında bunlardı. Eğer o şirket ticaret yapabilseydi, para sıkıntıları bugün yaşanmayacaktı. Her şey kuvvet çarpanına bağlı. Bu çarpan herkese göre farklı. Şehirde de güç kaybı görülüyor. Bu da konsensusla çözülür. Sakaryaspor çöküyor, bu çöküşten kurtulmak birlikle ve beraberlikle olur. 

ÇIKARCI BİR GRUP VAR
“Kulübe para verelim şu işimizi hallet” diye belediyelere taleplerle gelenler var. İhaleye ve şehir rantlarına kadar çoğu konuda isteklerle belediyelere gidenler var. Adapazarı’nda bir grup özellikle bu işten çıkar temin ediyor. Belediyeleri kullanmak istiyor. Oysa Belediyelerin kendini kullandırmaya niyeti yok. En azından Zeki Başkan bu konuda çok temkinli hareket ediyor. 

Sakaryaspor’un bu duruma gelmesinde Belpaş’ın çok ilgisi var. Çünkü Belpaş borcu Aziz Duran’ın belediye döneminde, yine belediye tarafından yapıldı. Şimdi bu borç taksitlendirilebilir. Belediyeler projeler üretebilir. Tramvay projesi olabilir, stadın yerini değiştirme projesi olabilir. 

BOZULMUŞ İLİŞKİLERİ DÜZELTECEĞİZ
Geçmişte çeşitli nedenlerle bozulmuş ilişkileri yeniden öreceğiz. Sakarya’yı yok eden şey, hemşehricilik ruhunun azlığıdır. Sakarya hepimizindir ve paylaşmasını bileceğiz. Birbirimizi anlamaya çalışacağız. Biz birbirimizi anlarsak, Vilayet ve belediyenin de desteği gelecektir. 

AMATÖR KAMPANYALAR GEÇİCİ ÇÖZÜM
SAGİAD başkanı Vecdi Çelebi’nin Sakaryaspor için yaptığı öneriler güzel, bir çok öneri geliştirilebilir. Bunlar fayda sağlar, ama sorunu çözmez. Problemimiz paradan çok yönetim zihniyetidir. Hemşehricilik meselesidir. Güven duyulacak yönetime, sonra da işbirliğine ihtiyaç var. İşbirliği güvenle başlar. Amatör kampanyalarla sorunun çözüleceğini zannedenler yanılırlar. Bunlar lojistik destektir. İlgili tarafları temsilen herkesin içinde bulunacağı bir birlik oluşturmak şart. 

TAŞLARI TEMİZLİYORUZ
Divan heyeti olarak kongrede aday olacak olan kişilerin önündeki taşları temizlemeye çalışıyoruz. Aday olmamaları için önlerine konulan engelleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Herhangi bir şekilde taraf değiliz, ama kimse aday çıkmazsa bazı kişileri de göreve davet etme mecburiyetindeyiz. Güven veren insanları desteklemeye hazırız.


Sakaryaspor hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım