Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Projeler, Sermaye ile Buluştu
Perşembe, 22 Temmuz 2010

Sakarya  Üniversitesi (SAÜ), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Sakarya  Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) işbirliğiyle '1. Ar-Ge Proje Pazarı' etkinliği gerçekleştirildi.

23 Ar-Ge projesinin sergilendiği etkinliğin açılışında konuşan SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Türkiye'deki Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi ve yeni projelerin önünün açılması gerektiğini söyledi.

İlin kalkınma persfektifinin ekonomik bilgiye dayalı olması gerektiğini öngördüklerini ifade eden Altuğ, işletmelerin, farkındalık yapacak yönde gelişmesini sağlamak, üyelerini yeniliğe açık çalışmalara yönlendirmek, Ar-Ge faaliyetleri ile projelerine destek vermek ve öncülük etmek amacıyla Ar-Ge destek birimi kurduklarını ifade etti.

Amaçlarının, Teknogirişim Sermaye Desteği'nden potansiyel girişimcilerin yararlanmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Altuğ, Ar-Ge Proje Pazarı'nın Sakarya için iyi bir fırsat olduğunu belirterek, Sakaryalıların dikkatini bu konuya çekmek istediğini dile getirdi.

Altuğ; "Sakarya'nın daha ileri düzeylere taşınması için yapılan çalışmalarda Avrupa ülkeleri ile ortak yürütülen bir çok uluslararası projeye partner olma kararlılığımız da devam ediyor." dedi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) KOBİ Proje Destek Programı'na da değinen Altuğ, şöyle konuştu: "Destek programı bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimcilerin geliştirilmesini amaçlıyor. Çünkü bu konu KOBİ'lerin temel sorunlarından birini oluşturuyor. Teknolojik gelişmelerden geri kalmak çöküşün başlangıcı olabilir. KOSGEB bu destek paketinde de kesenin ağzını açmış durumda. 200 bin TL'ye kadar geri ödemesiz destekler söz konusu."

SAÜ Araştırma Geliştirme Süreçleri'nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Ekiz ise Türkiye'nin kendi Ar-Ge çalışmalarını yapması gerektiğini söyledi. Rekabet gücünün arttırılması için Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğine işaret eden Ekiz, dış piyasada rekabet edebilmenin markalaşmaktan geçtiğini vurguladı.

SATSO binasında düzenlenecek etkinlikte, Ar-Ge çalışması yapan kurum ve kuruluşlar tanıtımlarını yaptı.


Sektör Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım