Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Hangisi yalan, hangisi iftira?
Perşembe, 13 Ocak 2011

Sapanca'daki kaynak suyu firmaları bir gazetede bir kamuoyu duyurusu yayınlamışlar.
İlanda yapılan haberlerden rahatsızlıklarını dile getiren firmalar söz konusu haberlerin bir iftira kampanyasına dönüştüğünü iddia ediyorlar.
İlana göre biz; su fabrikalarının, sağlıksız koşullarda üretim yaptıklarını ve haksız menfaat ettiklerini iddia ediyormuşuz.
Bu su fabrikalarıyla ilgili en çok haber yapan gazetenin Genel Yayın Müdürü olarak bu iddialara cevap vermek istiyorum.
YALAN-1
Ülkemizin en önemli doğal kaynak suyu üretim bölgesi olan Sapanca'da faaliyet gösteren doğal kaynak suyu firmaları olarak, bir süredir asılsız haberlerle başlayan ve yavaş yavaş bir iftira kampanyasına dönüşen çirkin saldırıların hedefi haline gelmiş bulunmaktayız.
DOĞRU-1
Başka gazetelerle ilgili haberleri bilmem ama o konuyla ilgili bizim haberlerimizde bir tek asılsız nokta yoktur. O haberler iftira amaçlı değil, halkı bilgilendirme ve haber verme amaçlıdır. Eğer yanlış bir haber varsa firmalar, mahkemeye giderler, tekzip gönderirler ve tazminat davası açabilirler.
YALAN-2
Sapanca'da kaynak suyu üretimi yapan tesisler, İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından düzenli olarak belirli dönemlerde denetlenmektedir. Yapılan denetimlerde halk sağlığını etkileyecek hiçbir olumsuz durumun bulunmadığı, İl Sağlık Müdürü'nün kayıtlarında mevcuttur.
DOĞRU-2
Bu duyuruda adı bulunan firmaların sahip olduğu fabrikalardan ikisi Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı denetimler sonrası kapatıldı. Cumhuriyet Savcılığı'na kuyu suyunu şişeleyip sattığı yönündeki ihbar sonrası bir fabrikaya baskın yapıldı. Artezyenler tespit edildi.
YALAN-3
Bu firmalar, Sapanca yöresinde, doğrudan yaklaşık 1.000 kişiye, dolaylı olarak ise yaklaşık 5.000 kişiye istihdam sağlamakta, Sakarya İl Özel İdaresi'ne ise her yıl yaklaşık 5.000.000.00TL düzeyinde su kirası ve Sapanca Belediyesi'ne kaynak suyu rüsumu ödemesi yapmaktadır.
DOĞRU-3
Su firmalarında 1.000 kişinin çalıştığı bilgisi yanlıştır. Sapanca'daki fabrikalarda yaklaşık 600 kişi çalışmaktadır. Nakliye ve diğer tedarikçiler toplamında bile 1000 kişilik istihdam yoktur. Üretimde kullanılan suyun tümünün resmileştirilmesi durumunda Özel İdare'ye bugün sağlanan kaynaktan 5 kat daha fazla kaynak sağlanabilir.
YALAN- 4
Fabrikaların ve su sektörünün Sapanca'nın can damarı olmasına ve sektörün yarattığı istihdam sayesinde orman kaçakçılığının bitme noktasına gelmesine rağmen, hakkımızda üretilen asılsız haberler, sektörü derinden yaralamış, kısa zamanda üretim yapılan tesislerden 100'ün üzerinde işçi, ne yazık ki işinden edilmiştir.
DOĞRU-4
Sapanca ormanları su pınarlarından fabrikalara açılan yollarla talan edilmiştir. 100 işçi işten çıkarılmışsa bu gazetelerde yer alan haberler yüzünden değil mevsimsel bir durumdur. Herkes bilir ki su fabrikaları yaz aylarında tam kapasite çalışır, kışın ise duraklama dönemine girer.
YALAN-5
Önemle açıklık getirmemiz gereken bir husus, Sapanca'da faaliyet gösteren tüm su fabrikalarının toplam kaynak suyu tüketiminin, 1/156 oranında olduğudur. Başka bir deyişle Sapanca su havzasında bulunan su kaynaklarının %1'inden daha azı, su fabrikaları tarafından kullanılmaktadır.
DOĞRU-5
Sapanca'daki fabrikalar kaynak miktarının 1/156 oranında kiralama yapmış olabilir. Ancak yapılan denetimler göstermiştir ki fabrikalar kiraladıkları oranın çok üstünde su çekmektedir. Bu nedenle de 5 ayrı firmaya büyük oranda para cezaları kesilmiş ve tahsil yoluna gidilmiştir.
YALAN-6
Sapanca Gölü'nün %70'lik bölümü, içinden araba geçebilecek genişlikteki borularla Yuvacık Barajı'na aktarılırken, özelleştirilen firmaların Sapanca Gölü'nden su almalarına izin verilirken, tüm su fabrikalarının %1'i bulmayan kaynak suyu kullanımlarını suçmuş gibi göstermeye çalışmak, üzerimize oynanan oyunun diğer bir kirli yüzüdür.
DOĞRU-6
Su fabrikalarıyla haberleri yapan bizler Yuvacık Barajı'na su aktarılmasına da, Tüpraş gibi özelleşen fabrikalara Sapanca Gölü'nden su verilmesine da karşıyız ve bunu defalarca dile getirdik. Su fabrikalarının kiraladıkları suyu kullanmalarına da hiçbir zaman tepki göstermedik. Bizler imarsız kaçak fabrikalarda üretim yapılmasına, kiralanan su miktarından fazla su kullanılmasına ve de su fabrikalarının denetimsiz bırakılmasına karşıyız. Biz tüm ruhsatlarını almış, usulüne uygun, sağlıklı üretim yapan tüm fabrikaları destekliyoruz. Biz biliyoruz ki Sapanca'nın suyu önemli bir değerdir. Bu değerin de en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekir.


Sezai Matur hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım