Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Piyasalar Karıştı, Dolar 1.60 TL'yi Geçti
Cuma, 28 Ocak 2011

Merkez Bankası kararları sonrası piyasada oluşan belirsizlik ve döviz talebi piyasaların dengesini bozdu. İMKB'deki düşüş yurtdışında olumsuz bir seyir olmamasına rağmen yüzde 3'e yaklaştı, dolar 1.60 TL'yi geçti. Euro ise 2.20 TL'ye dayandı.

Piyasalarda açılıştan bu yana etkili olan kötümser hava giderek yayılıyor. Sabah 1.59 TL seviyelerine tırmanan dolar kapanışa yakın gelen alımlarla 1.60 TL'nin de üzerine çıktı ve 1.6030 TL'ye ulaştı. Dolardaki yükseliş yüzde 1.65 olarak kaydedildi. Dolar yılbaşından bu yana ise yüzde 3'ün üzerinde değer kazandı.

Dolar son 6 ayın zirvesine çıkarken, euro tarafında da benzer bir seyir izleniyor. 2.1960 TL'ye ulaşan euro, son 13 ayın zirvesini gördü.

BORSA SERT DÜŞTÜ

Dövizdeki yükseliş borsayı da olumsuz etkiledi. Borsa bir ara keskin bir düşüşle 62 bin 900 seviyesine kadar gerilerken, hisse senetlerindeki kayıp yüzde 3'ü aştı. Kapanış ise yüzde 2.81 düşüşke 63 bin 211 puandan gerçekleşti.

PİYASAYI MERKEZ BANKASI BOZDU

Global Menkul Değerler Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, Merkez Bankası'nın finansal istikrarı toparlamaya çalışırken piyasalardaki istikrarı bozduğunu söyledi. Şu anda tam bir belirsizlik ortamı yaşandığına işaret eden Uskuay, şöyle konuştu:

"Yurtdışında Hindistan, Brezilya ve Çin gibi ülkeler enflasyon tedirginliği nedeniyle faiz artırıyor. Buna karşılık Merkez Bankası içeride hem faiz indiriyor hem de enflasyon raporunda enflasyon beklentilerini yükseltiyor. Merkez'in ne kadar başarılı olacağı tamamen soru işareti. Yabancılar da bu riski almak istemiyor ve satarak piyasayı dışarıdan izliyor. Zaten borsadaki yabancı hisse sahipliği oranı yüzde 64.8'e kadar geriledi. Kriz zamanında bile en düşük yüzde 62.2'ye gerilemişti."

Uskuay, piyasanın MB kararlarına hassasiyetinin giderek arttığını ve bundan sonraki kararlara tepkinin daha sert olabileceğine de dikkat çekti. Uskuay, "Merkez bir kez daha faiz indirir ve karşılıkoranlarını artırırsa bankalar ekstradan zarar yazmaya başlayacak. Bankacılık hisselerinde yoğunlaşan satışların en önemli sebeplerinden birisi de bu" diye konuştu.

Uskuay, borsanın 63 binin altında faizlerin de yüzde 8'in üzerinde kalması durumunda tedirginliğin devam edeceğini de sözlerine ekledi.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım