Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Akdardağan "Torba Yasa Bir Fırsat"
Perşembe, 17 Mart 2011

‘Torba Yasa, borcu olan esnafa nefes aldırıyor’... Adapazarı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, hükümetin hazırlayıp yürürlüğe koyduğu Torba Yasası’nın bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Akdardağan, bu yasa çerçevesinde borcu olan esnafa büyük fırsatlar sunulduğunu dile getirerek, “Esnafımız bu kanunla bir nebze de olsa nefes alacak ve rahatlıkla borçlarını kapatabilecektir. Bu durum son derece de sevindiricidir” dedi. İlk olarak oda aidat borçlarının düzenlemesini ve Vergi Borcu maddesine değinen Akdardağan, “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması hakkında Kanun, 27857 sayılı (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu yasa SESOB’a bağlı odalarımızın üyelerine de bir kolaylık getiriyor. Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen aydan başlamak üzere altı ay içinde oda üyeleri geçmişe dönük aidat borç asıllarının tamamını 31 Ağustos 2011 tarihine kadar ödemeleri halinde, tahakkuk etmiş olan gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçilecektir. Bunun yerine borç asıllarına enflasyon (TEFE/TÜFE) oranında faiz uygulanacak ve başvuru sahibinin talebine göre borç asıllarıyla beraber peşin veya 6,9,12 ve 18 taksitle toplam 36 ayda ödenebilecektir” dedi.

Torba Yasanın en önemli kolaylıklarından birinin de Sosyal Güvenlik borçlarına ilişkin olduğunu üyelerine duyuran Akdardağan, “Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçları 2008 yılında yeniden yapılandıran ancak bu borçlarının taksitlerini ödeyemediği için yapılandırması bozulanlardan; yapılandırmaları 12 taksite kadar yapılmış olanların, ödenmemiş taksit sayısı 4’ten fazla olmayanlar ile yapılandırmaları 24 taksite kadar olanların, ödenmemiş taksit sayısı 8’den fazla olmayanlar da yapılandırma için 2 Mayıs 2011 tarihine kadar yeniden başvurulabilecektir. 5510 sayılı kanuna göre 60 aydan fazla süre borçlu olduğu için daha önce sigortalılığı durdurulanların kendileri veya hak sahiplerinin, 2 Mayıs 2011 tarihine kadar yazılı olarak müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu süreler için ödeyecekleri prim tutarlarına TEFE/TÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplacak tutarda ilave edildikten sonra bulunacak tutarın tamamının 1 Ağustos 2011 tarihine kadar ödenmesi halinde, bu süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilecektir” dedi.

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri’nden kredi çeken esnafların bu kurumlara olan borçlarının faiz oranlarında da yasa çerçevesinde düzenleme yapıldığını müjdeleyen Oda Başkanı Ahmet Akdardağan, “Kredi borcu 31 Aralık 2010 (bu tarih dahil) tarihinden önce kooperatif takibine intikal eden ortakların 15 Nisan 2011 tarihine kadar başvurmaları kaydıyla; Takibe intikal eden kredi borcu anapara tutarının 1/3 ünü (üçte bir) peşin, kalanını iki taksitte ödeyecek ( peşin ödemeden sonraki iki ay içerisinde) ortaklardan gecikme faizi tahsil edilmeyecektir. Kredi borcunun yıl sonuna kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde, borcun kooperatif takibine intikal ettiği tarihten başvurunun yapıldığı tarihe kadar yıllık yüzde 5 gecikme faizi uygulanacak ve bu şekilde tespit edilen toplam borç yıl sonuna kadar faizsiz olarak taksitlendirilecektir. Kredi borcunun 24 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde, borcun kooperatif takibine intikal ettiği tarihten başvurunun yapıldığı tarihe kadar yıllık yüz de 12 gecikme faizi uygulanacak ve bu şekilde tespit edilen toplam borç 24 aya kadar faizsiz olarak taksitlendirilecektir” dedi.

Borçların yapılandırması için gerekli olan başvuruların başladığını bir kez daha hatırlatan Adapazarı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, Torba Yasa ile kendilerine tanınan fırsatlardan son derece memnun olduğunu belirterek, esnafın da bu fırsattan yararlanması gerektiğini savundu. Akdardağan, “Bu imkandan yararlanmak için bütün üyelerimizin duyarlı davranmasını istiyoruz. Bu imkandan yararlanmak için odamıza başvurabilirler. Gerekli ve detaylı bilgiyi odamızdan da verebiliriz. Biz esnaf ve sanatkarlarımızın hak ve hukukunun gözetilmesi için hizmetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.


Sektör Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım