Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Görünen Köy Kılavuz İstemez
Çarşamba, 21 Mayıs 2008

Yıl: 19 Mayıs 2007 

Yer: Atatürk Stadı 

Konu: 19 Mayıs tepkisi 

Habere bakalım: 

Atatürk Stadı’nda binlerce kişinin katılımıyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusuna gölge düştü. Sakarya Valiliği tarafından düzenlenen ve okulların selamlama geçişiyle başlayan gösterilerin ardından etkinlikler sürdü. Ulu Önder Atatürk'ün Samsun'a vapurla çıkışını temsili olarak canlandıran öğrenciler, izleyenlerden bol bol alkış aldı. Ancak coşku ve heyecanla süren gösteriler ulu önder Atatürk'ü yere diz çökmüş iki Mehmetçiğin sırtına çıkarak halka konuşmasıyla son buldu.

Mehmetçik sırtında konuşma yapan Atatürk'ü gören binlerce vatandaş olaya tepki gösterdi. Atatürk'ün yere diz çöken Mehmetçiğin sırtına hiç bir zaman çıkıp da konuşma yapmayacağını belirten Sakaryalılar, yazılan senaryoya tepki gösterdi. 19 Mayıs gösterilerini izleyen Sakarya Valisi Hüseyin Atak, "Bu konu hakkında inceleme başlattım. İncelenip gereği yapılır" dedi.

ADD Sakarya Şube Başkanı Tamer Turgut; "Yaptığımız araştırmalarda ve bizim bildiğimiz kadarıyla Ulu Önder Atatürk hiç bir zaman Mehmetçiğin sırtına basarak bir konuşma yapmadı. Bu temsili hareketi tasvip etmiyoruz. Mehmetçiğin sırtına basarak Atatürk'ün halka hitap ettireceklerine askerlerin omzunda veya bir kürsüde konuşturması daha doğru olurdu. Vali Atak'ın incelemesine destek veriyoruz ve olayda kötü niyet olmamasını teselli ediyoruz" dedi. 

***  ***

Yıl: 19 Mayıs 2008 

Yer: Atatürk Stadı 

Konu: 19 Mayıs tepkisi 

Habere bakalım: 

Adapazarı'nda yapılan 19 Mayıs gösterilerinde öğrencilerin elindeki şemsiyelerin AK Parti renginde olması kentte yeni bir tartışma yaşanmasına neden oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise, "Öküz altında buzağı aranmasının anlamı yok" dedi. 

Bu yılki gösterilerde ise öğrencilerin elindeki şemsiyelerin AK Parti'nin mavi-turuncu renkte olması yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. Atatürk Stadı’nda Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Seyhan Ceyhan ve binlerce tribünleri dolduran kişi gösterileri büyük keyifle izledi. 

Statta gösteriler bütün hızıyla sürerken sıra “Kız şemsiye grubu" nu oluşturan Şehit Selçuk Esedoğlu Anadolu Lisesi, ATSO Anadolu Meslek lisesi, Anadolu kız Meslek Lisesi’ne geldi. Toplam 192 öğrencinin görev aldığı gösteride, öğrencilerin elindeki şemsiyeler bir anda dikkat çekti. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin renkleri olan Mavi-Turuncu renklerinde olması tepkilere neden oldu. Seçilen renklerin tesadüfi olsa bile, iktidar partisinin renkleri olduğuna dikkat çeken vatandaşlar gösteri sırasında tepki gösterdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Vahit Serbes ise şemsiye renklerinin bilinçli yapıldığına inanmak istemediğini belirterek, "Şemsiye renklerinin bilinçli yapıldığına inanmıyorum. Tesadüftür diyorum. Ama bilinçli bir hareket ise hiç etik bir hareket değildir" diye konuştu.

Öte yandan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, kendisini telefonla arayan basın mensuplarına tepki gösterdi. Her şeyde art niyet aranmaması gerektiğini vurgulayan Yazıcı, "Öküz altında buzağı aramanın anlamı yok. Hiç kimsenin öyle bir niyeti olduğunu düşünmüyorum bile. Olay tesadüftür" dedi.

İki senedir aynı statta yapılan gösteriler halkın tepkisine neden olurken, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı; "Öküz altında buzağı aramayın" diyor. 

Doğru...

Buzağı aramanın anlamı yok. Her şey ortada... 

Görünen köy kılavuz istemez...


Hüseyin Cumalı hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 

 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım