Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
Esnaf Tepki İçin Kepenk Kapattı
Perşembe, 13 Ekim 2011

Belediye Kaldırım İşgalini Yasakladı, Esnaf Tepki İçin Kepenk Kapattı... Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 'Sıfır Tolerans' uygulaması kapsamında iş yerlerinin önünde ürün sergilenmesine yasak getirdi. Kaldırım işgalinin yasaklanmasına tepki gösteren çok sayıda esnaf kepenk kapattı. Belediye, uygulamadan geri adım atılmayacağını bildirdi.

Kaldırım işgali yasağının başladığı bugün şehir merkezindeki pek çok esnaf, mağdur edildikleri gerekçesiyle kepenk kapatarak belediyeyi protesto etti.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, Uzunçarşı'da kepenk kapatan esnafla görüştü. Sorunu çözeceklerini söyleyen Alişan, esnaftan dükkanlarını açmasını istedi. Birlik başkanının, sorunun çözüleceğini söylemesi üzerine esnaflar dükkanlarını açtı.

SESOB Başkanı Alişan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin, sokak aralarını belirli bir kuralda kontrol altına almak için çalışma başlattığını söyledi. Uygulamanın şehirde karmaşaya yol açtığını kaydeden Alişan, "Seyyar olarak işportacılar, fiilen meslek ve sanatını icra eden esnafların ticaretlerini engelliyor. İşportacılara izin verilmesi, şehirde ciddi anlamda kargaşaya yol açıyor. Belediyenin uygulaması esnafların mesleki özeliklerine, fiziki şartlarına ve ticaret alanlarının coğrafi yapılarına göre düzenlenmesi gerekiyor. Güzel bir Adapazarı, ticari aktörlerinin geniş olduğu marka şehre doğru yürüyen bir Adapazarı için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu meselenin belirli bir kurala bağlanacağına inanıyorum." dedi.

Tarihi Uzunçarşı'da konfeksiyonculuk yapan Cihat Kara isimli esnaf, uygulamayı 'saçmalık' olarak değerlendirerek, zabıtanın kendilerine sürekli yeni uygulamalar dayattığını ileri sürdü.

Uzun Çarşı'nın ardından Dar Sokak'ta dükkan kapatan esnafla görüşen Başkan Alişan, sokakta kapalı bulunan bir konfeksiyon mağazasının camına asılan 'Esnaf vefat etmiştir. Cenazesi Büyükşehir Belediyesi önünden kaldırılacaktır' yazılı bir pankartı 'cenazeyi kaldırmak bize düşer' diyerek söktü.

"UYGULAMADAN GERİ ADIM ATILMAYACAK"

Başkan Alişan, daha sonra esnaf temsilcileriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan ve Zabıta Daire Başkanı Yusuf Türkhan ile bir araya geldi. Görüşmede konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pehlivan, iki yıl önce işgallerin ve işporta satış yönteminin son bulması için çalışma başlattıklarını kaydederek, "Bu süreçte esnaf temsilcilerimiz bizimle görüşerek yaklaşan Bayram öncesi, esnafa belli bir kolaylık tanınmasını istemişlerdi. Ancak bu kolaylığın tanınmasının ardından gelinen noktada işgallerin önünün kesilemediğini görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin daha modern ve çağdaş bir görünüme kavuşması için bu işporta kültürünün ve işgallerin sürmesine asla müsaade edemeyiz. Başlatmış olduğumuz çalışmada kararlıyız. Asla geri bir adım atmamız söz konusu olamaz." şeklinde konuştu.

Yapılan çalışmada, mesleki özellikler ve konum farklarının da göz önünde bulundurulacağını ifade eden Pehlivan, şunları dedi: "Sakarya'nın merkezindeki cadde ve sokak işgalleri hususunda bölgesel çalışmalar yapılabilir. Ama genel prensipler itibariyle, esnafın da rahatsız olduğu, vatandaşlarımızın da rahatsız olduğu işgalleri el birliği ile çözeceğiz. Bir ana caddedeki uygulama ile bir ara sokaktaki uygulama aynı olmayabilir. Oradaki ihtiyaçlar farklıdır, diğerindeki ihtiyaçlar farklıdır. Ana ilke çerçevesinde esnafımızı da sıkıntıya sokmayacak, vatandaşlarımızı da sıkıntıya sokmayacak uygulamayı birlikte yapacağız."

SESOB Başkanı Alişan da esnafın tepkisini belediyeye ilettiklerini ifade ederek, "Elbette amacımız ortaktır, esnafımızın refah seviyesini artırmak, ekonominin canlanmasına katkı sağlamaktır. Güçlü bir esnaf yapısı, müreffeh bir Sakarya hedefi için koyacağımız kurallar, kaideler elbette olacaktır. Şimdi hep birlikte oluşturacağımız prensiplere herkesin uymasını da bekliyoruz. Sıfır tolerans kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili olarak mesleki özelliklerin gözönünde bulundurulmasını rica ettik. Kendileri de zaten ilk etapta işgallerin son bulmasını tesis edeceklerini, ardından da bu proje kapsamında elbette mesleki özelliklerin de göz önünde bulundurulacağını söyledi. Bu, bizim açımızdan önemli bir gelişmedir. Bizim amacımız, kuralsızlığı savunmak değil ama elbette kuralların da esnafımızı gözeterek belirlenmesi gerekmektedir." diye konuştu.


Sektör Haberleri hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım