Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
"Beton Tabutluklardan Taşınıyor"
Çarşamba, 16 Kasım 2011

Rektör Elmas: Van Depreminden Sonra Öğrenciler 'beton Tabutluklardan' Taşınıyor. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya'da 'beton tabutluk' olarak nitelendirilen ve muhtemel bir depremde yıkılması beklenen orta hasarlı konutlarda oturan öğrencilerin, Van depreminden sonra güvenli konutlara taşınmaya başladığını söyledi.

Elmas, yaptığı açıklamada, Sakarya'da 1999 Marmara depreminden kalan bin 500'e yakın orta hasarlı konut ve 20 bine yakın çok katlı güvensiz bina bulunduğunu söyledi.

Ev sahiplerinin, bu binaları genelde şehir dışından gelen ve deprem yaşamamış öğrencilere kiraladıklarını hatırlatan Elmas, öğrencilerin de ucuz olması sebebiyle bu binaları tercih ettiğine dikkat çekti. Elmas, "Ancak Van'da meydana gelen deprem, deprem bilincini artırdı. Ayrıca, bugüne kadar olan bilgilendirme çalışmalarımız sayesinde de öğrencilerin, orta hasarlı ve yeni deprem yönetmeliğine göre yapılmamış çok katlı güvensiz binalardan yavaş yavaş güvenli binalara taşınmaya başladığını görüyoruz. Özellikle deprem konutlarının bulunduğu Camili, Karaman ve TOKİ'nin yaptırdığı Korucuk toplu konutlarına doğru bir ilgi söz konusu." diye konuştu.

Yeni eğitim ve öğretim döneminde yeni kayıt yaptıran öğrencilere dağıttıkları broşürde yer alan bir telefonla, kiraladıkları konut ya da yurdun güvenli olup olmadığını öğrenebilme imkanı sunduklarını dile getiren Elmas, Van depreminden sonra binalarını sorgulayan öğrencilerin arttığını söyledi. Velilerin de öğrencilere, hasarlı ya da güvensiz konutlarda oturmamaları için telkinde bulunduğunu vurgulayan Elmas, "Van depremi, deprem bilincini artırdı. Artık öğrenciler binasını sorgulamaya başladı. İldeki bütün hasarlı yapılar ve güvensiz konutlar liste halinde elimizde mevcut. Arayan öğrencilere hemen bilgi verebiliyoruz. Öğrencilerimizde deprem bilinci oluşması bizi sevindiriyor." dedi.

Bu arada, 40 bin öğrencisi bulunan SAÜ, şehirde sayısı 150'yi bulan ve aralarında yeni deprem yönetmeliğine uygun olmayan çok katlı güvensiz binalardan yurt binasına dönüştürülen yurtlardan da 'sağlam' raporu istiyor. Sağlam raporu alamayan yurtlar ise boşaltılacak.

Öte yandan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi de orta hasarlı konutları yıkma kararı almış, ancak bir tarih vermemişti.


Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım