Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
111 Binada Halen Oturuluyor
Cuma, 25 Kasım 2011

Ürküten Rapor: 164 Orta Hasarlı Binanın 111'inde Halen Oturuluyor... Sakarya'da en çok orta hasarlı binanın bulunduğu Adapazarı ilçesinde belediye orta hasarlı bina ilgili çalışmalarını tamamladı.

Sakarya'da en çok orta hasarlı binanın bulunduğu Adapazarı ilçesinde belediye orta hasarlı bina ilgili çalışmalarını tamamladı. Hazırlanan rapora göre onarım güçlendirme ruhsatı almamış 164 orta hasarlı binanın 111'inde halen ikamet edilirken sadece 44 tanesi boş durumda.

Belediye, 1999 Marmara depremi sonrası orta hasar statüsüne alınan binaların incelenmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında Adapazarı ilçesindeki 59 mahalle ve 26 köyde bulunan binaların durumlarını güncelleyerek orta hasarlı sayısının son şeklini tespit etti. Tespitle ilgili hazırlanan raporda en çarpıcı tablo ise onarım güçlendirme ruhsatı almamış orta hasarlı binalarda ortaya çıkıyor. Adapazarı'nda onarım güçlendirme ruhsatı almamış 163 bina bulunuyor. Bunların 111'inde halen ikamet edilirken sadece 44 bina terk edilmiş olarak bekliyor. Onarım güçlendirme ruhsatı almamış binaların köylerde dağılımı ise 12 binadan oluşurken bunların 6'sında halen ikamet ediliyor.

ORTA HASARLI 6 CAMİ İBADETE KAPATILACAK

İlçe genelinde toplam 6 cami ve Kur'an kursu da orta hasarlı olarak raporda yer alıyor. Bu camiler ibadete kapatılacak. Adapazarı Belediyesi'nin hazırladığı rapora göre veri yetersizliğinden dolayı tespit edilemeyen bina sayısı ise 27 olarak belirtildi.

Sakarya Valiliği tarafından gerçekleştirilen çalışma ile 5 Aralık tarihinden itibaren orta hasarlı binalara elektrik, su ve doğalgaz hizmeti verilmeyecek. Bu kapsamda tüm ilçeler orta hasarlı binalarda son güncellemelerini yapıyor.

Diğer yandan Adapazarı ilçesinde en riskli bölge ise 54 orta hasarlı binanın bulunduğu Yenigün Mahallesi olurken, Ozanlar, Karaosman, Mithatpaşa ve Şeker Mahalleri de riskli bölgede yer alıyor.

Raporda ayrıca Adapazarı merkezinde onarım güçlendirme ruhsatı almış fakat iskansız 82 bina bulunuyor. Onarım güçlendirme ruhsatı alan ve kısmi iskanı bulunan bina sayısının 3 olduğu kaydedildi. İlçeye bağlı köylerde bu sayı 2 bina olarak açıklandı.


Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım