Cihan Tasarim
 
   
 
 
Anasayfa
Haberler
İlçe Haberleri
Sakaryaspor
Ulusal Haberler
Sektör Haberleri
Dünya Haberleri
Spor
Kültür Yaşam
Video Haber
Köşe Yazarları
Gezelim Görelim
Röportaj
Resim Galerisi
İlanlar
Firma Rehberi
Önemli Telefonlar
İletişim
Röportaj
Gezelim Görelim
Son 5 İlan


 
= Resimli ilanlar
turizm
 
 
 
 
 
 
Son Yorumlar
Uçak'ın Ölümü ve Operasyon, Medya'da
Emlakçının. İntiharının alı kaplan ile Bi alakası. Bulunmamaktadır. Ko...
Yorumu Oku

Plaka Fiyatları El Yakıyor
AKAZIYA SATILIK TAKSI PLAKASI
sakarya akyazıda tıcari taksı plakası 110.000 tl pazarlık sünnettr :D
Yorumu Oku

Vali Yardımcısı Ballı'yı hangi sözü yaktı
haber
yalan haberler yapmayın o adam suçsuz.
Yorumu Oku

Karasu OSB Mahkemelik
Benimde orda yerim var .. 50 tl den yer alirim mail atın goruselim
Yorumu Oku


Tren Saatleri
 
"Fransa Bu Bedeli Mutlaka Ödeyecek"
Cuma, 23 Aralık 2011

Bakan Akdağ: Fransa Bu Yanlışın Bedelini Mutlaka Ödeyecek... Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasa teklifinin kabul edilmesiyle tarihe ve millete karşı büyük bir haksızlık yapıldığını belirtti. Akdağ, "Bu yanlışın bedelini Fransa mutlaka ödeyecektir." dedi.

İnceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Sakarya'ya gelen Bakan Akdağ, Cuma namazını Karaman Mahallesi'ndeki 17 Ağustos Camii'nde kıldı. Cami çıkışında vatandaşlarla selamlaşan Akdağ, daha sonra Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ü ziyaret etti.

Valilikte gazetecilerin sorularını cevaplandıran Akdağ, Fransa Ulusal Meclisi'nin, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasa teklifini kabul etmesinin ardından bu ülkeye sağlık alanında bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağıyla ilgili olarak tüm yaptırımların Başbakan Erdoğan'ın ifade ettiği yaptırımlar çerçevesinde olacağını kaydetti.

Hükümetin ve Başbakan'ın ortaya koyduğu yaptırımların dışında bir yaptırımı ön görmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Akdağ, "Ama Türk halkı bir defa kendisi bir takım yaptırımlar uygulayacaktır. Fransız malları ile ilgili olarak bizim hükümet olarak böyle bir yaptırımımız olmaz ama geçmiş dönemlerde buna benzer davranışı biz vatandaşımızda gördük." dedi.

Fransa'nın iç politika uğruna çok büyük bir yanlış yaptığını vurgulayan Akdağ, şöyle devam etti: "Bu yanlışın bedelini Fransa mutlaka ödeyecektir. Bu yanlıştan döneceklerini ben ümit ediyorum. Tarihe karşı ve milletimize karşı büyük bir haksızlık yapılıyor. Fransızların bir seçim uğruna bunu yapmaması gerekirdi. Sonra yapılan oylamaya bakar mısınız? 500 kişilik bir mecliste 50-60 kişi oylamaya katılıyor. Onların içinden 50 kişinin oyuyla tarih yargılanmaya çalışılıyor. Tarih konusunda politikacılar karar veriyor. Böyle bir haksızlık böyle bir saçmalık olur mu?"

"Fransa kendisini Fransa yapan değerlere bu kararıyla sırt çevirmiştir." diyen Akdağ, Fransa halkını göreve davet ederek, " Bu tepkiyi sadece biz Türkler değil Fransızlar da ortaya koymalı. İnsanların ağzına bant koyarak 'Sen konuşmayacaksın. Bir hususta görüşünü söylemeyeceksin.' demek demokrasiye ve demokrasinin çağdaş prensiplerine uyuyor mu? Tamamıyla iç politika hesaplarıyla yapılmış bir uygulamadır. İnşallah yanlıştan erken bir zamanda dönerler." diye konuştu.

Fransa'dan gelecek hastalara kapılarının açık olduğunu dile getiren Akdağ, şöyle konuştu: "Biz Fransa ile bütün ilişkilerimizi sonlandırmadık. Onların yanlışlarına Başbakanımızın açıkladığı yaptırımlarla cevap veriyoruz. Ülkeler arası ilişkiler böyle devam eder. Her türlü irtibatı kesecek değiliz. Tabi ki hastalara kapımız sonuna kadar açık."


Haberler hakkındaki diğer yazılar


İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
E-Posta
Web Site
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2008 Sakarya Gündem Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur. Tasarım: Cihan Tasarım